Mircea-Gheorghe HAVA
Mircea-Gheorghe HAVA

poslanecký klub Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů)

Člen

Rumunsko - Partidul Naţional Liberal (Rumunsko)

Datum narození : , Oradea

Úvodní stránka Mircea-Gheorghe HAVA

Místopředseda

D-CA
Delegace pro vztahy s Kanadou

Člen

REGI
Výbor pro regionální rozvoj

Náhradník

BUDG
Rozpočtový výbor
D-CL
Delegace ve Smíšeném parlamentním výboru EU-Chile

Poslední činnosti

Strategie EU pro přizpůsobení se změně klimatu (B9-0422/2020) RO

17-12-2020
Písemná vysvětlení hlasování

Am susținut această rezoluție deoarece îndeamnă statele membre să elaboreze planuri de prevenire și de reacție rapidă în caz de dezastre climatice, cum ar fi valurile de căldură, inundațiile și seceta, și să includă mecanisme de acțiune și de solidaritate transfrontalieră. Prin rezoluție, se solicită creșterea finanțării la nivel mondial, la nivelul UE, la nivel național și regional, precum și investiții publice și private în adaptare. Noul obiectiv de 30 % pentru cheltuielile legate de climă pentru fondurile UE ar trebui să contribuie la atenuarea schimbărilor climatice.
Rezoluția subliniază, de asemenea, că numai infrastructura care contribuie la combaterea schimbărilor climatice, protejarea biodiversității ar trebui să primească finanțare din partea UE. În plus, Comisia trebuie, de asemenea, să se asigure că toate costurile care decurg din neadoptarea măsurilor de adaptare nu sunt transferate cetățenilor și să pună în aplicare principiul „poluatorul plătește”, astfel încât poluatorul să își asume responsabilitatea pentru adaptare.

Nařízení Rady, kterým se stanoví víceletý finanční rámec na období 2021–2027 (A9-0260/2020 - Jan Olbrycht, Margarida Marques) RO

16-12-2020
Písemná vysvětlení hlasování

Votul Parlamentului European, pentru bugetul UE între 2021-2027, ar trebui să acopere, cel puțin la nivel de speranță și încredere, marile minusuri ale pandemiei care a dus Europa în ultimele luni într-o retorică a crizei.
Am votat pentru ca Uniunea Europeană și cetățenii săi să aibă disponibil un buget foarte generos și la timp. Am votat pentru România, care cu acest buget, alături de MRR, se află într-o conjunctură mai mult decât prielnică. De-acum, e rândul nostru, ca țară, să arătăm că știm să cheltuim acești bani. Suntem obligați să investim în oameni care să echilibreze balanța dintre șansa unică pe care o avem și știința de a scrie proiecte, în legislație și în instituții care sunt capabile să direcționeze acești bani într-un mod flexibil, aplicat. Să spargem preconcepția belicoasă cu „românii nu știu, au o democrație plină de vorbărie, totul se face la limita ultimului minut”.
Ne este interzis să ratăm această șansă unică de a beneficia de aceste fonduri. Indiferent de cine va guverna România în următoarea perioadă, trebuie să alimentăm conturile țării, oferind certitudini românilor și respectând negocierile cu partenerii și instituțiile europene. România urmează să beneficieze de aproximativ 46,3 miliarde de euro din CFM adoptat.

VFR, podmíněnost v oblasti právního státu a vlastní zdroje (B9-0428/2020, B9-0429/2020) RO

16-12-2020
Písemná vysvětlení hlasování

Am susținut această rezoluție deoarece banii europeni trebuie să fie o resursă doar pentru cei care garantează democrația și statul de drept. Chiar dacă bugetul Uniunii Europene, indiferent de perioada de alocare bugetară, s-a născut cel mai adesea din compromisuri și negocieri, este pentru prima dată când respectarea statului de drept și a democrației nu mai reprezintă simple menționări goale de conținut în discuțiile dintre actorii statelor membre, ci instrumente de monitorizare reală pentru a avea acces la banii europeni.
Mulțumită grupului PPE din Parlamentul European, pentru prima dată, a fost adoptat un mecanism UE obligatoriu din punct de vedere juridic, care leagă banii UE de respectarea statului de drept în statele membre ale UE. Grupul PPE este foarte mândru de această realizare, deoarece, de la acordul Consiliului European privind noul buget pe termen lung al UE (CFM) din iulie, Grupul PPE a precizat că nu va sprijini CFM decât dacă o regulă obligatorie din punct de vedere juridic mecanismul legii este introdus în legislația UE. Un motiv în plus pentru susținere: 77 % dintre europeni consideră că respectarea principiilor democratice trebuie să fie o condiție prealabilă pentru primirea banilor UE, potrivit ultimului sondaj efectuat pentru Parlamentul European.

Kontakt

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11E154
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T13025
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex