[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Plenarne sjednice

Rekordan odaziv birača na razini EU-a rezultat je mobilizacije mladih te pokazuje kako sve više građana smatra da je njihov glas u EU-u važan.
Pročitaj više
Novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen uz popis kandidatkinja i kandidata za povjerenice i povjerenike Europske komisije objavila je dodjelu pripadajućih im portfelja. Republika Hrvatska za svoju je kandidatkinju istaknula aktualnu zastupnicu u Europskom parlamentu Dubravku Šuicu, kojoj će - uz važnu poziciju jedne od potpredsjednika Europske komisije - pripasti portfelj demokracije i demografije. Gospođa Šuica također će s Komisijine strane predvoditi i rad na Konferenciji o budućnosti Europe.
Pročitaj više
Deveti saziv Europskog parlamenta, otkako su 1979. održani prvi izravni izbori, započinje danas s radom• u Parlamentu zastupnici iz 190 političkih stranaka iz 28 zemalja • 61 % novih zastupnika • 60 % muškaraca, 40 % žena
Pročitaj više
Tijekom prve plenarne sjednice u ovom sazivu zastupnici biraju predsjednika Parlamenta i 14 potpredsjednika te odlučuju o sastavu odbora.
Pročitaj više
U Strasbourgu će se od 25. do 28. ožujka održati plenarna sjednica Europskog parlamenta.
Pročitaj više