[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Odabrana pobjednička škola #ovajputglasam natječaja

 .
05-06-2019
 .

Zaključen je natječaj #ovajputglasam u organizaciji Ureda Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Pobjednici će prisustvovati programu Euroscola – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

 .
 .

Posljednji u nizu natječaj Euroscola održao se između 25. travnja i 27. svibnja i uključio je učenike iz cijele Hrvatske. Mladi srednjoškolci pokazali su originalnost i talent pri kreiranju objava za društvene mreže. Bilo je smiješnih slika, edukativnih kvizova i zanimljivih videa a zajednička nit bila je samo jedna: podići svijest o važnosti izlaska na europske izbore.

I uspjeli smo.

Zajedničkim snagama i svatko svojim glasom utjecali smo rast izlaznosti u Hrvatskoj koji je veći za čak 18% posto: participacija na europskim izborima od 25.24% u 2014. porasla je na 29.86% u 2019. godini.

Mladi učenici su kroz svoje aktivnosti angažirali i okolinu te su kroz ovajputglasam.eu portal registrirali na stotine građanki i građana. Upravo to je presudilo koja će škola osvojiti nagradu. Ured Europskog parlamenta pratio je angažman učenika i učenica pri dijeljenju ovajputglasam.eu poveznice s prijateljima i obitelji te odredio koja škola putuje u Strasbourg. Škole su se plasirale u sljedećem redoslijedu:

  1. Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi
  2. Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad
  3. Ekonomska škola Požega
  4. Gimnazija Požega

Iskrene čestitke Katoličkoj gimnaziji u Požegi. Ostale srednjoškolce pozivamo da se natječu i idući put i svojim nas radovima i angažmanom iznova zadive.