skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Skupaj smo

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

Skupajsmo

Aktualno

Na festivalu LIFFE, v Sežani in Velenju bodo novembra na ogled filmi, ki se letos potegujejo za filmsko nagrado Evropskega parlamenta LUX. Med njimi je tudi že večkrat nagrajena slovenska koprodukcija Bog obstaja, ime ji je Petrunija. 
Odbor za razvoj je v sredo zvečer zaslišal slovenskega kandidata za evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča. Koordinatorji političnih skupin v odboru so se srečali kmalu po zaslišanju in bodo še danes podali prvo oceno uspešnosti komisarskega kandidata.
Kako bo izvoljena nova Evropska komisija in kako bodo potekala zaslišanja komisarskih kandidatk in kandidatov?
Najvišja udeležba volivcev, starih do 39 let /  Več vprašanih verjame, da njihov glas šteje / Gospodarstvo in okolje glavni prednostni nalogi volivcev
LJUBLJANA - V soboto, 21. septembra, med 10. in 17. uro vas vabimo na posebno doživetje – tekmovanje iz fotoorientacije po Ljubljani. Štart bo 21. septembra na Dunajski 20 pred Hišo EU v Ljubljani, najbolje uvrščene ekipe pa prejmejo diplome in zanimive praktične nagrade.
LJUBLJANA - V soboto in nedeljo, 14. in 15. septembra 2019, bo na Gospodarskem razstavišču potekal Otroški bazar, največji izobraževalno-sejemski dogodek za družine pri nas. Letos se na njem predstavlja tudi multimedijski center Doživi Evropo.
Vabimo vas, da v šolskem letu 2019/20 sodelujete v prenovljenem izobraževalnem programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, namenjenem ozaveščanju in izobraževanju dijakov in učiteljev o EU in z njo povezanih temah ter usposabljanju dijakov za aktivno državljanstvo.
Ob začetku novega mandata Evropskega parlamenta vabimo urednike, novinarje in predstavnike medijev na spoznavno SREČANJE S POSLANKAMI IN POSLANCI EVROPSKEGA PARLAMENTA IZ SLOVENIJE, ki bo v petek, 13. septembra 2019, ob 10. uri v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani.
Evropski parlament je danes v Strasbourgu z aklamacijo izvolil pet kvestorjev za dve in polletni mandat. V sredo so poslanci izvolil 14 podpredsednikov ter glasovali o velikosti 20 odborov in dveh pododborih. 
Evropski poslanci so danes za novega predsednika Evropskega parlamenta izvolili Davida Sassolija, ki je v drugem krogu glasovanja prejel 345 od 667 veljavnih glasov.
Več