Vasile BLAGA : Obrazloženja glasovanja (napisan.) 

Zastupnici mogu podnijeti pisana obrazloženja glasovanja na plenarnoj sjednici. Članak 194. Poslovnika

Razlike u plaćama između muškaraca i žena (B9-0069/2020, B9-0073/2020, B9-0083/2020, B9-0084/2020) RO  
 

Reducerea diferențelor de gen din toate sectoarele profesionale este una dintre prioritățile actualei Comisii Europene, declarată din primele zile de mandat de către Ursula von der Leyen. Am susținut raportul din Parlamentul European pentru că statisticile arată foarte clar că diferența de remunerare pe oră între femei și bărbați în UE este de 16 la sută iar diferența de remunerare ajunge la 40 la sută dacă luăm în calcul ratele de ocupare și participarea generală pe piața forței de muncă. Acestea sunt doar câteva din elementele care prezintă o realitate care are efecte negative directe pe termen lung asupra femeilor, atât cele încadrate în piața muncii cât și cele care au ieșit deja la pensie.
Deși aceste discrepanțe de gen s-au diminuat semnificativ în ultimul deceniu, rezoluția vine cu recomandări suplimentare adresate Comisiei, invitând-o pe aceasta la elaborarea unei strategii prin care discriminarea de gen în zona pieței muncii, dar și în domeniile educaționale care creează premisele unei discriminări viitoare în zona de remunerare să fie combătută. De asemenea, se recomandă măsuri pro-active adoptate de către statele membre.

Sporazum o povlačenju Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije i Europske zajednice za atomsku energiju (A9-0004/2020 - Guy Verhofstadt) RO  
 

Acordul care parafează ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii din UE a fost aprobat în plenul Parlamentului European cu majoritate de voturi. Câteva concluzii: în primul rând, UE înțelege că rezultatul referendumului exprimă voința majorității poporului britanic și respectă acest lucru. În același timp, Uniunea Europeană și Regatul Unit agreează că Brexit-ul este un proces care nu trebuie să afecteze drepturile și libertățile cetățenilor europeni și britanici. Autoritățile europene, dar și din România, trebuie să se asigure că drepturile niciunuia dintre cei 435.000 de români care au aplicat deja și ale celor care vor mai aplica pe viitor pentru rezidență în Marea Britanie nu sunt încălcate.
Acordul care a trecut miercuri seară de votul parlamentarilor europeni este unul bun și necesar care, în primul rând, garantează respectarea drepturilor cetățenilor din ambele părți - europeni și britanici. Totodată, acordul parafat și aprobat dă tonul negocierilor între Uniune și Regatul Unit care se referă la mai multe sectoare importante - economic, transport, liberă circulație, muncă, securitate. Toate acestea trebuie riguros reglementate în folosul ambelor părți.

Pristupanje EU-a Istanbulskoj konvenciji i druge mjere za borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja (B9-0224/2019, B9-0225/2019, B9-0226/2019) RO  
 

Violența împotriva femeilor și violența de gen, atât fizică, cât și psihică, continuă, din păcate, să fie fenomene larg răspândite, afectând viața femeilor din toate mediile societății. Astfel, o treime din femeile din Europa s-au confruntat cu acte de violență fizică sau sexuală cel puțin o dată de la vârsta de 15 ani, una din 20 de femei (5%) a fost violată, iar peste o zecime au fost victime ale violenței sexuale cu utilizarea forței. De asemenea, în unele dintre statele europene, peste jumătate din femeile victime ale omorului sunt ucise de un partener intim, de o rudă sau de un membru al familiei.
Expunerea la violență fizică, sexuală sau psihologică sau la abuzuri are un impact deosebit asupra victimelor, conducând la vătămări fizice, sexuale, emoționale sau psihice, dar și la prejudicii economice și financiare. Amploarea acestui fenomen reclamă o acțiune imediată și energică din partea guvernelor statelor membre pentru aplicarea și respectarea strictă a legislației în materie.
Înainte de toate, însă, trebuie să găsim soluții eficiente pentru prevenirea acestor acte reprobabile, asigurând resurse financiare adecvate, inclusiv printr-o alocare financiară specială în cadrul programului „Drepturi și valori”.

Nedavni postupci Ruske Federacije protiv litavskih sudaca, državnih tužitelja i istražitelja uključenih u istragu o tragičnim događajima 13. siječnja 1991. u Vilniusu (RC-B9-0182/2019, B9-0182/2019, B9-0183/2019, B9-0184/2019, B9-0185/2019, B9-0186/2019) RO  
 

Comunismul s-a prăbușit acum 30 de ani, dar consecințele sale continuă să ne afecteze și astăzi pe toți. Prin acțiunile recente îndreptate împotriva judecătorilor, procurorilor și anchetatorilor din Lituania implicați în investigarea evenimentelor tragice din 13 ianuarie 1991 de la Vilnius (la acea dată fiind vorba de o agresiune militară împotriva unui stat independent și a poporului său), avem de a face cu o nouă tentativă a Federației Ruse de a submina sistemul credințelor și valorilor democratice europene.
Pentru noi, principiile democrației și ale statului de drept sunt fundamentale și nenegociabile. Sunt unul dintre pilonii de rezistență ai unității noastre! De aceea, cu toții, state membre și instituții comunitare, trebuie să facem front comun împotriva oricărei tentative de afectare a încrederii în valorile noastre democratice! Avem obligația de a coopera strâns la nivel european în ceea ce privește politica noastră față de Rusia, pentru a susține și consolida procesele democratice și un sistem judiciar independent.
În același timp, condamnăm cu fermitate eforturile conducerii Federației Ruse de a denatura fapte istorice, de a falsifica istoria, acțiunile recente împotriva anchetatorilor și judecătorilor din Lituania constituind doar o nouă componentă din cadrul mai larg al războiului informațional purtat împotriva Europei noastre democratice.

Izbor Komisije RO  
 

Noua Comisie Europeană, condusă de doamna Ursula von der Leyen, oferă un program pozitiv care arată că există dorința reală a Europei de a întreprinde eforturi mai mari pentru a se moderniza, pentru a se impune pe scena globală și de a fi încrezătoare în viitor. Știm cu toții, Europa are foarte multe de oferit lumii și este necesară de o nouă poziționare a Europei, fie că vorbim de tranziția climatică, de digitalizarea economiei sau de securitate.
Inovarea și digitalizarea economiei sunt esențiale pentru modernizarea și convergența Europei, iar la nivel instituțional avem nevoie de reforme profunde în ceea ce privește modul de funcționare, așadar de o conferință majoră dedicată viitorului Europei. Ca est-european, și eu consider că Uniunea Europeană și NATO trebuie să se afle într-o relație de complementaritate, fiind important să acționăm în interiorul acestei alianțe, asumându-ne mai multe responsabilități.
Standardele statului de drept și ale democrației trebuie să fie respectate oriunde în interiorul blocului comunitar și, în același timp, este nevoie de o reformă a sistemului de azil și de consolidarea frontierelor externe.
Întotdeauna există provocări, dar nu trebuie să uităm că, în toată diversitatea sa, Europa constituie un model de succes, iar fundamentul acestuia este unitatea noastră.

Prava djece povodom 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta (B9-0178/2019, B9-0179/2019, B9-0180/2019) RO  
 

Drepturile copiilor se află în centrul politicilor europene, iar Uniunea Europeană trebuie să asigure punerea în aplicare deplină a acestora la nivelul politicilor publice.
Odată cu utilizarea pe scară largă a internetului, copiii au devenit o categorie extrem de sensibilă de consumatori vulnerabili, fenomen aflat într-o evoluție progresivă. Sunt necesare măsuri urgente pentru protejarea acestora împotriva publicității agresive și creării de profiluri în scopuri comerciale, pentru a ne asigura că acestea nu încurajează comportamente care lezează sănătatea și siguranța copiilor noștri.
Abuzul sexual și exploatarea sexuală a copiilor în mediul online reprezintă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale copiilor, noi forme de criminalitate fiind în creștere pe internet, fapt ce reclamă măsuri concrete imediate.
De asemenea, în contextul în care în UE aproape 25 de milioane de copii sub 18 ani sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, avem nevoie de o abordare globală a educației, prin investiții masive pentru dotarea copiilor noștri cu competențele și cunoștințele necesare pentru piața muncii, astfel încât aceștia să se poată bucura de valorificarea deplină a potențialului lor. Utilizarea noilor tehnologii digitale trebuie să contribuie la ameliorarea decalajului dintre elevii și adolescenții din diferitele medii și regiuni ale Uniunii Europene.

Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (RC-B9-0097/2019, B9-0097/2019, B9-0098/2019, B9-0099/2019, B9-0100/2019) RO  
 

Comunismul a fost un regim al răului absolut, un „imperiu al Răului”, așa cum bine l-a numit Ronald Reagan. Comunismul s-a prăbușit în 1989, dar moștenirea sa încă ne afectează pe toți, indiferent dacă am trăit sau nu acele vremuri. Când vorbim despre importanța memoriei istorice europene pentru viitorul Europei, avem obligația de a vorbi despre morala regimurilor totalitare care au marcat istoria Europei, despre lecțiile învățate din acele experiențe și despre influențele și consecințele lor directe și indirecte.
Sir Isaiah Berlin a ilustrat în cuvintele sale importanța memoriei istorice: „Numai barbarii nu sunt curioși să știe de unde vin, cum se face că sunt acolo unde sunt, încotro par să se îndrepte, dacă doresc să meargă într-acolo și, dacă da, de ce și, dacă nu, de ce nu”.
Rezoluția votată în Parlamentul European este istorică: la 80 de ani de la parafarea Pactului Ribbentrop-Molotov, se declară în mod deschis că URSS a anexat teritorii ale României fără să i le înapoieze vreodată. Aceeași rezoluție exprimă îngrijorarea cu privire la eforturile conducerii actuale a Rusiei de a denatura faptele istorice și crimele comise de regimul sovietic, iar această strategie este recunoscută ca o componentă periculoasă a războiului informațional purtat împotriva Europei democratice.

Povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz EU-a (B9-0038/2019, B9-0039/2019) RO  
 

Parlamentul European sprijină varianta unei ieșiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană cu un acord. Acest lucru garantează că atât cetățenii europeni, cât și cei britanici vor fi protejați de eventualele efecte negative ale deciziei poporului britanic de a părăsi UE. Un Brexit cu acord face posibilă o perioadă de tranziție moderată și o colaborare post-Brexit constructivă pentru ambele părți.
Parlamentul European își reiterează disponibilitatea de a amâna data de 31 octombrie pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană în măsura în care guvernul Regatului Unit oferă variante care evită un Brexit dur.
De asemenea, Parlamentul European solicită revenirea la un mecanism de protecție pentru Irlanda de Nord și este deschis oricăror variante alternative pe care guvernul britanic le poate oferi pentru protecția republicii nord-irlandeze. Rezoluția menționează, totodată, că acordul deja negociat respectă toate condițiile nenegociabile ale Regatului Unit, dar și principiile Uniunii Europene, reprezentând soluția echitabilă și echilibrată pentru Brexit.
Totodată, Parlamentul European subliniază prin această rezoluție că ieșirea Regatului Unit din Uniune fără acord are implicații care atrag după sine responsabilitatea exclusivă a guvernului britanic, inclusiv în ceea ce privește efectele asupra frontierei dintre Irlanda de Nord și Irlanda, dar și a funcționării Acordului din Vinerea Mare.

Kontakt