skip to content

 
 
 

Nyhedsbrev

I vores ugentlige nyhedsbrev, EP-Nyt, kan du få et overblik over de vigtigste emner fra ugen der gik i Europa-Parlamentet. Vi ser også frem mod den kommende uge, og så giver vi dig en liste over kommende EU-arrangementer i Danmark. Du kan tilmelde dig EP-Nyt, så du modtager en mail, når den seneste udgave er offentliggjort.

EP-Nyt #34

06-12-2019

Sassoli til COP25
I denne omgang EP-Nyt er det klimaet, der fylder med blandt andet klimatopmøde og bier. Derudover kan du blive klogere på det kommende valg af ny EU-ombudsmand og Lissabontraktaten, som netop er fyldt rundt.

EP-Nyt #33

02-12-2019

EP-Nyt 33
Oplev Europa er officielt indviet, MEP'erne har godkendt den nye Kommission, og Parlamentet har erklæret klimakrise. Og så er vi begyndt at åbne lågerne i årets julekalender på vores sociale medier!

EP-Nyt #32

22-11-2019

Ny kommission på vej
Det nye kommissærhold står klar til Europa-Parlamentets godkendelse i den kommende uge, og Parlamentet og Kommissionen er nået til enighed om et budget, som blandt andet prioriterer klima og unge. Og glem ikke, at ansøgningsfristen for at blive trainee i Europa-Parlamentet slutter lørdag den 30. november!

EP-Nyt #31

15-11-2019

EP nyt 31
I ugens udgave af EP-Nyt mindes parlamentsformand David Sassoli Murens fald og fordømmer antisemitisme. Og så er vi kommet nærmere indsættelsen af en ny Kommission med yderligere to høringer vel overstået.

EP-Nyt #30

08-11-2019

EP nyt 30
Vi kigger fremad med Europa-Parlamentets miljøudvalg, som efterspørger større klimaforpligtelser fra EU - og kigger bagud med de danske MEP’er, der fortæller om, hvad Murens fald for 30 år siden har betydet for dem. Og så er der nyt til de unge: Søg om at blive trainee eller indstil et projekt til Karlsprisen.

EP-Nyt #29

31-10-2019

Infografik om brexit process
Nyt nummer af EP-Nyt er på gaden. Med sidste nyt om brexitdramaet med udskydelse, valg og en masse afstemninger i det britiske parlament. Den kommende uge byder desuden på gode muligheder for filmnørderi med europæiske film.

EP-Nyt #28

25-10-2019

EP nyt 28 collage
Brexit-sagaen fortsætter, Sakharov-prismodtageren er blevet annonceret og Danmark (med flere) står i vejen for at åbne forhandlinger med Albanien og Nordmakedonien om EU-medlemskab. Om dette og meget mere i ugens udgave af EP-Nyt.

EP-Nyt #27

18-10-2019

Pressemøde med Johnson og Juncker
En brexitaftale er klar, og den kommende uge byder på mange spændende debatter om blandt andet klima, budget og Syrien på Europa-Parlamentets plenarsamling. Læs med i denne uges udgave af EP-Nyt.

EP-Nyt #26

11-10-2019

Margrethe Vestager til høring i parlamentet
En lang række af kommissærhøringer, heriblandt Margrethe Vestagers, er overstået, så nu vender MEP'erne blikket mod blandt andet budgetforhandlinger og bekæmpelse af fake news. Læs med i seneste udgave af EP-Nyt.

EP-Nyt #25

04-10-2019

Verhofstadt om brexit
Høringerne af de kommende kommissærer er i fuld sving i Europa-Parlamentet. I denne omgang EP-Nyt kan du blive klogere på, hvilke svar de danske MEP’er afkrævede kommissærerne, MEP’ernes holdning til Boris Johnsons brexitudspil og et par tips til arrangementer i ugens løb.

EP-Nyt #24

27-09-2019

klimamarch i København
Hele Europa-Parlamentet sitrer, før det lige om lidt går løs med kommissærhøringerne. Bliv klogere på høringerne i ugens udgave af EP-Nyt, hvor du også finder forklaringen på, hvorfor EU-valget i maj bliver kaldt et klima- og ungevalg.

EP-Nyt #23

20-09-2019

Halv EU-flag og halv britisk flag
Med efterårets første plenarsamling bag os er vi nu klar til en ny udgave af EP-Nyt. Læs med her om, hvad MEP’erne synes om brexit. Og bliv helt opdateret på de kommende kommissærhøringer.

EP-Nyt #22

13-09-2019

Vestager i Europa-Parlamentet
EP-Nyt er tilbage efter sommerpausen. Læs med her om, hvad der nu skal ske med det hold af kommissærer, som Ursula von der Leyen har foreslået, og hvem der har afløst Jeppe Kofod som det trettende danske medlem af Europa-Parlamentet.

EP-Nyt #21

19-07-2019

Ursula von der Leyen
I sidste udgave af EP-Nyt inden sommerferien kan du læse om den tætpakkede uge i Parlamentet, hvor MEP'erne valgte tyske Ursula von der Leyen til ny kommissionsformand i en nervepirrende afstemning. God læselyst.

EP-Nyt #20

05-07-2019

Sassoli modtager applaus
Nye MEP’er. Ny formand. Nye udvalgsposter. Og opvarmning til afstemningen om ny kommissionsformand. Der skete meget nyt på Parlamentets første plenarsamling i denne uge. Læs om samlingens højdepunkter i ugens udgave af EP-Nyt. God læselyst!

EP-Nyt #19

01-07-2019

Der stemmes
I denne uge er MEP'erne samlet i Strasbourg til den allerførste plenarsamling for det nye Parlament. Dansk film er med i kapløbet om, at vinde dette års LUX-pris, og Jeppe Kofod (S&D) har fået nyt job. Læs det hele i denne uges nyhedsbrev.

EP-Nyt #18

21-06-2019

Linea Søgaard-Lidell og Niels Fuglsang debatterer
I Bruxelles er det nyvalgte Europa-Parlament trukket i arbejdstøjet og er i fuld gang med at finde sammen i politiske grupper. På Bornholm var vores kontor naturligvis med på Folkemødet for at sætte fokus på de danske MEP'er og Parlamentets kommende arbejde.

EP-Nyt #17

29-05-2019

Valgdeltagelsen var på over 66 procent
Valget er overstået. Du kan læse mere om de 13 danske MEP'er, danskerne har valgt ind, den historisk høje stemmeprocent i Danmark og resten af EU, og hvad der sker i Parlamentet nu. God læselyst!
Anne stemmer
Nu er der kun to dage til valget til Europa-Parlamentet på søndag den 26. maj. I denne udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan du stemmer, hvad der kommer til at ske på valgdagen, og hvordan du holder dig opdateret på resultaterne. Og så får du en invitation til at komme med til valgarrangement morgenen efter valget. God læse- og valglyst!
Kandidater til spidskandidatdebatten
Nu er der kun 10 dage til valget til Europa-Parlamentet den 26. maj. Vi udkommer med et nyhedsbrev dedikeret til EU-valget hver uge op til den 26. maj. I denne uge kan du læse om spidskandidatdebatten, programserien "Denne gang stemmer jeg", hvordan du stemmer, og sidst men ikke mindst får du her en invitation til valgarrangement i Studenterhuset i København.
bror kysser baby
Valget til Europa-Parlamentet den 26. maj nærmer sig med hastige skridt. Vi udkommer med et nyhedsbrev dedikeret til EU-valget hver uge op til den 26. maj. I denne uge med info om kandidaterne, brevafstemning og spidskandidatdebat.

EP-Nyt #13

25-04-2019

Den dårlige nyhed er, at det her er sidste nyhedsbrev på denne side af 26. maj. Den gode nyhed er, at Parlamentet netop har lanceret den rørende kampagnefilm "Vælg din fremtid"! Læs om den her, hvor vi også følger op på brexit-forlængelsen, svenske Gretas klimaopsang til EU og Parlamentets godkendelse af ny bilteknologi og flere grænsevagter. God læselyst!

EP-Nyt #12

12-04-2019

Parlamentet
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan Parlamentets borgerretsudvalg vil give bøder til onlineplatforme, hvis de ikke er hurtige nok til at fjerne terrorindhold. Du kan også finde ud af, hvordan et eventuelt britisk EU-valg vil påvirke antallet af danske MEP'er. God læselyst!

EP-Nyt #11

05-04-2019

EU-flag og britisk flag
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om seneste nyt om brexit, Löfvens besøg i Bruxelles, vejpakken samt de nye EU-regler for forældreorlov. God læselyst!

EP-Nyt #10

29-03-2019

Skildpadde og plastikpose
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan Parlamentet giver grønt lys til et fremtidigt EU-skattepoliti og øget handel med grøn energi, mens engangsplast bliver endeligt forbudt fra 2021. God læselyst!

EP-Nyt #9

25-03-2019

Roadtrip ved Koldinghus
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om vores tur til Syddanmark med Denne gang stemmer jeg-kampagnen, om EU-borgeres adgang til det danske dagpengesystem, hvordan Parlamentet vil have retsstaten i Ungarn på dagsordenen og seneste nyt om brexit. God læselyst!

EP-Nyt #8

15-03-2019

EU og UK hver sin vej
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om de nødlove, Europa-Parlamentet har vedtaget i tilfælde af et no-deal brexit. I uge 12 kan du også møde os på vores roadtrip til Esbjerg, Aabenraa, Kolding og Odense: danmark.dennegangstemmerjeg.eu. God læselyst!

EP-Nyt #7

08-03-2019

Kvinder i Parlamentet
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om alt fra Kvindernes Internationale Kampdag over sommertid til et royalt visit fra den svenske kongefamilie. God læselyst!

EP-Nyt #6

04-03-2019

Brexit
I denne uge skal det handle om TAX3-udvalgets nye rapport om skattesnyd og økonomisk kriminalitet i Europa, nødlovgivning for mobile arbejdstagere i tilfælde af et no-deal-brexit og Parlamentets værtskab for den syvende verdenskongres imod dødsstraf. God læselyst!

EP-Nyt #5

25-02-2019

Roadtrip
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om vores tur rundt i Danmark, hvor vi prøver at få flere til at stemme. Du kan også blive klogere på, hvordan lastbiler skal forurene mindre, og på Parlamentets visioner om at blive emissionsfri i 2050. God læselyst!

EP-Nyt #4

15-02-2019

Copyright
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan en aftale om nye copyright-regler faldt på plads efter mere end to års forhandlinger. Du kan også finde ud, hvorfor de nye EU-regler for gasrørledninger mellem EU og tredjelande kan blive en pine for Putin.

EP-Nyt #3

11-02-2019

I denne uges udgave af EP-Nyt kan du blandt andet læse om, hvordan Parlamentets skattesnydsudvalg har været i Danmark for at kulegrave Danske Bank-skandalen.

EP-Nyt #2

31-01-2019

Debat om Ungarn
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om alt fra situationen i Venezuela til, hvorfor MEP'erne ikke længere må sidde med skilte i plenarsalen.

EP-Nyt #1

25-01-2019

Forældreorlov
Under det nye navn EP-Nyt fortæller nyhedsbrevet i denne uge om alt fra øremærket barsel til en dansk MEP, der kæmper for ordentlig transport af dyr. God læselyst! PS. Husk at uge 5 er ugen, hvor Danmark debatterer EU #EUuge5.

EP-Info nr. 2

18-01-2019

Tajani og Dancila
I denne uges EP-Info står der brexitdebat, respekt for retsstaten og rumænsk EU-formandskab på tapetet. Og så har har EU lanceret en spritny borgerapp. 

EP-Info nr. 1

11-01-2019

Kontorchef Anne Mette Vestergaard
Efter at have ligget i jule- og nytårshi er EP-Info nu tilbage! I en kort udgave af slagsen, hvor det skal handle om valgåret 2019.

EP-Info nr. 35

14-12-2018

Flag på halvt i Strasbourg
Denne uges nyhedsbrev er et spækket et af slagsen og også det sidste, inden EP-Info går på juleferie. Men først og fremmest vil vi sige, at vores tanker her i Danmark går til ofrene for terrorangrebet i Strasbourg og deres pårørende.

EP-Info nr. 34

07-12-2018

Onlineshopping
I denne uges EP-Info stiller vi særlig skarpt på e-handel. Parlamentet har nemlig gjort det nemmere at shoppe online inden for EU's grænser, samtidig med at de digitale markedspladser skal være mere åbne omkring deres omgang med produkter. 

EP-Info nr. 33

03-12-2018

julesnemand
I denne uges EP-Info kan du læse om statsminister Lars Løkke Rasmussens tale om Europas fremtid. Du kan også finde ud af, hvad det betyder, at MEP'erne ønsker strammere opsyn med grænsekontrol og stærkere skattemyndigheder. Sidst men ikke mindst får du en teaser til vores digitale julekalender!

EP-Info nr. 32

23-11-2018

Howard Wilkinson og advokat Stephen Kohn
I denne uges EP-Info kan du læse om whistlebloweren Howard Wilkinson og Danske Bank, som begge var kaldt til høring om hvidvask i Europa-Parlamentet. Du kan også få svaret på, hvad der kommer til at ændre sig for danskere, der arbejder i udlandet. Og så varmer vi op til den danske statsministers besøg i Parlamentet onsdag den 28. november.

EP-Info nr. 31

16-11-2018

Merkel taler om Europas fremtid
Efter to ugers pause vender vi stærkt tilbage med denne uges EP-Info, som er spækket med interviews og indtryk fra Strasbourg. Kontorets to trainees Mie og Sausan har nemlig været med til plenarsamling. Læs med her om den nye energilovpakke, Merkels tale, afstemningen om EU-budgettet og ikke mindst vinderen af LUX-prisen.

EP-Info nr. 30

26-10-2018

Drikkevand
Vidste du, at Sakharovprisen i år går til den ukrainske filminstruktør og politiske fange Oleg Sentsov? At forbuddet mod engangsplast fra 2021 blev stemt igennem i Parlamentet, og at europæerne skal have bedre adgang til kvalitetsdrikkevand? Og har du hørt, at MEP'erne kræver sanktioner over for Saudi-Arabien? Hvis nej, så læs med i ugens udgave af EP-Info.

EP-Info nr. 29

19-10-2018

Unge journalister til konference i Bruxelles
Hvad sker der med brexit oven på stats- og regeringschefernes møde onsdag aften? Ønsker danskerne et daxit, eller vil vi helst blive i EU? Og hvordan kan man få de unge til at engagere sig i EU-politik, så de stemmer til forårets EU-valg? Læs mere her.

EP-Info nr. 28

12-10-2018

Bono og praktikanterne
Vidste du, at MEP'erne har slået et slag for togpassagerers rettigheder? At det skal være slut med engangsplastik på det europæiske marked i 2021? At Parlamentet sidste onsdag fik besøg af en vaskeægte rockstjerne? Og at frivillige nu har kickstartet 'Denne gang stemmer jeg'-kampagnen i Danmark? Hvis nej, så læs med her.

EP-Info nr. 27

05-10-2018

Digitalt fjernsyn
Ved du, hvor meget Parlamentet har besluttet, at nye bilers CO2-udledning skal reduceres med i 2030? Hvad det nye direktiv om audiovisuelle medier går ud på? At Danske Bank-fadæsen og europæiske bankers hvidvask var på dagsordenen i Strasbourg denne uge? Og at to tidligere Sakharov-prisvindere netop har fået Nobels fredspris... Hvis nej, så læs med her.

EP-Info nr. 26

01-10-2018

Sakharov-udstilling
Ved du, hvad MEP'erne prioriterer højest i næste års budget? Er du klar over, hvad Sakharov-prisen går ud på? Vidste du, at du kan give din stemme til kende på vores nye hjemmeside? Og at Borgernes Europa Topmøde ligger lige om hjørnet? Hvis nej, så læs med her i ugens nyhedsbrev.

EP-Info nr. 25

21-09-2018

Erfaringskonferencen 2018
Parlamentet sætter alle sejl ind på at forhindre plastspild. Ny Eurobarometer viser, at danskerne ønsker mere EU-handling på en række vigtige områder. Det Europæiske Solidaritetskorps står nu klar til at modtage rejselystne unge. Og i tirsdags løb vores EU-erfaringskonference af stablen på Arbejdermuseet. Læs mere om det hele her.

EP-Info nr. 24

14-09-2018

Axel Voss efter afstemningen om copyright
Onsdag var en travl dag. Kommissionsformand Juncker slog et slag for et samlet, suværent EU i sin SOTEU-tale. Copyright-direktivet, der har været længe undervejs, blev stemt igennem. Og til trods for Orbáns brandtale valgte Parlamentet at bakke op om en diplomatisk advarsel over for Ungarn i form af artikel 7. Læs med her.

EP-Info nr. 23

07-09-2018

Europa-Teltet ved Ungdommens Folkemøde 2018
Bliv klogere på afstemningen om copyright, Junckers SOTEU-tale, Ungdommens Folkemøde og vores nye trainee Mie i efterårets første udgave af vores nyhedsbrev.

EP-Info nr. 22

06-07-2018

sol og palmer
I denne uges udgave af EP-Info, den sidste inden sommerferien, kan du læse om den dansk-svenske film "Grænse", der er nomineret til LUX-prisen. Du kan også få MEP'ernes vurdering af EU-topmødets asylaftale og komme dybere ned i forhandlingerne om copyright.

EP-Info nr. 21

29-06-2018

Topmøde i det Europæiske Råd i Bruxelles med plads til de europæiske ledere
I denne uges EP-Info kan du læse om EU-topmødet den 28. og 29. juni, med fokus på asyl og migration. Du kan også blive opdateret på MEP'ernes kritik af retstilstanden i Ungarn og Østrigs overtagelse af EU-formandskabet den 1. juli. God læselyst!

EP-Info nr. 20

22-06-2018

kvinde tager pille
I denne uges EP-Info kan du læse om, hvordan MEP'erne vil styrke de ophavsretlige regler, hvorfor den bakterielle resistens vokser i EU, og hvordan Europa-Parlamentet har skudt valgkampagnen for EU-valget i maj 2019 i gang.

EP-Info nr. 19

18-06-2018

Europa-Parlamentet i Danmarks hold til Folkemødet
I denne uges EP-Info kan du læse om Europa-Parlamentets deltagelse i Folkemødet på Bornholm, statsminister Lars Løkke Rasmussens besøg i Europa-Parlamentet til november og den nye lovgivning for brugen af droner i EU.

EP-Info nr. 18

08-06-2018

Bladtegnerne mødte Margrethe Vestager
I denne uges EP-Info kan du læse mere om en gruppe danske bladtegneres besøg i Europa-Parlamentet, MEP'ernes tilgang til cabotagekørsel samt vores nylancerede EU-valgkampagne.

EP-Info nr. 17

01-06-2018

Danske Peter Hybschmann som deltager ved EYE i Strasbourg
I denne uges EP-Info ser vi på åbningen af European Youth Event - også kaldet EYE. Derudover gennemgår vi højdepunkterne fra denne uges plenarsamling, hvor MEP'erne har sikret både lige løn for arbejdere og bæredygtigt fiskeri i Nordsøen, mens de har fordømt grænsekontrollerne mellem EU-landene.

EP-Info nr. 16

25-05-2018

Facebooks CEO Mark Zuckerberg (t.v.) sammen med parlamentsformand Antonio Tajani
I denne uges EP-Info ser vi på den stigende danske tilfredshed med EU, mødet mellem Europa-Parlamentet og Facebooks CEO Mark Zuckerberg samt EU's nye regler for databeskyttelse. Desuden kigger vi frem mod næste uges plenarsamling i Strasbourg og åbningen af European Youth Event - også kaldet EYE!

EP-Info nr. 15

18-05-2018

Regnbueflaget er hejst ved Europa-Parlamentet i Bruxelles
I denne uges EP-Info ser vi på kampen mod homofobi og cybersikkerhed, mens vi også præsenterer jer for vores nye, dygtige pressemedarbejder Lea Hovmand Jørgensen. Nå ja, og så skal Facebooks CEO, Mark Zuckerberg, til høring i Europa-Parlamentet tirsdag den 22. maj.

EP-Info nr. 13

26-04-2018

Migranter modtages i Middelhavet
I denne uges EP-Info fokuserer vi på nye regler for asylansøgninger samt Parlamentets konference om den digitale fremtid. Desuden kigger vi frem mod næste uges mini-plenarsamling i Bruxelles med bl.a. EU’s budget og pressefrihed på programmet.

EP-Info nr. 12

20-04-2018

Trainees - Saaluja og Jonas
Uge 16 var ugen, hvor Frankrigs præsident Macron gæstede Europa-Parlamentet. Men også Facebook, affald og energieffektivitet blev taget under kærlig behandling. Endelig besøgte vores trainees Jonas og Saaluja Strasbourg.

EP-Info nr. 11

13-04-2018

biler og udstødning
I denne uges EP-Info kan du bl.a. få en opdatering på MEP'ernes diskussion af, om Ungarn krænker retssikkerheden, Europa-Parlamentets kommende debat med Macron om Europas fremtid, de kommende afstemninger om cirkulær økonomi og energieffektivitet og meget mere...  

EP-Info nr. 10

26-03-2018

Stemningsbilleder fra Road Trip
I denne uges EP-Info kan du blandt andet få en opdatering på det nye særlige skatteudvalg, opstramningen af gasdirektivet, brexit samt Europabevægelsens og Europa-Parlamentets Road Trip til danske gymnasier.

EP-Info nr. 9

16-03-2018

EU's flag ved siden af Storbritannien's flag
I denne uges EP-Info kan du blandt andet få en opdatering på brexit-forhandlingerne, Europa-Parlamentets nye særlige skatteudvalg og flytningen af Det Europæiske Lægemiddelagentur.

EP-Info nr. 8

09-03-2018

Pressemøde med Antonio Tajani og Guy Verhofstadt
I denne uges EP-Info kan du få en opdatering på brexitforhandlingerne, Parlamentets markering af Den Internationale Kvindedag samt et indblik i Ungdommens EU-topmøde i weekenden. 

EP-Info nr. 7

02-03-2018

bunkevis af skrald
I denne uges EP-Info kan du læse om nye regler for genbrug af affald, kampen for fair skat, Polens overtrædelser af retsstatsprincipperne og beskyttelse af bier i Europa.

EP-Info nr. 6

23-02-2018

pengestabler
I denne uges EP-Info kan du læse om EU's næste flerårige budget, energisikkerhed, fair og fælles selskabsskat samt MEP'ernes krav om et globalt forbud mod dyreforsøg med kosmetik. God læselyst!   

EP-Info nr. 5

09-02-2018

En miniaturevogn
I denne udgave af EP-Info ser vi nærmere på ugens plenarsamling i Strasbourg. Her afskaffede MEP'erne geoblokering, foreslog en ny omfordeling af pladser i Parlamentet og opdaterede EU's system for handel med CO2-kvoter. Derudover var sommertid et varmt emne i en ellers kold tid. God læselyst!   

EP-Info nr. 4

02-02-2018

en polsk og en EU-boksehandske
I denne uges EP-Info bringer vi nyt om den forgangne uge i Bruxelles, hvor MEP'erne debatterede retsstaten i Polen og borgernes rettigheder efter brexit. På ugens plenar i Strasbourg stiller MEP'erne skarpt på geoblokering og et nyt system for handel med CO2-kvoter. God fornøjelse!

EP-Info nr. 3

26-01-2018

Logo - EP2019
I denne uges EP-Info har vi samlet et overblik over de vigtigste emner fra ugen, der gik i Europa-Parlamentet i Bruxelles. MEP’erne stemte om, hvordan pladserne skal fordeles når Storbritannien forlader EU, reduktion af CO2-udslip og beskyttelse af biers sundhed i EU. Og så markerede Europa-Parlamentet den internationale mindedag for holocaust. God læselyst!

EP-Info nr. 2

19-01-2018

Logo - EP2019 hvem stiller op?
I denne uges EP-Info samler vi et overblik over de vigtigste emner fra årets første samling i Strasbourg. MEP’erne vedtog nye lovforslag til grøn energi, og Bulgarien præsenterede sine prioriteter for formandskabet. Og så var Irlands premierminister Leo Varadkar på besøg for at give sit bud på Europas fremtid. God læselyst!

EP-Info nr. 1

12-01-2018

Mand bærer en sort taske i en tunnel
Så er vi tilbage med årets første EP-Info. I ugen, der gik, stemte MEP'erne for nye regler til at bekæmpe økonomisk kriminalitet i EU, mens Irland og Danmark den 1. januar kunne fejre 45-års-jubilæum for EU-medlemskab. I Danmark afholdt vi Europæiske Filmdage og viste 2017-vinderen af LUX-prisen 'Sameblod' i Cinemateket. God læselyst!  

EP-Info nr. 37

15-12-2017

julemanden holder et ark med god jul i hænderne
Julen og nytåret er nær, og det betyder, at EP-Info går på juleferie. Inden du går på ferie, får du dog lige sidste nyt fra ugens plenarsamling i Strasbourg, som var spækket med spændende nyt. Blandt andet stemte MEP'erne for en rapport med over 200 anbefalinger til bekæmpelse af skattesnyd. Europa-Parlamentets Sakharovpris for tankefrihed blev uddelt til den venezuelanske opposition. God læselyst - og glædelig jul!

EP-Info nr. 36

08-12-2017

I denne uges udgave af EP-Info ser vi tilbage på den forgangne uge i Bruxelles. Her tog MEP’erne ungdomsarbejdsløshed, handicappedes deltagelse i det offentlige rum og retsstatens tilstand i Ungarn under behandling. Vi stiller også skarpt på optakten til dette års sidste samling i Strasbourg inden nytår, som byder på uddeling af Sakharovprisen, Panama Papers, brexit-forhandlinger... og kebab. God læselyst!    

EP-Info nr. 35

04-12-2017

En nisse
I ugens udgave af EP-Info ser vi tilbage på en uge med masser af spændende nyt fra Bruxelles. MEP’erne stemte bl.a. for at sikre mere grøn energi i EU, ligesom de besluttede at tildele 100 mio. euro til EU's fond for Fred og Stabilitet. Derudover ønsker MEP’erne et permanent skatteudvalg, der skal undersøge ulovligheder på skatteområdet. Følg også vores fine julekalender på Facebook, hvor du kan hygge med juletraditioner fra hele Europa. God læselyst!    

EP-Info nr. 34

24-11-2017

Glyfosatsmolekylets struktur
I ugens udgave af EP-Info byder vi på nyt fra Europa-Parlamentets udvalgsmøder i Bruxelles. Blandt andet afholdt Parlamentet en offentlig høring med initiativtagerne til et europæisk borgerinitiativ, som kræver et forbud mod glyfosat. MEP’erne diskuterede også partnerskabet mellem EU og Afrika på en konference i Bruxelles, og så stemte de for nye regler om klagemidler for defekte onlineprodukter. Og så er tilmeldingen til både Ungdommens EU-topmøde og Den Europæiske Karlspris for Unge 2018 netop åbnet. God læsning!    

EP-Info nr. 33

17-11-2017

Lea og Yllka i Strasbourg
Endnu en plenaruge i Europa-Parlamentet går på hæld. Vores trainees Lea og Yllka var med i Strasbourg, hvor de live-tweetede under debatten om den seneste skattelæk af de såkaldte Paradise Papers, lavede videooptagelser med MEP'erne og overværede overrækkelsen af LUX-filmprisen 2017. Læs med her og bliv klogere!  

EP-info nr. 32

10-11-2017

Vindmøller
EP-info er stærkt tilbage med nyt om den forgangne uge i Europa-Parlamentet. Ugen bød på energikonference om investeringer i ren energi, en opgradering af Schengen-informationssystemet, nye afsløringer om skattely og en EU-roadtrip rundt til gymnasier i hele landet. Og så lancerede vi et videoprojekt, hvor de danske MEP’ere havde inviteret en række ældre medborgere med på cykeltur til en snak om EU og politik.
Her kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev...
Her kan du afmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev...
 
 

EP-Info 2018

Her finder du oversigten over vores nyhedsbreve fra 2018.

Læs mere
 

EP-Info 2017

Her finder du oversigten over vores nyhedsbreve fra 2017.

Læs mere
 

EP-Info 2016

Her finder du oversigten over vores nyhedsbreve fra 2016.

Læs mere
 

EP-Info 2015

Her finder du oversigten over vores nyhedsbreve fra 2015.

Læs mere
 

EP-Info 2014

Her finder du oversigten over vores nyhedsbreve fra 2014.

Læs mere