skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontoret i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Nyheder

Vi offentliggør løbende nyheder om nogle af de mange aktuelle emner fra Europa-Parlamentets politiske arbejde. Det kan være alt fra pressemeddelelser til baggrundsinformation, så uanset om du er interesseret i et overblik over de seneste udviklinger eller ønsker at gå i dybden med specifikke emner, er dette et godt sted at starte.

Beskyttelse af Amazonas, kampen mod kvindelig omskæring eller uighurernes rettigheder. Årets Sakharov-finalister favner bredt. Vinderen offentliggøres under Parlamentets samling i Strasbourg senere i oktober.
EPAS lærere i Europa-Huset
Efterskole- og gymnasielærere fik i løbet af en spændende dag i Europa-Huset inspiration og blev klædt på til at undervise unge om EU.
De danske MEP'er sidder klar til høringen af Margrethe Vestager. Se med når hele tre af Parlamentets udvalg diskuterer Europas digitale omstilling fra tirsdag kl. 14.30.
Europa-Parlamentet i Danmark har fået ny trainee. Hun hedder Emma, er uddannet journalist og skal hjælpe med kontorets arbejde omkring presse og sociale medier.
Margrethe Vestager og David Sassoli
Kommende kommissionsformand Ursula von der Leyen har nu præsenteret sit hold af kommissærer. De næste skridt finder sted i Europa-Parlamentet, som skal sige god for den samlede Kommission. Læs med her om, hvordan det foregår.
Eurobarometer klimaspørgsmål
Danskerne havde i høj grad klimaet og miljøet i tankerne, da de i maj 2019 flokkedes til stemmeboksene i hidtil uset grad. Det viser ny Eurobarometer-undersøgelse af EU-valget.
Anne Mette Vestergaard med en kommentar i Jyllands-Posten
Det er 10 år siden, at man med bare en vis ret kunne omtale Europa-Parlamentet som et »snakkecirkus uden større politiske beføjelser« eller »demokratisk staffage«.
Cold Case Hammarskjöld
Mads Brüggers dokumentar “Cold Case Hammarskjöld” er blandt de tre finalister til Parlamentets LUX-pris. Den endelige vinder udpeges på Europa-Parlamentets plenarsamling i november.
Ursula von der Leyen og David Sassoli
Tirsdag den 16. juli bliver en hektisk dag i Parlamentet. Det er nemlig dagen, hvor MEP’erne skal beslutte, om de kan bakke op om tyske Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand.
Morten Helveg Petersen er valg til næstformand
Parlamentets udvalg har valgt formænd og næstformænd. Morten Helveg Petersen og Søren Gade har fået roller som næstformænd.
Fotografer i plenarsalen
Onsdag stemte medlemmerne af Europa-Parlamentet om størrelsen af Parlamentets 20 udvalg og 2 underudvalg. Se oversigtens over udvalgene, og hvor danskerne sidder her.
David Sassoli er ny formand
MEP'erne har onsdag valgt italienske David Sassoli til at tage over for Antonio Tajani i rollen som formand for Europa-Parlamentet. Sassoli er formand indtil januar 2022. 14 nye næstformænd er også blevet valgt.
Antonio Tajani (tv.) er den nuværende formand for Parlamentet
Første samling nærmer sig, hvor det nye Parlament skal konstitueres, og MEP’erne for alvor skal på arbejde.
quiz på folkemødet
Som hvert år valfartede politikere, organisationer, journalister, meningsdannere og almindelige danskere til Bornholm i midten af juni. Og det var ikke solskin og krøllebølle-is i lange baner, de kom for. Nej, det var folkemødet, der trak. Og Europa-Parlamentet var selvfølgelig også med.
Tidligere trainees
Brænder du for at få praktisk EU-erfaring? Vil du opleve det europæiske demokrati in action helt tæt på? Kickstart din karriere som trainee hos Europa-Parlamentet, og få fem forrygende måneder i København, Bruxelles - eller et andet sted i Europa. Traineeperioden løber fra den 1. oktober 2019 til den 29. februar 2020.
De nye MEP'ere
Sig velkommen til det nye hold af danske MEP’er, som skal repræsentere os de næste fem år i Europa-Parlamentet. Og dyk nærmere ned i det historiske valgresultat her.
Valgkort
Søndag nærmer sig, og dermed dagen for det længe ventede Europa-Parlamentsvalg. Men hvad skal der egentlig ske? Hvordan stemmer jeg, hvem kan jeg stemme på, og hvor kan jeg få mere at vide i løbet af valgdagen? Find svarene her.
Hvis du kan se i din kalender, at tiden er knap den 26. maj, så giv ikke op! Du kan stadig nå at brevstemme til og med torsdag den 23. maj på dit lokale borgerservice-center.
MEP'er i plenarsal
Har Europa-Parlamentet nogen indflydelse? Hvordan hænger Parlamentet sammen, og hvad laver parlamentarikerne egentlig? Bliv klogere på, hvorfor du skal stemme til Europa-Parlamentsvalget.
Brevstemme
Vi kan ikke fortælle dig, hvem du skal stemme på. Men der er heldigvis masser af muligheder for at lære de 135 kandidater og 10 partier, som stiller op til EU-valget den 26. maj, bedre at kende.
I Europa-Parlamentet støtter vi op om lige rettigheder for alle. Derfor markerer vi også den internationale dag imod homofobi, bifobi og transfobi den 17. maj under mottoet ”Forenet i mangfoldighed”.
For nyligt har vi hilst to nye kollegaer velkomne: Marie, der skal jonglere i administrationen, og Anne, der som kontorets trainee arbejder med sociale medier og events.
studie med spidskandidatdebat
Den 15. maj er dagen for den store europæiske spidskandidatdebat med blandt andre Vestager, Weber og Timmermans. Vi klæder dig på til debatten, som du kan se live her på siden.
Serien ”Denne gang stemmer jeg” tager emner som klima, euroen og en fælles europahær op og gør dig klogere på EU frem mod valget den 26. maj.
Europa-Parlamentets Generaldirektorat for Unionens Interne Politikker (DG IPOL) har offentliggjort flere udbud, der giver bevillinger til forskere, der har en ekspertise inden for bl.a. det indre marked, miljøpolitik og folkesundhed.
Den 15/5 varmer vi op til EU-valget med hele to arrangementer. Du kan komme til frokost og blive klogere på mediedækningen af EU-valget eller til aftenarrangement, hvor du kan se spidskandidatdebatten live.
far med barn
Mere end 100 millioner europæere har allerede set Parlamentets valgvideo. Er du ikke en af dem, kan du heldigvis stadig nå at se den og lade dig bevæge af filmens budskab om håb og ansvar for de kommende generationer.
Trainee Anne sammen med Margrete Auken
I påskeugen var jeg, Anne, der til dagligt er trainee på kontoret i København, i Strasbourg for at besøge Europa-Parlamentet. Det blev både til besøg hos den europæiske ombudsmand og til selfies med MEP'erne.
Europa-Parlamentets nye film ”Vælg din fremtid” skal få europæerne til at stemme til EU-valget i maj. Bag filmen står det danske bureau &Co., og dele af den er filmet i Odense.
I den sidste tid har vi været på farten for at varme op til EU-valget den 26. maj sammen med borgere, elever og journalister i hele landet. Det har vi gjort for at lytte til folks holdninger og opfordre alle til at gå til stemmeurnerne og sætte deres præg på europæisk politik.

EP-Nyt #9

25-03-2019

Roadtrip ved Koldinghus
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om vores tur til Syddanmark med Denne gang stemmer jeg-kampagnen, om EU-borgeres adgang til det danske dagpengesystem, hvordan Parlamentet vil have retsstaten i Ungarn på dagsordenen og seneste nyt om brexit. God læselyst!
Europa-Parlamentets Generaldirektorat for Oversættelse (GD TRAD) søger tilbud omkring oversættelse til 19 sprog: bulgarsk, dansk, engelsk, estisk, finsk, fransk, græsk, irsk, italiensk, lettisk, litauisk, maltesisk, nederlandsk, portugisisk, slovakisk, slovensk, svensk, tjekkisk og ungarsk. Fristen for at afgive bud er den 16. april 2019.
Læserbreve
Fredag den 15. februar er der præcis 100 dage til, at danskerne skal til stemmeboksene den 26. maj og sende 14 politikere afsted til Europa-Parlamentet.
TAX3-høring med Danske Bank
Parlamentets TAX3-udvalg med Jeppe Kofod og Petr Ježek i spidsen var på mission i Danmark den 8. februar for at undersøge Danske Bank-skandalen. Her mødtes de med blandt andre Danske Bank, Finanstilsynet og Folketinget.
stemmeafgivelse
Kan jeg brevstemme til EU-valget? Kan jeg stemme fra udlandet? Og hvem stiller overhovedet op? På vores nye hjemmeside eu-valg.dk kan du finde svar på det og meget mere. 
tegneseriepersoner holder i hånd
Europa-Parlamentet har udarbejdet nye retningslinjer for kønsneutral sprogbrug. Retningslinjerne er til intern brug i forbindelse med især lovgivningsarbejde. De bygger i høj grad på nationale retningslinjer og er ikke bindende.
Europa-Parlamentets Generaldirektorat for Unionens Eksterne Politikker (DG EXPO) har offentliggjort flere udbud, der giver bevillinger til forskere, der har en ekspertise inden for udenrigspolitiske områder. Desuden søger Europa-Parlamentets Generaldirektorat for Unionens Interne Politikker (DG IPOL) også ekstern ekspertise inden for retlige områder.
Kontorets ansatte samlet til et julebillede
Julen og nytåret nærmer sig, og kontoret går på juleferie. Inden du går på ferie, sender vi en hilsen fra alle os til alle jer: Vi takker for et godt 2018 og glæder os til 2019, men først giver vi dig en tidlig julegave.
Denne gang stemmer jeg bogen
I fredags lancerede Europa-Parlamentets kontor i Danmark og Danske Bladtegnere en spritny bog fyldt med morsomme og skarpe tegninger om det kommende EU-valg. 
Lars Løkke Rasmussen
Danmark sætter stor pris på EU, mener den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der onsdag debatterede Europas fremtid i Europa-Parlamentet i Bruxelles.
Lars Løkke Rasmussen
På onsdag skal Danmarks statsminister give sit bud på Europas fremtid. Og du kan følge med, når vi livestreamer både talen og den efterfølgende debat her på siden.
Øresundsbroen
Hvad har den natursmukke rute Røsnæs Rundt, udsatte unge på Bornholm, to jobcentre i Helsingør og Helsingborg og Odenses grønne omstilling til fælles? Det opdager du hurtigt, hvis du går ind på den nye hjemmeside "Hvad EU gør for mig".
Wordcloud
Hvordan kan gigantiske hvidvaskskandaler som den i Danske Bank finde sted? Og hvad kan EU gøre for at forebygge, at det sker igen? De spørgsmål bliver taget op, når Parlamentets TAX3-udvalg kalder blandt andre Danske Bank og whistlebloweren Howard Wilkinson til høring onsdag den 21. november. Se med live her.
Kontorets to praktikanter Mie Olsen og Sausan Mersoumi
Denne uge fik kontorets to trainees Sausan Mersoumi og Mie Olsen et indblik i, hvordan det går for sig, når Europa-Parlamentet mødes i Strasbourg for at debattere den politiske dagsorden og stemme lovforslag igennem. 
Fire chefredaktører til fake news-konferencen
Medierne skal være mere transparente og kildekritiske. Politikerne må afholde sig fra at bruge skandaler til at vinde stemmer. Og vi bør tænke os om en ekstra gang, inden vi lader os rive følelsesmæssigt med og deler indhold fra en tvivlsom kilde. Sådan lød det fra MEP'er, medier og eksperter til fake news-konference hos Europa-Parlamentet.
MEP’erne har valgt at give årets Sakharovpris til aktivisten Oleg Sentsov. En mand, som i mange år har været en åben kritiker af Ruslands annektering af Krim-halvøen.
Storbritanniens flag og EU's flag
Med under et halvt år til brexit er Europa-Parlamentets holdning klar: Der skal findes en løsning på det nordirske grænseproblem, for at Parlamentet kan godkende brexitaftalen.
Deltagerne til EYMD18 sammen med Parlamentets formand Antonio Tajani.
Hvordan bliver unge europæere engageret i EU-politik? Det havde over 50 unge journalister sat sig for at finde ud af til European Youth Media Days i Bruxelles.
Grafik der viser hvor mange der ønsker at forblive i EU
Knap otte ud af ti danskere ville stemme for at blive i EU, hvis der var afstemning i morgen. Det viser ny undersøgelse fra Eurobarometer.
Møde for frivillige
Flere skal stemme til EU-valget den 26. maj 2019, lyder budskabet fra frivillige i kampagnen 'Denne gang stemmer jeg'.
Denis Mukwege modtager Sakharovprisen
Den Norske Nobelkomité har besluttet at tildele Nobels fredspris 2018 til den congolesiske læge Denis Mukwege og den yazidiske menneskerettighedsaktivist Nadia Murad for deres kamp mod brugen af seksuel vold som konfliktvåben. De to har tidligere modtaget Europa-Parlamentets Sakharovpris for tankefrihed.
dennegangstemmerjeg
Det vigtige er ikke, hvor du ligger på det politiske spektrum. Hvorvidt det er miljøet, grænsekontrollen, de digitale rettigheder eller euroen, der tænder dig. Det vigtige er, at du viser det! Det er meningen med vores nye platform. 
Christina Jensen og Sausan Mersoumi
Den 1. oktober er ny trainee, Sausan Mersoumi, og ny kommunikationskonsulent, Christina Jensen, startet på Europa-Parlamentets kontor i Danmark. De skal begge være med til at bringe EU-valget den 26. maj 2019 helt tæt på danskerne.
Ifølge den fælles statut for Europa-Parlamentets medlemmer, der har været gældende siden juli 2009, modtager parlamentsmedlemmerne alle det samme vederlag, uanset hvilket land de er valgt i.

EP-Info nr. 25

21-09-2018

Erfaringskonferencen 2018
Parlamentet sætter alle sejl ind på at forhindre plastspild. Ny Eurobarometer viser, at danskerne ønsker mere EU-handling på en række vigtige områder. Det Europæiske Solidaritetskorps står nu klar til at modtage rejselystne unge. Og i tirsdags løb vores EU-erfaringskonference af stablen på Arbejdermuseet. Læs mere om det hele her.
Europa
Er du mellem 18 og 30 år? Kunne du tænke dig at rejse til et andet land i Europa og arbejde med integration af flygtninge, naturbeskyttelse eller uddannelse for unge? 
mand på rulletrappe
Danskerne er de seneste år blevet mere tilfredse med, hvad EU leverer, ifølge en ny undersøgelse fra Eurobarometer. Men samtidig efterlyser et markant flertal mere EU-handling på områder som miljø og klima, kamp mod skattesnyd og terrorbekæmpelse.
Viktor Orbán
Den 12. september vedtog Europa-Parlamentet at igangsætte den såkaldte artikel 7-procedure mod Ungarn. Proceduren anvendes, når der er fare for, at et EU-land overtræder EU's grundlæggende værdier. Læs med her om, hvad der bekymrer MEP'erne, og om næste skridt i proceduren.
Juncker State Of The European Union Tale
Mere politisk suverænitet på den globale politiske scene, styrkede grænser, vetoret og øget investering i Afrika. Samtlige emner var på dagsordenen i gårsdagens tale om EU´s tilstand, og de danske medlemmer af Parlamentet var hurtigt ude med kommentarer.
Europa-Parlamentet er nu klar til forhandlinger med Rådet, efter parlamentarikerne i dag har stemt for de nye regler om ophavsret. 
Sidst der var EU-valg, gik alt for få unge til stemmeboksene. Men på Ungdommens Folkemøde i Valby forsøgte Europa-Parlamentet at få banket de unges stemmeprocent i vejret.
Juncker holder tale
Onsdag den 12. september tager kommissionsformand Jean-Claude Juncker til Strasbourg for at holde sin årlige tale for MEP'erne om, hvordan han ser Unionens nutid og fremtid.
et copyright-logo
Europa-Parlamentet skal igen debattere og stemme om nye regler om ophavsret, som skal tilpasse copyrightreglerne til den nye digitale virkelighed. Læs her, hvad reglerne går ud på, og hvad de næste skridt i processen er.
Den 3. september starter den nyudklækkede journalist Mie Olsen som trainee i Europa-Parlamentet i Danmark. I samarbejde med kontorets presseteam skal Mie hjælpe med at gøre EU mere synligt, lokalt og aktuelt for danskerne op til EU-valget.
Et publikum på 75 mennesker trodsede mandag morgen regnen for at overvære årets State of the European Union-debat (SOTEU-debat), hvor fire danske MEP’ere gav deres syn på EU’s tilstand og fremtid.
EU's motto er sjældent mere relevant end når Priden kommer til København. Europa-Parlamentet er gået sammen med Europa-Kommissionen, Europabevægelsen, Nyt Europa og Europæisk Ungdom om at repræsentere EU og svinge de blåstjernede flag i mangfoldighedens navn.
EP’s Generaldirektorat for Kommunikation har åbnet for ansøgninger om tilskud til kommunikationsaktiviteter for perioden op til Europa-Parlamentsvalget i 2019.
Den 1. august er Sophia Colberg Olsen startet på Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Hun skal hjælpe med kampagnen til det kommende Europa-Parlamentsvalg.
”Styx” af Wolfgang Fischer, ”The other side of everything” af Mila Turajlic og ”Kvinder i krig” af Benedikt Erlingsson kæmper nu om at vinde årets LUX-pris.
Europa-Parlamentet i Strasbourg
(Deadline er overskredet) Brænder du for at dele dine synspunkter om Europas fremtid? Og vil du gerne vinde en tur til Strasbourg, hvor du kan opleve talen om EU’s tilstand (også kendt som SOTEU)? Så hold dig ikke tilbage - vi giver ti af jer en unik mulighed for at blive inviteret med til Strasbourg for at overvære SOTEU!
Statslederne er nødt til at opgive den nationalegoistiske tankegang i asyl- og migrationspolitikken, hvis vi skal sikre EU’s overlevelse, siger Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani før EU-topmødet den 28.-29. juni.
Morten Helveg og Jeppe Kofod debatterer EU på Grønbechs Hotel
Europa-Parlamentet i Danmark deltog i Folkemødet på Bornholm med en lang række MEP-debatter og et budskab om, hvor vigtigt det er at stemme til Europa-Parlamentsvalget.
Balloner med EU's logo
Der er masser af mulighed for at blive endnu klogere på EU-spørgsmål, når det går løs til Folkemødet den 14.-16. juni 2018. Med under ét år til EP-valget 2019 byder dette års program blandet andet på en række saftige debatter med de danske MEP'ere om alt fra brexit og plastikindustrien til fake news. Du kan tjekke programmet ud forneden. Vi ser frem til tre fornøjelig dage i Allinge!
Lars Løkke hilser på Tajani
I slutningen af november skal Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen debattere Europas fremtid med MEP'erne. Debatten er en del af en møderække med EU's regeringsledere, som finder sted i tiden op til Europa-Parlamentsvalget i maj 2019.
Bendt Bendtsen og Annette Carlsen
En samling danske bladtegnere tegnede sig vej igennem Europa-Parlamentets plenarsamling i Strasbourg i maj. Undervejs fik de mødt og tegnet en række danske MEP’ere, Margrethe Vestager og den europæiske ombudsmand.
Europa-Parlamentets talsmand - Jaume Duch
Om et år skal vi stemme til Europa-Parlamentsvalget, men hvilken indflydelse har Brexit haft på udviklingen i EU? Lyt med på ugens udgave af 'Parlamentet', hvor Europa-Parlamentets talsmand, Jaume Duch og podcastvært, Thomas Lauritzen, retter fokus mod EP-valget 2019.
Cirkeldiagram over danskernes tilfredshed med EU-medlemskab
Et stigende antal danskere er glade for at være medlem af EU, viser ny undersøgelse fra Eurobarometer.
Mark Zuckerberg til pressemøde
Mark Zuckerberg har accepteret Europa-Parlamentets invitation og møder op i Bruxelles for at svare på spørgsmål om deling af brugernes data tirsdag den 22. maj.
Lea Hovmand Jørgensen
Den 15. maj starter Lea Hovmand Jørgensen på Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Her skal hun være med til at øge synligheden for det kommende Europa-Parlamentsvalg.

Europadagen 2018

08-05-2018

EU-flaget
Hvert år bliver Europadagen fejret den 9. maj for at markere startskuddet for EU's historie i 1950. Det er dagen, hvor Frankrigs daværende udenrigsminister, Robert Schuman, fremlagde en plan for, hvordan det var muligt at sikre fred i Europa ovenpå to altødelæggende verdenskrige. Planen gik ud på at øge de deltagende landes afhængighed af hinanden og dermed gøre en ny fransk-tysk krig ikke blot utænkelig, men umulig.
Saaluja og Jonas foran Europa-Parlamentet
Vi, Saaluja og Jonas, er trainees på Europa-Parlamentets kontor i Danmark, og vi har haft fornøjelsen af at deltage i Europa-Parlamentets april-samling i Strasbourg. Her kom vi helt tæt på EU-forhandlingerne og europaparlamentarikkerne i Parlamentet.
Macron hilser på Tajani
Tirsdag den 17. april afholder Europa-Parlamentet debat i formatet ”Europas fremtid”, hvor MEP’erne skal diskutere Europas fremtid med Frankrigs præsident. Følg med live her på siden.
to tolke sidder ved en computer
Europa-Parlamentet har kastet sig ind i kampen for at bevare dansk tolkning i EU. Til efteråret åbner en ny tolkeuddannelse på Aarhus Universitet.
Gymansieelever under roadtrip
I uge 12 tager Europa-Parlamentet og Europabevægelsen på Road Trip til gymnasier og handelsskoler rundt omkring i landet for at sætte fokus på EU gennem intensive en-dags seminarer - med et skævt pift. Forårets Road Trip bringer os til uddannelsesinstitutioner I Aars, Holbæk, Himmelev og Albertslund.
Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), styrelsen som står for at kontrollere og godkende medicin til det europæiske marked, skal flytte. Torsdag den 15. marts skal MEP'erne tage stilling til den lov, der muliggør flytningen. Læs med her for en gennemgang af, hvad der er op og ned i sagen.
Kvindedagen 2018
Vidste du, at kvinder udgør 70% af de studerende på journalistik- og kommunikationsuddannelserne i EU, men kun 40% af de beskæftigede i branchen og kun 30% har ledelsesstillinger. Kvinderne udgør 37% af nyhedsreporterne og værterne på TV, men kun 18% af eksperterne eller kommentatorerne. I anledning af International Kvindedag 2018 sætter Europa-Parlamentet derfor fokus på vigtigheden af at fremme lige repræsentation af mænd og kvinder i medie- og IT-branchen. 
Unge i Landstingssalen
Over 160 unge fra hele Danmark brugte weekenden den 3. - 4. marts på at opleve, hvordan EU-forhandlinger foregår på topniveau. Ungdommens EU-topmøde er en årlig begivenhed, der skal klæde unge bedre på til at forstå og debattere EU.
Journalister i plenarsalen i Europa-Parlamentet
Europa-Parlamentet har åbnet for ansøgninger om at blive mediepartner. Ansøgningsrunden er åben for tv-, radio- og onlinemedier, der ønsker at gennemføre kommunikationsprojekter med fokus på Europa-Parlamentet og Europa-Parlamentsvalget i 2019.
Prins Henrik i Europa-Parlamentet
Det er med sorg, jeg har modtaget nyheden om Prins Henriks bortgang, udtaler Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani, som ligeledes udtrykker sin medfølelse med H.M. Dronningen, den danske kongefamilie og det danske folk.
Fire kvinder i Europa-Parlamentet
I anledning af kvindedagen inviterer Europa-Parlamentet til presseseminar i Bruxelles den 7.-8. marts under overskriften ”Kvinder i medie- og IT-branchen”. Læs mere om seminaret her og se, hvordan du kan søge om at komme med.
Europa-Parlamentets mødesal i Strasbourg.
Når Storbritannien forlader EU, bør de 73 britiske mandater i Europa-Parlamentet delvis gå til de resterende medlemsstater, delvis bruges til at reducere antallet af pladser i Europa-Parlamentet, foreslår MEP’erne i forfatningsudvalget i en rapport om Europa-Parlamentets sammensætning 2019-2024.
vindmøller og solpaneler.
Onsdag den 17. januar stemte MEP’erne ja til nye målsætninger, der skal øge energieffektiviteten med 35% og andelen af vedvarende energi i det samlede forbrug til 35% frem mod 2030.
To medarbejdere filmer en MEP
Europa-Parlamentets kontor i Danmark søger to nye kontraktansatte medarbejdere til arbejde inden for presse, sociale medier, PR og kommunikation. Stillingerne vil blive besat i løbet af 2018. Opslaget er pr. 18. januar 2018 lukket for de konkrete stillinger og et udvalg af kandidater vil blive kaldt til test via deres EPSO-profil – og til samtale, hvis de består.
Den 13. december stod i menneskerettighedernes tegn. Europa-Parlamentets Sakharovpris for tankefrihed blev i går overrakt til Venezuelas demokratiske opposition og de politiske fanger i landet. Herhjemme markerede vi dagen med besøg af to tegnere, som tegnede menneskerettigheder, kamp og karikatur.
Kebab
Der kører for tiden en historie i visse europæiske medier om, at Europa-Parlamentet ønsker at forbyde kebab. Det er naturligvis usandt. Læs med her for en gennemgang af, hvad der op og ned i sagen.
Afrikanske kvinder
Kronik af Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani som optakt til topmødet mellem Den Afrikanske Union og EU i Abidjan den 29.-30. november.
Yllka og Lea i Parlamentets pressekonferencesal
Vores to trainees Yllka og Lea var taget til Strasbourg for at følge med egne øjne, hvordan en samling ser ud på tætteste hold. Her havde de fornøjelsen af at møde de danske MEP’ere samt følge diverse politiske debatter - og ikke mindst dette års LUX-vindere.

LUX-FILMPRIS 2017

02-11-2017

LUX-statuette.
Det er den tid på året, hvor Europa-Parlamentets årlige LUX-filmdage og LUX-filmpris 2017 løber af stablen. Filmprisen har til formål at støtte den kulturelle mangfoldighed og europæiske værdier i europæisk film og fremme debatten om europæisk integration. Den 9. november kan du se filmen Western i Odense og København.
MEP'ere på cykeltur med ældre
Selvom man er kommet op i årene, så har man stadig holdninger — og ikke mindst erfaringer, der skal gives videre. Derfor inviterede seks danske europaparlamentarikere en flok ældre mennesker med på tur. Det blev til en samtale om erfaringer fra et langt liv og tanker om Europa.
havvindmøller
Forberedelserne til EU-Afrika-topmødet i slutningen af november er i fuld gang. Den 22. november inviterer Europa-Parlamentet til konference, hvor vi diskuterer unge og køn i Afrika.
venezuelanske flag
Den demokratiske opposition i Venezuela med den nationale forsamling og de politiske fanger er blevet tildelt Europa-Parlamentets Sakharovpris for tankefrihed 2017.
Andelen af danskere, der føler, at deres stemme tæller i EU, er steget markant til 80%, viser Europa-Parlamentets nye Eurobarometer-undersøgelse. Samtidig vurderer et stort flertal af både danskerne og EU-borgerne EU-medlemskabet positivt. Blandt danskerne mener hele 81% således, at EU-medlemskabet har været en fordel for Danmark. På EU-plan ligger tallet på 64%.
Tirsdag den 10. oktober offentliggjorde Europa-Parlamentet årets tre finalister til Sakharovprisen for tankefrihed. De udvalgte finalister til den fornemme pris er: den guatemalanske menneskerettighedsforkæmper Aura Lolita Chavez Ixcaquic, den venezuelanske demokratiske opposition både i den nationale forsamling (Julio Borges) og de politiske fanger, samt den svensk-eritreiske journalist og forfatter, Dawit Isaak.
havvindmøller
Arbejdet med den nye EU-lovpakke om ren energi er i fuld gang. Den 7. november inviterer Europa-Parlamentet til konference, hvor du kan blive opdateret på, hvordan arbejdet med lovpakken skrider frem. Blandt talerne er Bendt Bendtsen og Morten Helveg Petersen. Deltagende journalister og medier har mulighed for søge om tilskud til rejse- og opholdsudgifter.
EU-ombudsmanden på besøg på Dokk1 i Aarhus.
Den 25. og 26. september 2017 besøgte Emily O'Reilly, Den Europæiske Ombudsmand, Aarhus og København.
Jean-Claude Juncker under den årlige State of the Union debat i Europa-Parlamentet i 2017
Under den årlige State of the Union debat i Europa-Parlamentet fremlagde Europa-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, en ambitiøs vision for et stærkt og forenet Europa.
Juncker holder SOTEU-tale for MEP'erne
Europa-Parlamentet blænder op for efterårssæsonen med et brag! Onsdag den 13. september debatterer kommissionsformand Jean-Claude Juncker nemlig Unionens tilstand med MEP'erne. Følg med live fra kl. 9.00, når Juncker og MEP'erne udlægger deres holdning til, hvilken vej EU bør gå.
Europa-Kommissionens repræsentation søger en kvalificeret og erfaren tjenesteudbyder, der kan levere objektive informationstjenesteydelser og bistand til besøgende samt kommunikationsaktiviteter i Europa-Huset for Europa-Kommissionens repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Ansøgningsfristen er 4. oktober 2017.
EP’s Generaldirektorat for Kommunikation har åbnet for ansøgninger om tilskud til events for perioden december 2017 - juni 2018.
De tre nominerede til LUX-filmprisen 2017
Den svensk-dansk-norske koproduktion 'Sameblod' er blandt finalisterne ved LUX-Prisen 2017. Det står klart, efter at juryen i dag skar de 10 nominerede ned til tre finalister, som skal konkurrere om dette års filmpris til efteråret. De to andre finalister er franske 'BPM' ('Beats Per Minute') og tysk-bulgarsk-østrigske 'Western'.
LUX-prisen statuette
De 10 nominerede til LUX-Prisen anno 2017 er netop blevet offentliggjort. Danmark har gode muligheder for at løbe af sted med hæder, når Europa-Parlamentets filmpris bliver uddelt den 15. november i Strasbourg. To af de nominerede film, Heartstone og Sámi Blood, har nemlig begge endda flere danske islæt.
Gæster på Folkemødet
Hvert år i juni mere end tredobles Bornholms indbyggertal over en forlænget weekend. Det sker, når politikere, lobbyister, journalister og ganske almindelige borgere mødes til Folkemødet i Allinge på solskinsøens nordvestligste hjørne. Godt 100.000 var med i år - og det var vi selvfølgelig også.
Tegning af Erik Petri til illustration af brexitdebatten
Bornholm var i fokus fredag på Folkemødet, hvor Europa-Parlamentet havde inviteret til debat på Grønbechs Hotel om konsekvenserne af brexit. I panelet var blandt andre Bornholms A/S' direktør Christian Sieverts og den bornholmske MEP Jeppe Kofod (S).
Jeppe Kofod på Folkemødet
Bliver britisk jord giftig efter brexit? Og hvad betydning får brexit for det bornholmske erhvervsliv? De spørgsmål skal Jeppe Kofod (S) og Christian Sieverts, direktør for Bornholms A/S, svare på, når de på fredag deltager i en debat hos Europa-Parlamentet på Folkemødet. I debatten medvirker også Morten Messerschmidt (DF), Morten Helveg Petersen (R) og Christiane Miβlbeck-Winberg (europapolitisk chef i Dansk Arbejdsgiverforening).
Flygtninge der kommer ind på strand til andre flygtninge
Den 21. juni er Europa-Parlamentet vært for en højniveaukonference om et af tidens helt store emner på den europæiske dagsorden - håndteringen af flygtninge- og migrantkrisen. Blandt talerne er parlamentsformand Antonio Tajani, kommissionsformand Jean-Claude Juncker og EU's udenrigschef Federica Mogherini. Journalister kan søge om et stipendium til dækning af rejseudgifter.
EP har pr. 16. juli ansat Jacob Lolck som ny presseattaché ved Informationskontoret i Danmark.