Legfrissebb hírek

Amire érdemes odafigyelni…

Hasznos dokumentumok

Mai közvetítések

Ma nincs közvetítés

Multimédia könyvtár

21-01-2020 - 14:37
ENVI Ülés
21-01-2020 - 09:06
ENVI Ülés
20-01-2020 - 15:06
ENVI Ülés

Köszöntő

Pascal CANFIN

Köszöntjük a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI) honlapján!

A 76 képviselőből álló ENVI ma az Európai Parlament legnagyobb bizottsága. Ez jól szimbolizálja és egyértelműen jelzi, hogy az EU-nak gyorsabban és ambiciózusabban kell fellépnie az éghajlatváltozás elleni küzdelem terén.

A jelenlegi mandátum során arra fogunk törekedni, hogy elkészüljön az Európában 2050-ig megvalósítandó szénsemlegességre vonatkozó jogalkotási keret. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy ambiciózus zöld megállapodást tárhassunk az európai polgárok elé, amely alapján végrehajthatjuk a környezetbarátabb gazdaságra történő, egyre sürgetőbb átállást. Gondoskodunk róla, hogy ez az átállás méltányos és igazságos legyen, és valamennyi polgár javát szolgálja.

Folytatjuk továbbá az egyéb szakpolitikai prioritásokkal, köztük a biológiai sokféleséggel, a körforgásos gazdasággal, a közegészségüggyel, az élelmiszer-biztonsággal, a levegő- és vízminőséggel, valamint a vegyi anyagok és növényvédő szerek használatával kapcsolatos munkát is. Szoros figyelemmel fogjuk kísérni az általunk elfogadott szakpolitikák végrehajtását is.

Ezen az oldalon számos információt talál bizottságunkról. A lehető legnagyobb fokú átláthatóságot támogatom, hogy a polgárok jobban értsék munkánkat, és jobban részt vegyenek benne.

Pascal Canfin

Hatáskör és feladatokElérhetőség

STOA

A tudományos és technológiai szakpolitikai válaszok értékelése az Európai Parlament számára

Hivatkozások