skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Evropske volitve 2019

Tokrat ni dovolj samo upanje v boljšo prihodnost. Tokrat moramo zanjo vsi prevzeti odgovornost. Narediti moramo več, kot le iti na volitve - prepričati moramo tudi druge, da se jih udeležijo. Če vsi volimo, vsi zmagamo. Pridružite se nam!

Tokratgremvolit

Aktualno

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas vabi na tretjega v nizu šestih zabavnih evropskih večerov s stand up komiki Skečoholiki EU ni hec s Sašem Staretom in Alešem Novakom, ki bo v sredo, 3. aprila 2019, ob 19. uri v Gledališču Koper. 
Evropska unija je objavila javni razpis za prevajanje v 19 uradnih jezikov, med katerimi je tudi slovenščina. 
Po uspešnem prvencu v Šmarju pri Jelšah Skečoholiki nadaljujejo s turnejo "EU ni hec" v Murski Soboti. Nastopili bodo v Gledališču Park, 18. 3. 2019 ob 19. uri. 
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas vabi na prvi stand up večer s komiki Skečoholiki in prijatelji,  ki bo potekal danes, 6. marca 2019, ob 19. uri v Kulturnem domu Knjižnice Šmarje pri Jelšah.
©European Union
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v sodelovanju z Deloitte Slovenija organizira dogodek z naslovom »Zmaga lahko samo ambiciozna Evropa«. Vabljeni, da se nam pridružite 13. marca 2019 v Hiši EU ob 16.30 uri.
Parlament je danes objavil prvo projekcijo sedežev sestave naslednjega Evropskega parlamenta, ki temelji na preseku nacionalnih javnomnenjskih raziskav.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas vljudno vabita na briefing za novinarje "100 dni pred volitvami v Evropski parlament", ki bo v petek, 15. februarja 2019, ob 10. uri v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani.
Evropski parlament je v minulih dneh pripravil seminar za slovenske blogerje v Bruslju, na katerem so ti pobliže spoznali kampanjo Tokrat grem volit in evropske institucije. Tudi s tovrstnimi seminarji za predstavnike tradicionalnih, pa tudi novih medijev, Evropski parlament skrbi za boljše poznavanje svoje vloge in dela, posebej pred bližajočimi se evropskimi volitvami. 
Podelitev nagrade Saharov za svobodo misli ukrajinskemu režiserju Olegu Sencovu smo obeležili s slovensko premiero filma »Proces: ruska država proti Olegu Sencovu«, ki ji je sledil pogovor o nagradi, boju za temeljne človekove pravice ter o vlogi, ki jo pri tem lahko igra film.
Evropski parlament je razpisal več pogodb za izvajanje storitev zunanjih strokovnjakov s področja zunanje politike.
Več