[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

OVAJ PUT GLASAM NATJEČAJ Snimi video, postani aktivist, otputuj u Prag i Bruxelles

 .
23-11-2018
 .

Dvoje najkreativnijih mladih između 18 i 30 godina predstavljat će Hrvatsku diljem Europe u idućih šest mjeseci kako bi istaknuli važnost izlaska na izbore za Europski parlament u svibnju 2019. godine. Tražimo najbolje kreativce koji slanjem osobnog videozapisa o važnosti izlaska na izbore mogu osvojiti titulu predstavnika Hrvatske i putovati Europom. Uz plaćene troškove treninga u Pragu te financiranje ideja i projekata, pobjednički kreativci sastat će se sa zastupnicima Europskog parlamenta u Bruxellesu.

 .
 .

Natječaj je sufinanciran iz Erasmus+Programa Europske unije, a provodi se u organizaciji European Youth Card Association i Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza. Organizatori poručuju kako žele inspirirati mlade da  saznaju više o Europskoj uniji, da imaju svoje mišljenje, informiraju se i daju svoj glas. Traži se dvoje mladih iz Hrvatske da preuzmu inicijativu i stvore pokret kako bi pokazali političarima da se mladi mogu “pokrenuti i protresti stvari”.

Kako se prijaviti na videonatječaj?

Zainteresirani se prvo trebaju prijaviti slanjem kreativnog videozapisa na temu izbora i Europske unije do 16. siječnja 2019. godine putem internetskog formulara. Dvoje najkreativnijih, kroz nadolazeće mjesece pridružit će se radionicama u Pragu. Radit će na izradi sadržaja za internet stranicu i društvene medije, članke za blog, videozapise, memeove, objave na društvenim mrežama… Projekt omogućuje i uključivanje u druga događanja u Europi ili Hrvatskoj uz pokrivene troškove prijevoza, hotela i prehrane. Sve detalje i uvjete za sudjelovanje pročitajte ovdje.

Zašto je bitno izaći na izbore za Europski parlament?

Mladi Europljani imaju pozitivno mišljenje o Europskoj uniji te se angažiraju oko različitih europskih tema o važnosti za mlade. Međutim, iznimno je važno osvijestiti mlade da imaju moć promijeniti društvenu situaciju i to upravo na izborima za Europski parlament, 26. svibnja 2019. godine. Projekt ovajputglasam.eu iz tog je razloga privukao velik broj mladih iz svih zemalja Europske unije kako bi osvijestili birače i biračice da imaju moć promijeniti društvenu situaciju i to upravo na izborima za Europski parlament.


European Youth Card Association kroz svoju Europsku mladežnu iskaznicu mladim Europljanima (osobe od 14 do 30 godina), zahvaljujući potpori Vijeća Europe i Europskog parlamenta, omogućuje brojne pogodnosti. Njome se želi potaknuti veća turistička, kulturna i obrazovna pokretljivost. Inače, ovu karticu ima oko 4 milijuna korisnika u 40 zemalja udruženih u European Youth Card Association zahvaljujući čemu mogu koristiti povlastice i popuste na više od 220 tisuća prodajnih i uslužnih mjesta širom kontinenta. Nositelj projekta u Hrvatskoj je Hrvatski ferijalni i hostelski savez.


Hrvatski ferijalni i hostelski savez (Croatian Youth Hostel Association) je neprofitna i nevladina organizacija te nezavisna asocijacija omladinskih hostela koja se bavi razvojem omladinskog turizma odnosno svih oblika i sadržaja organiziranog i individualnog odmora i rekreacije mladeži na području Republike Hrvatske.