Τελευταία νέα

Subcommittee on Human Rights

05-12-2019 - 16:06
Maria Arena

Μη χάσετε:

Τελευταία ανακοινωθέντα Τύπου

  Sakharov Walk of Freedom: inauguration ceremony

29-11-2019
DROI DEVE AFET

The European Parliament will inaugurate the ”Sakharov Walk of Freedom” on the Solidarność Esplanade in Brussels on Tuesday 10 December at 14.30.

 

Λιβύη: το ΕΚ εξετάζει τα κέντρα κράτησης και το ρόλο της λιβυκής ακτοφυλακής

19-11-2019
DROI LIBE

Οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης της Λιβύης και οι διαδικασίες που ακολουθεί η λιβυκή ακτοφυλακή σε επιχειρήσεις διάσωσης στο επίκεντρο συζήτησης κοινοβουλευτικών επιτροπών του ΕΚ την Πέμπτη.

 

  Book your interview slot with 2018 Sakharov Prize laureate Oleg Sentsov

11-11-2019
DROI DEVE AFET

Parliament will hold an award ceremony on 26 November for last year’s Sakharov Prize laureate Oleg Sentsov, recently released from a Russian prison.

 

Χρήσιμα έγγραφα

Εκπομπές της ημέρας

Καμία εκπομπή σήμερα

Οπτικοακουστική βιβλιοθήκη

21-11-2019 - 11:36
SEDE AFET DROI Συνεδρίαση

Καλωσόρισμα

Maria Arena

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στον σημερινό κόσμο, στον οποίο συνεχώς υπονομεύεται το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει βαθιά προσηλωμένη στην προστασία και την προώθηση της οικουμενικότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) ενισχύουν την ευαισθητοποίηση όσον αφορά συγκεκριμένες καταστάσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, συζητούν με ευρύ φάσμα συνομιλητών και επιβλέπουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις εξωτερικές δράσεις της ΕΕ, με πρόσθετη έμφαση στη διασφάλιση της συνοχής μεταξύ όλων των εξωτερικών πολιτικών της Ένωσης (π.χ. για το εμπόριο, το άσυλο και τη μετανάστευση) και της πολιτικής της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναλυτικότερα

Αρμοδιότητες και καθήκονταΕπικοινωνία