[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Kampanja #ovajputglasam

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović raspisala je izbore za Europski parlament za 26. svibnja. Toga će dana birači glasati na biračkim mjestima u Hrvatskoj te sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava u inozemstvu.
Pročitaj više
Na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije te u suradnji s Diplomatskim klubom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Uredom za informiranje Europskog parlamenta u sklopu projekta #ovajputglasameu, 12. ožujka su u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održala radionica 'Jedan dan kao član Europskog vijeća'.
Pročitaj više
Gradski savjet mladih Grada Bjelovara uključio se u #ovajputglasam kampanju. Na sastanku su dogovorili daljnje aktivnosti koje će provoditi na području Bjelovara. Osim toga, planiraju na aktualnom satu Gradskog vijeća predstaviti kampanju vijećnicima. 
Pročitaj više
Erasmus Student Network uz pomoć partnera predstavio je kampanju #ovajputglasam zainteresiranim studentima u Osijeku i Zagrebu. 
Pročitaj više
Kampanja #ovajputglasam privlači sve više mladih diljem Hrvatske. Aktivisti se uključuju na razne načine i kroz razne aktivnosti, a posljednji u nizu je i Paolo Pelesk.
Pročitaj više
Kampanja #ovajputglasam privlači sve više mladih diljem Hrvatske. Aktivisti se uključuju na razne načine i kroz razne aktivnosti, a posljednja u nizu je i Adrijana Nikitović. 
Pročitaj više
Mladi diljem Hrvatske na razne načine uključuju se u institucionalnu kampanju Europskog parlamenta - #ovajputglasam kojom se želi potaknuti građane na izlazak na izbore u svibnju iduće godine. Nakon pozitivnih iskustava aktivista, ovoga puta u izdanju Instagram intervjua razgovarali smo s Davorom Japunčićem. 
Pročitaj više
Mladi diljem Hrvatske sve više se uključuju u institucionalnu kampanju Europskog parlamenta - #ovajputglasam kojom se želi potaknuti građane na izlazak na izbore u svibnju iduće godine. Nakon pozitivnih iskustava aktivista, ovoga puta u izdanju Instagram intervjua razgovarali smo s Ivanom Špiranec.
Pročitaj više
Udruga Studio B uz podršku Savjeta mladih Grada Pule održala je 4. ožujka 2019. godine prvu radionicu u Ekonomskoj školi u Puli u sklopu kampanje #ovajputglasam.
Pročitaj više
Davor Japunčić održao je kratku radionicu za svoje kolege iz Trgovačke i komercijalna škole Davor Milas u Osijeku kako bi pojasnio zašto i kako glasati na izborima za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine.
Pročitaj više
Institucionalna kampanja www.ovajputglasam.eu potiče veliki broj mladih aktivista i građana EU, pa tako i Hrvatske da se angažiraju za predstojeće izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. Riječ je o nepolitičkoj i nepristranoj kampanji kojom Europski parlament motivira građane da izađu na izbore. Službena stranica kampanje www.ovajputglasam.eu broji gotovo 150 000 registriranih korisnika diljem EU-a i 8000 u Hrvatskoj. Stoga vas pozivamo da se uključite i postanete dio nas koji vjeruje u mogućnost utjecaja na smjer Europske unije u idućem mandatu.
Pročitaj više
Do izbora za Europski parlament ostalo je manje od 5 mjeseci! Zajednica aktivista kampanje #ovajputglasam sve je brojnija - na internetskoj stranici ovajputglasam.eu regristriralo se oko 8 tisuća građanki i građana. Kraj prosinca obilježili smo dvodnevnim događanjem u Varaždinu, predstavljajući kampanju #ovajputglasam. Jedan od organizatora održanog pub-kviza bio je organizacijski tim Kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. - upravo oni zvijezde su našeg današnjeg Instagram intervjua.
Pročitaj više
Joomboosov prvi live YouTube kviz u regiji “Znaš il’ padaš” privukao je preko 100 000 gledatelja. Kviz je bio održan u devet epizoda, a pitanja koja su bila postavljana odnosila su se na Europsku uniju, zemlje Europske unije, pop kulturu i YouTube. Suradnjom s Joomboosom Europski parlament želi potaknuti mlade da glasaju na izborima 2019. godine, odnosno da se uključe u mnoge aktivnosti kampanje ovajputglasam.eu.
Pročitaj više
Kampanja ovajputglasam.eu privlači sve više aktivista i volontera, ali i osoba iz javnog života. Ono što privlači sve više građana da sudjeluju u kampanji je njen apolitičan karakter. Posljednja u nizu je i Iva Šulentić, koja je snimila i video o tome zašto podržava kampanju te zašto će izaći na izbore u svibnju. Pozvala je hrvatske građane da preuzmu odgovornost i da se brinu za budućnost Hrvatske, ali i Europe.
Pročitaj više
Dora Drlje snimila je emisiju u kojoj je predstavila kampanju #ovajputglasam na lokalnom radiju u Istri na kojemu i volontira. Osim toga, pozvala je svoje kolege iz škole da izađu na europske izbore u svibnju.
Pročitaj više
U kampanju "Ovaj put glasam” u samo nekoliko mjeseci uključilo se 100 tisuća građana iz cijele Europske unije. Razlog zbog kojeg je kampanja privukla toliko volontera i aktivista je njen apolitičan karakter koji poziva građane na društveni aktivizam i uključivanje u demokratske procese.
Pročitaj više
Nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji srednjih škola u Hrvatskoj – pažnja! Potaknite svoje učenice i učenike u dobi od 16 do 18 godina da se aktiviraju putem stranice www.ovaputglasam.eu i time uključe u ovaj nagradni natječaj #ovajputglasam #izboriEU2019 kako bi za23 đaka i dva mentora iz svoje škole osvojili putovanje u Europski parlament u Francuskoj u ožujku 2019. godine! Tražimo školu koja će kombinacijom kreativnih video radova i komunikacijom preko društvenih mreža podsjetiti građane na nadolazeće izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine. Prijavite se prateći tri koraka opisana u ovom pozivu  i sudjelujte u natječaju.
Pročitaj više