[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Akademija Saharov na Human Rights Film Festivalu u znaku kampanje ovajputglasam.eu

 .
07-12-2018
 .

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj već šestu godinu u sklopu Human Rights Film Festivala u Zagrebu organizira promociju Nagrade Saharov Europskog parlamenta za slobodu misli. Ove je godine to multimedijski program Akademija Saharov koji se održao u četvrtak, 7. prosinca 2018. godine.

 .
 .

Program je bio namijenjen studentima Sveučilišta u Zagrebu te Erasmus studentima, a obuhvaćao je tribine te prikazivanje filmova. U razgvornom dijelu sudjelovali su Sibila Petlevski, potpredsjednica Hrvatskog P.E.N. kluba, Igor Marković, selektor Human rights film festivala, te Davor Boban, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

S obzirom na to da je ukrajinski filmski redatelj Oleg Sentsov ovogodišnji dobitnik Nagrade Saharov za slobodu misli, u kinu Europa prikazao se njegov nagrađivani dugometražni film Gamer (92’) te dokumentarac o njegovoj osobnoj borbi za ljudska prava The Trial: the State of Russia vs Oleg Sentsov (60’). Nakon projekcije uslijedila je rasprava i niz panela u kontekstu ovogodišnjeg dobitnika i teme Akademije Saharov, a pažnja je stavljena na ulogu žena i feminističku perspektivu revolucije.

 .
 .