[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Produžen rok natječaja za nagradu "Karlo Veliki" - mladi, prijavite svoje projekte do 15. veljače!

11-02-2015

Europski parlament produžio je rok za prijavu projekata na natječaj za ovogodišnje izdanje nagrade "Karlo Veliki" do 15. veljače 2015. U slučaju da ste mlada osoba između 16 i 30 godina starosti te radite na projektu koji ima europsku dimenziju svakako nemojte propustiti priliku za prijavu i mogućnost osvajanja novčane nagrade te plaćenog puta u Aachen u Njemačkoj - grad Karla Velikoga!

Nagradu 'Karlo Veliki' zajednički organiziraju Europski parlament i Zaklada 'Karlo Veliki' iz Aachena te se dodjeljuje svake godine za projekte koje vode i organiziraju mladi u dobi od 16 do 30 godina. Cilj je potaknuti razvoj europske svijesti među mladima, kao i njihovo sudjelovanje u europskim integracijskim projektima.

Nagrada se dodjeljuje mladima koji svojim projektom potiču na međusobno razumijevanje, promiču razvoj zajedničkog osjećaja europskog identiteta, te nude praktične primjere Europljana koji žive zajedno kao jedna zajednica. Prethodni pobjednici uključuju programe razmjene mladih, umjetničke, ali i online-projekte s europskom dimenzijom.

Nagrada za najbolji projekt iznosi 5.000 €, drugoplasirani projekt osvaja iznos od 3.000 €, a treće mjesto ponijet će nagradu od 2.000 €. Kao dio nagrade, tri konačna pobjednika bit će pozvani posjetiti Europski Parlament u Bruxellesu ili Strasbourgu u proljeće, a predstavnici svih 28 izabranih nacionalnih projekata bit će pozvani na četverodnevni posjet u Aachen u svibnju 2015. godine, gdje će prisustvovati svečanoj dodjeli nagrade.

Više informacija svi zainteresirani mogu pronaći na sljedećim poveznicama:

Na službenoj web stranici Europskog parlamenta:
http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20151015STO97921/Charlemagne-Youth-Prize-application-deadline-extended-until-15-February

Na službenoj web stranici nagrade "Karlo Veliki": http://www.charlemagneyouthprize.eu/hr/form.html