[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 
 
 .
 
 .
 
 
 
 .
 .
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u petak 5. srpnja 2019. godine u 10.00 sati u Kući Europe u Zagrebu organizira konferenciju za medije na kojoj će se javnosti predstaviti hrvatske zastupnice i zastupnici izabrani u 9. saziv Europskog parlamenta.  
Pročitaj više
U Vijećnici Biološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu održan okrugli stol „O Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Europskog parlamenta“ u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj u partnerstvu s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u kojem su sudjelovali hrvatski europarlamentarci Marijana Petir i Davor Škrlec.  
Pročitaj više
U petak, 20. travnja, u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku održan je regionalni forum za raspravu „EU u mom kraju: Europski fondovi i Pelješki most“ u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.  
Pročitaj više
U Novinarskom domu održana tribina „Žene i mediji u Hrvatskoj“ u organizaciji Ureda za Europskog parlamenta u Hrvatskoj u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom. U raspravi organiziranoj povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena sudjelovali su hrvatski europarlamentarci Marijana Petir i Tonino Picula, ravnateljica HINA-e Branka Gabriela Vojvodić te urednica i direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, uz moderiranje Domagoja Novokmeta s N1.  
Pročitaj više
U partnerstvu s Hrvatskom narodnom bankom te u suradnji s Predstavništvom Europske komisije, Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj organizira međunarodnu konferenciju „Gospodarski rast u Europskoj uniji: implikacije za Hrvatsku“ koja će se u Okrugloj dvorani Hrvatske narodne banke u Zagrebu, Trg hrvatskih velikana 3, održati u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. godine, s početkom u 9.30 sati.
Pročitaj više
U petak, 1. prosinca 2017. godine, od 10.30 do 13.00 sati, u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata” u Splitu, Dioklecijanova ulica 7, Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira regionalni forum za raspravu na temu „Mediteran, klimatske promjene i prirodne katastrofe: odgovor Europske unije i Europski fond solidarnosti”.
Pročitaj više
U organizaciji Hrvatskog sabora i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj danas, 25. rujna održana je nacionalna svečanost dodjele nagrade „Europski građanin", koju Europski parlament dodjeljuje za iznimna postignuća pojedincima i organizacijama koje rade na promicanju europskih vrijednosti i identiteta.
Pročitaj više
Izaslanstvo Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta u službenom je posjetu Sloveniji i Hrvatskoj od 19. do 21. rujna, u svrhu utvrđivanja stanja provedbe Inicijative za zapošljavanje mladih. U Hrvatskoj boravi 20. i 21. rujna. Posjetit će nas i delegacija Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskoga parlamenta (AGRI) koji na poziv zastupnice Marijane Petir (EPP) boravi u Hrvatskoj 19. i 20. rujna.
Pročitaj više
Glavna uprava za komunikacije (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u kategoriji organizacije događanja (event organisation) za ponuđače iz država članica Europske unije, kao i članica EFTA-e te država kandidatkinja za članstvo u EU-u. Rok za podnošenje prijava je 15. rujna 2017. godine.
Pročitaj više
U sklopu Ciklusa europskih petaka, Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH u partnerstvu s Akademijom za politički razvoj u petak, 9. lipnja u 10 sati u Kući Europe organizira javnu panel-raspravu pod nazivom Populizam u Europi: Kako mu se suprotstaviti?
Pročitaj više
Danas je u Muzeju Mimara u Zagrebu održana međunarodna konferencija #Budućnost Europe: Novi sigurnosni i politički izazovi, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u RH. Konferencija se sastojala od dva panela: Budućnost europske sigurnosti: Izazovi i (kibernetička) rješenja i Budućnost europske politike: Komuniciranje u digitalnom dobu.
Pročitaj više
Danas je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održana panel-rasprava “Žene u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM)”, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj. U raspravi organiziranoj povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena sudjelovali su hrvatski europarlamentarci Marijana Petir (EPP), Dubravka Šuica (EPP), dr. sc. Davor Škrlec (Zeleni), dr. sc. Lea Skorin-Kapov i dr. sc. Ana Sović Kržić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te robotičarka Maja Mačinko Kovač, uz moderiranje Tanje Rudež iz Jutarnjeg lista.
Pročitaj više
Sudionici drugog panela na konferenciji "Quo Vadis, Europa?" pod nazivom "Europa sutra; digitalna, inovativna, progresivna?"bili su Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH te ministrica gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta; Boris Drilo, član uprave Hrvatskoga Telekoma; dr. sc. Tea Žakula s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu; Matija Kopić, osnivač i direktor međunarodne kompanije Farmeron, te Marcin Olender, direktor Googlea za javne politike i oodnose s vladama za Srednju i istočnu Europu.
''Europskoj uniji je potrebna odlučnost i vizija'', rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u uvodnom obraćanju na konferenciji ''Quo vadis, Europa?'' u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, održanoj u petak, 11. studenoga 2016. godine, u muzeju Mimara u Zagrebu. Na konferenciji su govornici bili i zastupnici Dubravka Šuica (EPP) i Tonino Picula (S&D), ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Martina Dalić, kao i inozemni gosti, poput direktora Googlea za javnu politiku i suradnju s vladama za istočnu Europu Marcina Olendera.
Pročitaj više
Na inicijalnom seminaru za menotre-seniore programa Euorpskoga parlamenta ''Škola ambasador'' prisutnim nastavnicima obratili su se Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u RH, Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za europske posloveHrvatskoga sabora, Marijana Petir, zastupnica u Europskome parlamentu, Hrvoje Šlezak, zamjenik ministra znanosti i obrazovanja, te Branko Baričević, šef predstavništva Europske komisije u RH.
Inicijalni seminar za nastavnike, mentore-seniore koji sudjeluju u programu Europskoga parlamenta ''Škola ambasador'', održan je u organizaciji Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj u subotu, 12. studenoga 2016. godine, u dvorani Kuće Europe u Zagrebu. Na seminaru, u sklopu programa koji se po prvi puta provodi u Hrvatskoj, okupilo se 15 nastavnika iz srednjih škola, strukovnih i gimnazija, iz cijele Hrvatske.
Pročitaj više
Quo Vadis, Europa? uz govor predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića
Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj 11. studenoga 2016. godine s početkom u 10:30 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu organizira konferenciju ''Quo vadis, Europa'' o sadašnjosti i budućnosti Europske Unije. Nakon uvodnog govora predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, slijede dva panela na kojima će domaći i inozemni govornici raspravljati o tekućoj političkoj situaciji u EU-u te o njezinom daljnjem usmjerenju s obzirom na Brexit i ostale aktualne političke izazove, kao i o gospodarskim mogućnostima Unije, s naglaskom na jedinstveno digitalno tržište i inovacije.
Pročitaj više