[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

NAJAVA: Konferencija ''Quo vadis, Europa?'' o budućnosti EU-a, uz uvodni govor predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića

 
08-11-2016
Quo Vadis, Europa? uz govor predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića
Quo Vadis, Europa? uz govor predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića
 

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj 11. studenoga 2016. godine s početkom u 10:30 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu organizira konferenciju ''Quo vadis, Europa'' o sadašnjosti i budućnosti Europske Unije. Nakon uvodnog govora predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, slijede dva panela na kojima će domaći i inozemni govornici raspravljati o tekućoj političkoj situaciji u EU-u te o njezinom daljnjem usmjerenju s obzirom na Brexit i ostale aktualne političke izazove, kao i o gospodarskim mogućnostima Unije, s naglaskom na jedinstveno digitalno tržište i inovacije.

Prvi panel naziva „Europa danas: više unije - ili manje?“ uz hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu Dubravku Šuicu (EPP) i Tonina Piculu (S&D), okupit će i eksperte dr. Kaija Oppermanna sa Sveučilišta Sussex iz Velike Britanije te Bernda Hüttemana, potpredsjednika Međunarodnog europskog pokreta iz Njemačke. O nekim od gorućih izazova s kojima se suočava Europska unija, video-govor će održati i potpredsjednica Europskog parlamenta, Mairead McGuinness.

Na drugom panelu „Europa sutra: digitalna, inovativna, progresivna?“ na kojem će se između ostalog raspravljati o razvoju i jačanju funkcionalnog jedinstvenog europskog digitalnog tržišta, sudjelovat će potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta, Martina Dalić, član Uprave Hrvatskog telekoma za tehnologiju Boris Drilo, zatim dr. Tea Žakula s Fakulteta strojarstva i brodogradnje te osnivač i direktor tvrtke Farmeron, Matija Kopić. Zastupnica u Europskom parlamentu iz Estonije, Kaja Kallas (ALDE) prisutnima će se obratiti putem video-govora, s posebnim naglaskom na pitanja digitalne budućnosti europskog tržišta.

Konferencija će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 10:30 – 11:00 Uvodni govor, Andrej Plenković
  • 11:00 – 12:30 Europa danas: više unije – ili manje?
  • 12:30 – 14:00 Europa sutra: digitalna, inovativna, progresivna?
  • 14:00 - Ručak