skip to content

 
 
 

Fiatalok & Oktatás

 

Európai Parlament Nagykövet Iskola program

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította Nagykövet Iskola programját. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt: a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről.

További információ
 

4for Europe

A 4 FOR EUROPE európai uniós témájú verseny középiskolások számára. A vetélkedő egy online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből áll. Az online forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, melyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

További információ
 

EU-óra

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart az Európai Unióról, Parlamentről, az európaiságról általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak.

 

Bővebben a foglalkozásokról és jelentkezés
 

Euroscola-játék strasbourgi utazásért!

Az Euroscola-program keretében minden évben alkalmanként körülbelül 500 középiskolás diák látogathat el Strasbourgba az Európai Parlamentbe, hogy a Parlament munkájával ismerkedjen és maga is részt vegyen abban.

További információ a programról
 

Túl az első X-en

A Nemzeti Választási Iroda az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával együttműködve, a 2019/2020-as tanévben vetélkedőt hirdet középiskolás diákok számára.

További információ
 

Fedezd fel Európát!

Fedezd fel Európát!
Fedezd fel Európát!

Pályázatot hirdetünk vidéki középiskolák részére egynapos budapesti kiránduláson történő részvételre, amelyre a 2019/2020-as tanév 2. félévében kerül sor. A program nyertesei, összesen 23 iskola, egynapos budapesti kirándulást nyernek.

Jelentkezési határidő: 2019. december 2.

További információ