[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Osijek i Vukovar: Mladi će osobno pozivati prijatelje da glasaju 26. svibnja

 .
27-11-2018
 .

U Osijeku se na Ekonomskom fakultetu održao susret dobrodošlice za više od 200 prijatelja i podupiratelja institucionalne kampanje ovajputglasam.eu. Isti dan se u Vukovaru u dvorcu Eltz, održalo druženje dobrodošlice za aktiviste te buduće aktiviste s područja Vukovara.

 .

Studentima se u Osijeku, osim predstavnika Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj obratila i doc. dr. Anita Freimann. Naglasila je kako studenti Ekonomskog Fakulteta u Osijeku jedini u Hrvatskoj provode aktivnosti informiranja građana u sklopu kolegija Makrosustav EU-a čime će fakultetska nastava biti obogaćena upravo ovim projektom.

Studenti i studentice, učenici i učenice osvrnuli su se na prednosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji, od školovanja u drugim zemljama članicama do online trgovine i jednostavnijih putovanja.

Želimo osjetiti koje nam se mogućnosti pružaju i zato je korisno razgovarati o ERASMUS+, zapošljavanju, ali i fondovima i mogućnostima za one poduzetne.

Osim toga, mladi su također upitali  hoće li Europski parlament podržati njihova okupljanja ako su vezana za Europsku uniju, na što su predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj odgovorili potvrdno - "ako okupite i desetak ljudi s kojima želite pričati o mogućnostima koje pruža Europska unija, mi ćemo vam pomoći".

 .
 .

Drugi dan se održao regionalni forum za raspravu pod nazivom „Europa u Slavoniji? Gospodarski rast i zapošljavanje.“ Forum je otvorio Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, a govornici su bili: Ivana Maletić - hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu,  Mohamed Radwan Joukhadar - vlasnik i direktor, tvornica lijekova Yasenka, Zrinka Šesto - vlasnica jedinog elektrosolarnog broda na Dunavu i Leo Tot - kreativni direktor i suosnivač, tvrtka za razvoj videoigara Void Main. 

 .
 .