[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

INSTAinterview // Paolo: Želim vidjeti promjene i motivirati druge da vide korist i značenje izbora

 .
08-03-2019
 .

Kampanja #ovajputglasam privlači sve više mladih diljem Hrvatske. Aktivisti se uključuju na razne načine i kroz razne aktivnosti, a posljednji u nizu je i Paolo Pelesk.

 .
 .

Što te potaknulo da se uključiš u kampanju #ovajputglasam?

Još u prosincu sam vidio najavu kampanje i želio sam se odmah uključiti jer izbori su jako važni za sve nas, a pogotovo EU izbori koji se odnose na cijelu Uniju. Također, želio sam učiniti nekakvu promjenu i motivirati druge da vide korist i značenje izbora.

 .
 .

Zbog čega ćeš ti glasati na izborima u svibnju? Koje teme su važne za tebe?

Glasat ću zbog Erasmus+ programa jer znam koja je njegova važnost i doprinos u cijeloj EU.

 .

Zašto si se odlučio organizirati informativne radionice o #ovajputglasam kampanji i europskim izborima?

Možda je dosta "plastično", ali ravnao sam se po onoj "budi promjena koju želiš vidjeti" Također, Udruga Studio B potiče aktivno sudjelovanje, a jedno područje rada nam je uključenje mladih u procese donošenja odluka.

 .
 .

Što ćeš raditi nekoliko dana prije izbora?

Svaku osobu koju sretnem obavezno podsjetiti da su izbori i da #ovajputglasam kampanja još traje.

 .
 .

Besplatna registracija na platformi ovajputglasam.eu, među ostalim, omogućuje:

• Redovito primanje informacija o temama koje sami odaberete, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (primjerice: zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, Erasmus+)

• Sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj vezanim uz #ovajputglasam kampanju

• Pokretanje mini-kampanje u vašom okruženju pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za vas prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.

 .