[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Za medije

Tijekom prve plenarne sjednice u ovom sazivu zastupnici biraju predsjednika Parlamenta i 14 potpredsjednika te odlučuju o sastavu odbora.
Pročitaj više
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović raspisala je izbore za Europski parlament za 26. svibnja. Toga će dana birači glasati na biračkim mjestima u Hrvatskoj te sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava u inozemstvu.
Pročitaj više
U Strasbourgu će se od 25. do 28. ožujka održati plenarna sjednica Europskog parlamenta.
Pročitaj više
18. ožujka 2019. Glavna uprava za pismeno prevođenje (DG TRAD) objavila je novi natječaj za prevođenje na 19 ciljanih jezika: bugarski, češki, danski, nizozemski, engleski, estonski, finski, francuski, grčki, mađarski, irski, talijanski, latvijski, litavski, malteški, portugalski, slovački, slovenski i švedski.
Pročitaj više
ODBORI – BRUXELLES - IZDVOJENO Na dnevnom redu odbora EP-a u Bruxellesu je rasprava o vladavini prava u Mađarskoj, glasovanje o blokiranju terorističkog sadržaja na internetu, saslušanje nevladinih organizacija o spašavanju migranata i izbjeglica na Sredozemlju. U Zagrebu Ured EP-a organizira predstavljanje kampanje Ovaj put glasam Savjetu za mlade Vlade RH.
Pročitaj više
Ulaganje u istraživanje, inovacije i jačanje konkurentnosti, zapravo je ulaganje u očuvanje jedinstvenog socijalnog modela Europske unije. . Istaknuto je – među ostalim - na tribini „Europska unija i poslovanje“ na kojoj se raspravljalo o jedinstvenom europskom tržištu, glavnim smjernicama novog višegodišnjeg proračuna EU-a, te ulozi poduzetništva u budućem programu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a.
Pročitaj više