skip to content

 
 
 
2019-09-13

Fedezd fel Európát!

Pályázz! Utazz! Szervezz programot!

Nyerjetek kirándulást az Európai Unió Házába, Budapestre!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával, valamint az Innovációs és Technológia Minisztériummal (a továbbiakban: Szervezők) együttműködésben pályázatot hirdet vidéki középiskolák részére egynapos budapesti kiránduláson történő részvételre, amelyre a 2019/2020-as tanév 2. félévében kerül sor.

Fedezd fel Európát!
Fedezd fel Európát!

A pályázat célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét az Európai Unióra (EU), Magyarország uniós tagságának előnyeire, különös tekintettel arra, hogy az EU hogyan járul hozzá Magyarország fejlődéséhez.

Részvételi feltételek
Az iskolák motivációs levél és a kirándulást követően az iskolájukban megszervezendő uniós vonatkozású program tervének benyújtásával pályázhatnak.

Pályázni a mellékelt űrlap kitöltésével lehet. Az űrlap rövid motivációs részében, maximum 1/2 oldal terjedelemben a pályázónak röviden le kell írnia, hogy intézménye miért pályázik, valamint fel kell sorolnia az iskola összes uniós vonatkozású versenyben (nemzetközi, országos, megyei) való korábbi részvételét (pl. Euroscola, 4 for Europe, Túl az első X-en, Parlamenti Ifjúsági Nap stb.), illetve esetleges helyezését 2017. január 1-től kezdődően.

Nyeremény
A program nyertesei, összesen 23 iskola, egynapos budapesti kirándulást nyernek. A kirándulások 2020. február 17. és 2020. június 12. között valósulnak meg. Maximális létszám: 40 fő (kísérő tanárokkal együtt). Pályázatuk pozitív elbírálása esetén javasoljuk, hogy a maximális létszámot töltsék fel, hogy minél több diákjuk vehessen részt a programon.

A jelentkezés módja
A pályázó tanintézménynek a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot következő e-mail címére kell elküldenie: epbudapest@ep.europa.eu.
Jelentkezési határidő: 2019. december 2.

A nyertesek kihirdetése, értesítése
A nyerteseket a döntés meghozatalát követően, 2020. január 13-ig a pályázati anyagukban megadott elérhetőségen (e-mail) értesítjük.

A Fedezd fel Európát! az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által indított program.