[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

OBJAVA: pobjednici natječaja "Europa pred izazovima"

 
22-10-2015

Zaključen je natječaj "Europa pred izazovima" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 18 godina iz cijele Hrvatske. Bilo je to službeno prednatjecanje za sudjelovanje u programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Natječaj je bio otvoren od 16. rujna do 14. listopada 2015., a kako bi mogli sudjelovati u natječaju, hrvatski srednjoškolci morali su nam na evaluaciju poslati svoje kreativne video-radove ili originalne plakate.
O najboljim radovima odlučivao je žiri u sastavu Marija Marcelić (voditeljicu Odjela za cjeloživotno učenje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta), Karlo Kralj (predsjednik Mreže mladih Hrvatske), Toni Milun (član Mreže popularizatora znanosti), Sunčica Findak ( novinarka/urednica Hrvatska radiotelevizija) i Violeta Staničić (voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta).

Na našu adresu pristigle su ukupno 124 prijave, a kako je i kvaliteta prijavljenih materijala bila impresivna, zadatak pred žirijem nije bio nimalo lak. Primili smo radove iz gotovo svih hrvatskih regija; najviše pojedinačnih prijava iz istih srednjih škola pristiglo je iz Graditeljske škole Čakovec (njih čak 9) te iz Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimr Krk (6 prijava).

Tri kvote za putovanje u Europski parlament u Strasbourg u siječnju i veljači 2015. za 2 mentora i 24 učenika iz svojih škola osvojili su:

 

Silvija Lea Švaljek - Srednja škola Krapina, Krapina
Veronika Dorčić - Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk
Martin Šaketa, Nina Filip i Martina Stipan - Elektrostrojarska škola Varaždin

 

Zbog dojmljivosti i ostalih pristiglih radova, žiri natjecanja odlučio je dodijeliti i dodatnu kvotu; putovanje u Strasbourg veljači 2016. za 2 mentora i 24 učenika iz svoje škola tako je osvojio:


Marko Šapina, VII gimnazija Zagreb

 

Sve pobjednike koji putuju u Strasbourg, kao i dobitnike posebnih nagrada, izravno ćemo kontaktirati i dodatno ih informirati o svim detaljima.

Radovi pristigli na natječaj objavljivat će se na Facebook i Twitter stranici Ureda za informiranje, a dio videoradova ćemo objavljivati i na Youtube kanalu Ureda za informiranje Europskog parlamenta: "lajkajte" ih i "šerajte".

Pozivamo sve srednjoškolce da se natječu i idući put i svojim nas radovima iznova zadive, a od srca čestitamo pobjednicima.