skip to content

 
 
 

EU til Copenhagen Pride Parade

 .

Forenet i mangfoldighed. Sådan lyder EU’s motto. Derfor var EU selvfølgelig på gaden til Copenhagen Pride den 17. august.

Sammen med bl.a. Europa-Kommissionen og Miljøagenturet svang vi de blåstjernede flag i mangfoldighedens navn, da vi gik med i paraden fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i København. 

Siden 1984 har Europa-Parlamentet kæmpet for at sikre LGBTI-rettigheder både i og uden for EU. Potentielle EU-medlemsstater som Makedonien, Serbien og Kosovo opfordres til at forbedre LGBTI-rettigheder i landene, inden et medlemsskab kan overvejes. 

EU som værdifællesskab
Chefen for Europa-Parlamentets kontor i Danmark, Anne Mette Vestergaard, så frem til at gå forrest for Europa-Parlamentet: "I en tid hvor Europas og EU's værdier er under stigende pres, både udefra og indefra, mener vi at det er vigtigere end nogensinde at stå op for de kerneværdier, som det europæiske samarbejde bygger på: ligeværd mellem mennesker uanset køn, kønsidentitet, seksualitet m.m; respekt for forskellighed; mangfoldighed. Copenhagen Pride kæmper netop for at bevare og udbrede disse værdier, og derfor finder vi det helt naturligt at deltage i årets Pride og på den måde give vores besyv med i kampen for at bevare de europæiske værdier."

 

Monica Svane hilser fra Venedig
 
 .

Tilmelding
Ligesom sidste år var EU's deltagelse åben for tilmeldinger. Hold øje med vores sider op til næste års Pride for at finde ud af, hvordan du kan tilmelde dig og gå sammen med os i 2020!

 

 
 .