skip to content
 
 
 
2016-04-01

Hágai utazást nyertek a tehetséges diákújságírók

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapata nyerte meg a Diák rEporters országos diákpályázatot. A diákújságíró versenyre több mint 30 szerkesztőség jelentkezett az ország minden részéről, a programba több mint 3000 diák kapcsolódott be. Rengeteg helyi és megyei lap segítette a fiatalok munkáját, több száz tudósítás, cikk és interjú született a legváltozatosabb témákban, a diákok munkájának köszönhetően.

A 2015 májusában meghirdetett verseny eredményhirdetésén Lővei Andrea, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának vezetője kiemelte, hogy milyen következetesen, színvonalasan és lelkiismeretesen foglalkoztak választott témájukkal és gratulált a nyertes csepeli Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapatának.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő személyesen is jelen volt a verseny korábbi szakaszában megrendezett európai uniós tematikájú iskolanapon, így testközelből is bepillantást nyert a programba. A képviselő kiemelte, hogy a csepeli diákoknak ez a mai nap nem a közös munka végét, hanem a kezdetét jelenti. Ezzel visszautalt a nyertes csapat beszámolójában tett ígéretére, miszerint továbbra is szeretnének témájukkal, a környezetvédelemmel foglalkozni, cikkeket, tudósításokat készíteni és felhívni a saját környezetük figyelmét is a kérdéskör fontosságára.

A rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért felelős Prime Time Communications munkatársai, Bogádi Judit és Székely Réka, elmondták, hogy a pályázat célja az volt, hogy közelebb hozzák a fiatalokhoz az uniós témákat és magát az Európai Parlamentet és a média iránt érdeklődő diákoknak terepet adni kreativitásuk kibontakoztatására. Ezek a célok a szervezők szerint megvalósultak, a fiatalok mindenhol nagyon lelkesek és motiváltak voltak. A szervezők azt is elmondták, hogy remélik, hogy az Európai Parlament támogatásával sok, hasonló projekt fog megvalósulni még Magyarországon.

A The Ice/Bear Project csapat kreativitásával emelkedett ki a többi pályázó közül. Témájuk a környezetvédelem volt, melyet számos szemszögből körüljártak. Látogatást tettek a csepeli piacon, interjúkat készítettek témájukban az utca embereivel, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetének munkatársaival, a Levegő Munkacsoport egyik tagjával, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökével, voltak az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékén, látogatást tettek a Vízművek Központi Szennyvíztisztító telepén, a IX. kerületi polgármesternél és egy kerületi óvodában is meséltek a kicsiknek a környezetvédelem fontosságáról. Az iskolanapjuk végén fát ültettek; a faültetés során pedig időkapszulát rejtettek a földbe.

A Diák rEPortes győztes csapatának tagjai Kiss Enikő, Magos Norbert, Ruha Tábita és Virga Szabolcs; nyereményük egy 3 napos hágai utazás.

Sajtókapcsolat

Bogádi Judit, Székely Réka
Prime Time Communications
sajto@diakreporters.hu
06-1-336-08-40

További információ

A DiákrEPorters Facebook-oldala
The Ice/Bear Project blogja
The Ice/Bear Project Facebook-oldala