Legfrissebb hírek

Next TRAN meeting

12-11-2019 - 12:13

Amire érdemes odafigyelni…

Legfrissebb sajtóközlemények

November 14-én lesz a biztosjelöltek meghallgatása

08-11-2019
TRAN ITRE IMCO AFET

Az Európai Bizottság három új biztosjelöltjének meghallgatására november 14-én kerül sor, döntött az Európai Parlament elnökeinek értekezlete pénteken.

 

Hasznos dokumentumok

Mai közvetítések

Ma nincs közvetítés

Multimédia könyvtár

06-11-2019 - 14:36
TRAN Ülés
06-11-2019 - 10:23
TRAN Ülés
08-10-2019 - 18:34
ENVI TRAN ITRE Ülés

Köszöntő

Üdvözlöm a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN) honlapján, amely teljes körű és részletes áttekintést nyújt jogalkotási és politikai tevékenységeinkről.

A közlekedés és a turizmus, e két jelentős gazdasági ágazat hatalmas kihívásokkal néz szembe az uniós polgárok éghajlattal és környezetvédelemmel kapcsolatos aggodalmaira adandó válaszok terén. A polgárok mobilitással kapcsolatos személyes szokásainak, valamint az ipari és gazdasági modelleknek gyökeresen meg kell változniuk, ha az EU teljesíteni akarja a Párizsi Megállapodás célkitűzéseit. Sürgősen megoldásokat kell találni a hatékonyabb és tisztább közlekedés érdekében, amely minden polgár számára elérhető és megfizethető. Az is fontos, hogy az uniós költségvetés által biztosított pénzügyi eszközök hatékonyan hozzájáruljanak mind a mobilitás optimalizálásához, mind környezetünk védelméhez.

További részletek

Hatáskör és feladatokElérhetőség

STOA

A tudományos és technológiai szakpolitikai válaszok értékelése az Európai Parlament számára

Hivatkozások