skip to content
 
 
 

Agenda PE în săptămâna 2 - 8 aprilie

02/04/2018
 .
PE Strasbourg
PE Strasbourg

Principalele teme din agenda Parlamentului European pentru săptămâna 2 - 8 aprilie 2018.

UE/America Latină. Deputați ai Parlamentului European vor călători în Panama pentru a lua parte la  întâlnirile Comisiilor Parlamentare Permanente ale Adunării Parlamentare Euro-Latine-Americane. Printre subiectele abordate în cadrul dezbaterilor se numără și relațiile comerciale dintre cele două blocuri și țări din afara Uniunii Europene, cooperare bilaterală, în special în ceea ce privește domeniile cercetării și aviației, lupta împotriva impunității și a spălării banilor, dar și modalități de reducere a inegalităților și tensiunilor politice în state precum Venezuela. (De marți până vineri).

Carne infestată/Brazilia. O delegație a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală va călători în Brazilia pentru a examina ceea ce s-a făcut până în prezent în legătură cu asigurarea siguranței exporturilor de carne de vită către Uniunea Europeană, ca urmare a scandalului din 2017 care privea carnea infestată ajunsă în UE. Deputații europeni se vor întâlni cu Ministrul Agriculturii brazilian, dar și cu parlamentari federali și cercetători. De asemenea, aceștia vor vizita fermele de bovine și un abator din statul Mato Grosso. (De marți până joi).

Drepturile omului/Nigeria. Membrii Subcomisiei pentru Drepturile Omului vor vizita Nigeria pentru a obține o impresie la faţa locului în ceea ce privește drepturile omului, migrația ilegală și traficul de persoane din respectiva ţară. Delegația este programată să se întâlnească cu diverși reprezentanți politici și religioși, cu membri ai societății civile și mass-media, precum și cu organizații umanitare și unii părinți ai fetelor răpite din Chibok. Deputații europeni vor vizita, de asemenea, și Centrul de Resurse pentru Migrație și facilitățile proiectului finanțat prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului (IEDDO), ambele organisme fiind menite să protejeze potențialii migranţi, cu precădere copiii și femeile,  împotriva traficului uman. (de marți până sâmbătă).

Democrație/ Ucraina și Republica Moldova. O delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Externe se va afla vineri în Chișinău, Republica Moldova și Kiev, Ucraina, pentru a evalua implementarea Acordului de Asociere al UE, în special situația statului de drept, buna guvernare, libertatea presei, reforma sistemului judiciar și lupta împotriva corupției. De asemenea, deputații europeni vor analiza și modul în care acordurile comerciale bilaterale cu Uniunea Europeană funcționează în practică. (de marți până vineri).

Linkuri utile

Conferințe de presă și alte evenimente în direct