Jotta opiskelijat saisivat ajantasaista tietoa tulevaisuuttaan koskevien päätösten tueksi ja yritykset osaavaa työvoimaa, tarvitaan oppilaitosten yhteistyötä työelämän toimijoiden kanssa. Tähän kannustaa myös Euroopan unioni, joka tukee jäsenmaidensa koulutussektoria monin tavoin työllisyyden ja työllistymisedellytyksien parantamiseksi. Esimerkki EU:n tuesta Suomessa on lukiolaisille suunnattu Tunne työ - suunnittele ura -hanke, jonka avulla pyritään lisäämään opetus- ja ohjaushenkilöstön työelämätuntemusta ja kehittämään lukiokoulutuksen rakenteita.
Euroopan komission Suomen-edustuston järjestämässä paneelikeskustelussa pohditaan suomalaisen koulujärjestelmän tulevaisuuden haasteita, käsitellään EU-rahoituksen mahdollisuuksia koulutussektorille ja etsitään keinoja opiskelijoiden työelämälähtöisemmän oppimisen edistämiseksi.
Keskustelun moderaattorina toimii toimittaja Susanne Päivärinta.
Tilaisuus on suomenkielinen.
Ajankohta:
Ohjelma:
10.00-10.05 Avaussanat: Maria Blässar, Euroopan komission Suomen-edustuston vt. päällikkö
10.05-10.15 Alustus aiheeseen: Suvi Kytöharju, Tunne työ – suunnittele ura -hankkeen projektipäällikkö
10.15-11.15 Paneelikeskustelu
- Saku Tuominen, yrittäjä, kansainvälisiä opetusinnovaatioita levittävän HundrED.orgin luova johtaja
- Iiris Asunmaa, Eurooppanuorten puheenjohtaja
- Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto, TAT
- Miapetra Kumpula-Natri (sd), Euroopan parlamentin jäsen
- Ville Niinistö (vihr), kansanedustaja
11.15-11.25 Yleisön kysymykset
11.25-11.30 Yhteenveto ja päätössanat: Maria Blässar
Paneelikeskustelua on mahdollista seurata verkkolähetyksenä osoitteessa http://videonet.fi/eu/20190204 ja keskusteluun voi osallistua Twitterissä tunnisteilla #investEU.
Tilaisuus on osa Euroopan komission investEU-kampanjaa. EU:n lukuisten rahoitus- ja investointitoimenpiteiden avulla luodaan elinvoimainen talous, vahvistetaan kasvua, luodaan työpaikkoja ja houkutellaan pääomaa yksityiseltä sektorilta. EU:n investoinnit parantavat arkeamme monin tavoin ja vastaavat tulevaisuuden haasteisiin: niiden ansiosta saamme esimerkiksi parempaa koulutusta, modernia terveydenhuoltoa, ympäristöystävällisempää energiaa, uutta liikenneinfrastruktuuria ja edistyksellistä teknologiaa. Euroopan komission viestinnän pääosaston helmikuussa 2017 käynnistämän tiedotuskampanjan tavoitteena on tuoda esiin EU:n tuen konkreettisia vaikutuksia projekteihin ja ihmisiin. Voit tutustua EU-investointien hyötyihin lähiympäristössäsi täällä: http://europa.eu/investeu/home_fi
Lisätietoja:
Tiedotuspäällikkö Pia Siitonen
Euroopan komission Suomen-edustusto
Puh. 040 535 5979