[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Naangažiranija talijanska aktivistkinja Anastasia postala dio #ovajputglasam zajednice u Hrvatskoj: "Glasovanje je moćan alat koji moramo iskoristiti na najbolji mogući način"

 .
26-11-2018

Manje od 6 mjeseci ostalo je do europskih izbora 2019. godine. Nestranačka kampanja "Ovaj put glasam" sve je popularnija među Europljanima, a što je najvažnije u kampanju se uključuje sve veći broj mladih.

 .
 .

Ovoga tjedna predstavljamo Anastasiju Venezinano (@anastasiaveneziano), aktivistkinju broj 1. iz Italije. Anastasia je trenutno na Erasmus+ razmjeni u Rijeci i tijekom vikenda pripremala se za događanje koje ovog ponedjeljka okuplja mlade u Pazinu. Odlučili smo se na kratak razgovor preko Instagram priča, pročitajte što nam je otkrila!

 .

Zašto si se odlučila priključiti ovajputlgasam.eu kampanji?

"Razlog zašto sam se odlučila priključiti kampanji je jednostavan. Procesom glasovanja, mi Europljani, imamo tu moć i možemo doprinijeti izgradnji Europske unije kakvu želimo."

 .
 .

Hoćeš li nastaviti s aktivnostima u kampanji tijekom studiranja u Hrvatskoj? Kako?

"Naravno! Bit ću u Pazinu gdje ću sudjelovati na događanju gdje ćemo raspravljati o kampanji, popratnim aktivnostima i kako uključiti mlade. Baš sam uzbuđena!"

 .
 .

Zašto savjetuješ drugima da se uključe u kampanju i #ovajputglasam aktivnosti?

"Svi bi se trebali priključiti kampanji! U mogućnosti smo koristiti jedan moćan alat - a to su izbori i glasovanje. Smatram da upravo to pravo moramo dobro "izučiti" i iskoristiti na najbolji mogući način. Važno je da svi shvate koliko je važno izaći na izbore i dati svoj glas. To je upravo ono što ova kampanja čini."

 .
 .

Anastasia, hvala ti!

 

Povežite se se aktivnostima Europskog parlamenta i komunicirajte s nama! U kampanju se možete uključiti odmah!

 

Besplatna registracija na platformi ovajputglasam.eu, među ostalim, omogućuje:

• Redovito primanje informacija o temama koje sami odaberete, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (primjerice: zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, Erasmus+)

• Sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj vezanim uz #ovajputglasam kampanju

• Pokretanje mini-kampanje u vašom okruženju pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za vas prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

 

Koristite hashtag #ovajputglasam i #izboriEU2019 na društvenim mrežama kako biste pratili novosti oko izbora, podijelili svoje mišljenje i oblikovali budućnost Europske unije.

Institucionalnoj kampanji ovajputglasam.eu Europski parlament želi potaknuti građane na izlazak na izbore u svibnju iduće godine. Kampanji se možete pridružiti na internetskoj stranici ovajputglasam.eu, gdje se otvara mogućnost podijeliti svoju motivaciju s obitelji, prijateljima, susjedima, te ih pozvati da postanu dio #ovajputglasam aktivnosti, u skladu sa sloganom “Kad svi glasaju, svi pobjeđuju”.