Veuillez remplir ce champ

A Küldöttségi Elnökök Értekezlete elnökének köszöntője

Tisztelt tagok, partnerek és barátok!

Az EU egyet jelent az általa képviselt értékekkel és irányadó elvekkel szerte a világon, és közös célunk, hogy megvédjük a békés, igazságos, inkluzív és szabályokon alapuló világrendet.

Megválasztott képviselőkként az EP tagjai elkötelezettek az iránt, hogy értékeinket és stratégiai érdekeinket tükrözve, nemzetközi szinten is hallathassák hangjukat az uniós polgárok.

A küldöttségek munkáján keresztül párbeszédet folytatunk harmadik országbeli partnereinkkel, hogy a demokrácia megerősítésével és az emberi jogok tiszteletben tartásával megteremtsük a jólétet és a békét polgáraink számára.

Meggyőződésem, hogy a parlamenti diplomácia fontos szerepet tölt be az európai külpolitika legnagyobb következetességgel és hitelességgel történő kialakításában és célkitűzéseinek megvalósításában.

Ezen az oldalon további információt talál tevékenységünkről: küldetésünkről, eddigi tevékenységünkről, valamint a legutóbbi brüsszeli és strasbourgi üléseinkről, külső küldetéseinkről, jövőbeli ülésnaptárunkról és a munkánk e területéhez kapcsolódó fontosabb parlamenti állásfoglalásokról.

Inmaculada RODRÍGUEZ-PIÑERO
a Küldöttségi Elnökök Értekezletének elnöke
9. parlamenti ciklus

Következő ülések

Az EU–Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttség


Brüsszel : ASP - A5G-1

rendes ülés
ELŐKÉSZÍTŐ ÜLÉS - EU-UKRAJNA PARLAMENTI TÁRSULÁSI BIZOTTSÁG 10. ÜLÉSE

Az Unió a Mediterrán Térségért Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség


Brüsszel : ASP - A3H-1

képviselőcsoportokkal

Az északi kapcsolatokért felelős, a Svájccal és Norvégiával fenntartott kapcsolatokért felelős és az EU–Izland Parlamenti Vegyes Bizottságba és az Európai Gazdasági Térség (EGT) Parlamenti Vegyes Bizottságába delegált küldöttség


Strasbourg : SDM - SDM-S5

európai parlamenti képviselőkkel
38th EU-Switzerland Interparliamentary meeting


Strasbourg : SDM - SDM-S5

európai parlamenti képviselőkkel
38th EU-Switzerland Interparliamentary meeting

A Belarusszal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség


Strasbourg : LOW - S4.4

rendes ülés