[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

EUROSCOLA: Proglašenje najboljih radova online natječaja "Imam stav!"

 
08-04-2016

Završen je natječaj "Imam stav!" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 18 godina iz cijele Hrvatske. Bilo je to službeno prednatjecanje za sudjelovanje u programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Natječaj je bio otvoren od 11. ožujka 2016. do 3. travnja 2016., a kako bi mogli sudjelovati u natječaju, hrvatski srednjoškolci morali su nam na evaluaciju poslati svoje kreativne i originalne video-radove ili plakate.

O najboljim radovima odlučivao je žiri u sastavu: Ivana Pilko Čunčić (voditeljica Službe za posebne programe, strategije i međunarodnu suradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta), Tomislav Ogrinšak (viši savjetnik za nacionalne programe u Agenciji za odgoj i obrazovanje), Karlo Kralj (predsjednik Mreže mladih Hrvatske), Azra Ayyash (urednica informativne redakcije Radio Studenta) i Violeta Staničić (voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta).

Na našu adresu pristiglo je više od 80 prijava, a kako je kvaliteta prijavljenih materijala bila impresivna, zadatak pred žirijem nije bio nimalo lak. Primili smo radove iz gotovo svih hrvatskih regija, a najviše pojedinačnih prijava iz istih srednjih škola pristiglo je iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk te Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split.

Iako je predviđeno da tri najoriginalnija uratka osvoje putovanje u Strasbourg (Francuska), uslijed velikog broja izvrsnih radova odlučili smo povećati broj kvota na ukupno šest. Sretni dobitnici su:

 

U kategoriji video:

Ana Kamber, Gimnazija ''Fran Galović'', Koprivnica

Marko Šapina, VII. gimnazija, Zagreb

Marijan Balić, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti, Osijek

 

U kategoriji posteri:

Petar Bratić, Škola za Dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split

Maria Djerdaj, Srednja škola ''Vladimir Gortan'', Buje

Marin Nižić, Prirodoslovna i grafička škola, Rijeka

 

Sve pobjednike koji putuju u Strasbourg izravno ćemo kontaktirati te ih dodatno informirati o svim detaljima.

Radove pristigle na natječaj objavljivat ćemo na Facebook i Twitter stranici Ureda za informiranje Europskog parlamenta, a dio video-radova objavit ćemo i na našem YouTube kanalu: lajkajte i dijelite.

Od srca čestitamo zasluženim pobjednicima te pozivamo sve srednjoškolce da se natječu i u sljedećem krugu natječaja i iznova nas zadive svojim radovima!