[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

INSTAinterview // Pub-kvizom mladi Varaždinci pozvali na glasanje!

 .
05-03-2019
 .

Do izbora za Europski parlament ostalo je manje od 5 mjeseci! Zajednica aktivista kampanje #ovajputglasam sve je brojnija - na internetskoj stranici ovajputglasam.eu regristriralo se oko 8 tisuća građanki i građana. Kraj prosinca obilježili smo dvodnevnim događanjem u Varaždinu, predstavljajući kampanju #ovajputglasam. Jedan od organizatora održanog pub-kviza bio je organizacijski tim Kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. - upravo oni zvijezde su našeg današnjeg Instagram intervjua.

 .
 .

Kao i s prethodnim aktivistima, čije priče možete pročitati ovdje, u kratkom razgovoru na nekoliko pitanja odgovorio je koordinator kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih Nino Preložnjak. Pročitajte zašto je i ova važna inicijativa za mlade dio #ovajputglasam kampanje.

Hej @v4eyc_2022. Za što se točno Varaždin kandidirao 2022. godine? Zašto ste se uključili u #ovajputglasam kampanju?

Varaždin je grad-kandidat za Europsku prijestolnicu mladih 2022., a #ovajputglasam je izvrsna prilika da motiviramo mlade da prepoznaju važnost izbora, ali da se povežemo s drugim mladim ljudima u Hrvatskoj i Europi.

 .
 .

Koliko mladi zapravo poznaju EU? Kakvi su dojmovi s održanog pub-kviza?

Pub-kviz otkrio je da su mladi upoznati s EU-om i više nego što misle. Na kvizu se tražilo mjesto više. Shvatili smo da je to odlična kombinacija učenja i zabave.

Koja je vaša poruka mladima? Ima li planove za nova događanja?

Izađite na izbore za Europski parlament, svatko od nas ima moć utjecati na vlastitu budućnost, ali i u budućnost naše šire zajednice - Europe. Pratite nas, bit će još kvizova!

 .
 .

Kampanji se možete pridružiti i Vi - klikom na internetsku stranicu ovajputglasam.eu.

Naša Unija počiva na zajedničkom poštovanju temeljnih prava i demokratskih načela. Vaš glas je vaše ostvarenje tih prava za vas same i za druge.

Upravo tako otvarate mogućnost podijeliti svoju motivaciju s obitelji, prijateljima, susjedima, te ih pozvati da postanu dio #ovajputglasam aktivnosti, u skladu sa sloganom “Kad svi glasaju, svi pobjeđuju”.

Besplatna registracija na platformi ovajputglasam.eu, među ostalim, omogućuje:

• Redovito primanje informacija o temama koje sami odaberete, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (primjerice: zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, Erasmus+)

• Sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj vezanim uz #ovajputglasam kampanju

• Pokretanje mini-kampanje u vašom okruženju pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za vas prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

 .

Povežite se aktivnostima Europskog parlamenta i komunicirajte s nama! U kampanju se možete uključiti odmah!

Koristite oznaku #ovajputglasam i #izboriEU2019 na društvenim mrežama kako biste pratili novosti oko izbora, podijelili svoje mišljenje i oblikovali budućnost Europske unije.

Povežite se aktivnostima Europskog parlamenta i komunicirajte s nama! U kampanju se možete uključiti odmah!

I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.

 .