skip to content

 
 
 

Egyéb

Országos középiskolás vetélkedő
A 4 FOR EUROPE európai uniós témájú verseny középiskolások számára. A vetélkedő egy online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből áll. Az online forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, melyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.
Diákok az Országházban
A „Van beleszólásod” elnevezésű Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok megismerhessék a demokrácia alapintézményét és a törvényhozás helyszínét, az Országházat, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában.
Strasbourg 2016
2018. június 1-2. között tartották a legutóbbi Európai ifjúsági rendezvényt (EYE), amelyen többezer fiatal találkozott az uniós döntéshozókkal, az üzleti szektor és a civil szféra képviselőivel, és vett részt a mintegy 400 workshopon, szemináriumon és egyeztetésen.  
Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj díjátadó 2015
Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Nagy Károly-díj Alapítvány közös díjáért 16 és 30 év közötti fiatalok projektjei szállhatnak versenybe.