[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Predsjednica raspisala izbore za Europski parlament i podržala kampanju #ovajputglasam

 .
28-03-2019
 .

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović raspisala je izbore za Europski parlament za 26. svibnja. Toga će dana birači glasati na biračkim mjestima u Hrvatskoj te sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava u inozemstvu.

 .

Odluka o o raspisivanju izbora predsjednice RH navodi kako se u Europski parlament bira 12 predstavnica i predstavnika iz Hrvatske, na mandat od 5 godina. Slijedom stupanja na snagu ove Odluke krenuo je i rok od 14 dana u kojemu će političke stranke i nezavisne liste svoje liste kandidata moći predati Državnom izbornom povjerenstvu.

 .

Posljednji izbori za Europski parlament održani su 25. svibnja 2014. godine, a u cilju motiviranja građana na izlazak na biračka mjesta u što većem broju, predsjednica je ujedno podržala institucionalnu kampanju Europskog parlamenta #ovajputglasam u koju se možete uključiti registracijom na stranici www.ovajputglasam.eu.