skip to content

 
 
 
09-09-2019

Ungdommens Folkemøde 2019: Kan de unge redde klimaet på kun 45 minutter?

Kan de unge redde klimaet på kun 45 minutter? Kira Peter-Hansen (SF/Grønne) og Pernille Weiss (K/EPP) diskuterede med TV-vært Sara Bro og en masse unge om klimakrisen fredag den 6. september fra 10.45-11.30 i Folketingets telt på Ungdommens Folkemøde 2019 i Valbyparken.

Den 5.-6. september var det blevet tid til Ungdommens Folkemøde 2019. Om fredagen gav Europa-Parlamentet i Danmark i samarbejde med Folketinget de unge muligheden for at præsentere deres ideer for nogle af de nye europa-parlamentarikere, der blev valgt den 26. maj.

Temaet var klimakrisen, og under ledelse af TV-vært Sara Bro forsøgte de unge at få svar på spørgsmålet "Hvordan løser vi klimakrisen?"

De unge forberedte en række opfindsomme klimaudspil i forvejen, og på kun 45 minutter skulle de forsøge at overbevise politikerne om, at netop deres udspil var gode ideer.

Politikerpanelet bestod af Kira Peter-Hansen (SF) og Pernille Weiss (Konservative).

Monica Svane hilser fra Venedig

Kira Peter-Hansen (SF) og Pernille Weiss (K) deltog i Europa-Parlamentets debat i deres første Ungdommens Folkemøde som folkevalgte europa-parlamentarikere. TV-vært Sara Bro førte slagets gang.

Både politikerne og de unge var ganske tilfredse med dagens arrangement.

For 17-årige Cecilie fra Ikast var det et første møde med politikere på internationalt plan. Hun sagde, at hun var blevet mere bevidst om at fokusere politisk på klimaet og var glad for opfordringen til at gå videre med ideen på sin egen skole.

Simon fra Aabenraa var i gruppe med Cecilie og var med til at præsentere deres forslag. De havde gerne set skolernes tage dækket af solceller for at udvinde energi.

"Politikerne var gode til at afspejle deres politiske forskelle på en god og konstruktiv måde", mente han.

Blandt de andre forslag fra de unge var et pantsystem på tøj og bedre vilkår til elbiler.

Kunne de unge redde klimaet på kun 45 minutter? Du kan se dagens debat på Folketingets Facebookside her:

 
 .

Pressedækning fra arrangementet