[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Pazin: Prvi glasači iz Istre ne propuštaju priliku, glasat će u svibnju

 .
27-11-2018
 .

Kampanja ovajputglasam.eu službeno je predstavljena u Istarskoj županiji te je istovremeno održana konferencija za medije. Na predstavljanju su o važnosti i dobrobiti članstva u Europskoj uniji govorili: ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac; župan Istarske županije Valter Flego; gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić te aktivistkinja Anastasia Veneziano.

 .
 .

Anastasia je jedna od najaktivnijih volontera ovajputglasam.eu kampanje koja dolazi iz Italije, a trenutno je na ERASMUS+ programu, odnosno na studenskoj razmijeni u Rijeci. Iskoristila je priliku kako bi okupljenim mladima, mahom prvim biračima iz srednjih škola, predstavila važnost izlaska na izbore jer u konačnici tih pola sata na biralištu oblikuje mogućnosti poput ERASMUS+ i mnogih drugih u idućih 5 godina. Također poručila je kako:

Osim putovanja, studenskih razmjena i iskustva glasat ću jer je za mene članstvo u Europskoj uniji znači međunarodna prijateljstva i ljubav.

 .
 .


Mladi su raspravljali o kreativnim načinima promocije važnosti izlaska na izbore, od kvizova u kafićima do predavanja u knjižnicama i organiziranja dobrotovornih nogometnih utakmica. Uz to održano je i natjecanje Euroscola za srednje škole Istarske županije u kojemu su dvije škole ostvarile putovanje u Strasbourg.

 .
 .