Laatste nieuws

Next PECH committee meetings

13-09-2019 - 10:04
Colours of the EP 2014 activity calendars

Nuttige documenten

Uitzendingen vandaag

Geen uitzendingen vandaag

Mediatheek

04-09-2019 - 14:34
PECH Vergadering
04-09-2019 - 09:59
PECH Vergadering
23-07-2019 - 14:33
PECH Vergadering

Welkomstwoord

Chris DAVIES

Het gemeenschappelijk visserijbeleid (GVB) is gericht op de zorg voor een duurzame visserij, met behoud van de visbestanden om de winstgevendheid van de visserijsector en de economie van de kustgemeenschappen veilig te stellen. In sommige zeeën wordt goede vooruitgang geboekt, maar er blijft grote bezorgdheid over de situatie elders, met name in de Middellandse Zee.

Tijdens deze zittingsperiode moeten wij ervoor zorgen dat de beginselen van het GVB worden gehandhaafd en naar behoren worden ondersteund door beleidsinstrumenten zoals het Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij (EFMZV) en de regels inzake visserijcontrole. Wij moeten onze inspanningen ter bestrijding van illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IOO-visserij) opvoeren en ervoor zorgen dat duurzaamheid centraal staat in de partnerschapsovereenkomsten inzake de visserij die de EU met andere landen sluit.

De EU-burgers hebben het recht om op de hoogte te worden gehouden van het beleidsvormingsproces. Ik hoop dat deze website een goed inzicht in onze dagelijkse werkzaamheden verschaft.

Chris DAVIES

Bevoegdheden en verantwoordelijkhedenContact

Links