skip to content

 
 
 

Brexit: Få det fulde overblik

Onsdag den 29. marts 2017 informerede den britiske premierminister Theresa May officielt Det Europæiske Råd om, at Storbritannien ønsker at aktivere Artikel 50 og melde sig ud af EU. Det var startskuddet på en toårig forhandlingsproces, hvor betingelserne for Storbritanniens exit og det fremtidige samarbejde mellem dem og EU skal aftales. Europa-Parlamentet er med under alle forhandlingerne og skal godkende en eventuel aftale, før den kan træde i kraft.

 

De otte trin mod brexit

Storbritannien udløste Artikel 50 den 29. marts 2017 som følge af en folkeafstemning den 23. juni 2016, hvor et flertal af briterne stemte for, at Storbritannien skal forlade EU. Dette satte gang i en toårig proces, så Storbritannien senest forlader EU den 29. marts 2019.

Læs mere...
 

Europa-Parlamentets rolle

Den endelige udtrædelsesaftale mellem EU og Storbritannien skal godkendes af Europa-Parlamentet, før den kan træde i kraft. MEP'erne har derfor en række minimumskrav til den kommende udtrædelsesaftale, ligesom Europa-Parlamentet vil være repræsenteret ved forhandlingerne.

Læs mere...
 

Seneste nyt om brexit

Vi opdaterer løbende om forhandlingerne om Storbritanniens udtrædelsesaftale, hvor betingelserne for Storbritanniens exit og det fremtidige samarbejde mellem dem og EU skal aftales.

Læs mere...
 

MEP'ernes reaktioner

De fleste MEP'ere beklager Storbritanniens ønske om at forlade EU-samarbejdet, men understreger, at valget skal respekteres og gennemføres så hurtigt som muligt. Vi har samlet et overblik over MEP'ernes reaktioner.

Læs mere...
 

Artikel a hva' for noget?

I april 2017 tog vi sammen med digital rådgiver Benjamin Rud Elberth til plenarsamling i Strasbourg for at stille skarpt på brexit og Artikel 50, da MEP'erne skulle vedtage deres krav til en kommende aftale. Vi lavede bl.a. live interviews med de danske MEP'ere og Margrethe Vestager om, hvad brexit kommer til at betyde.

Læs mere...