skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Evropske volitve 2019

Tokrat ni dovolj samo upanje v boljšo prihodnost. Tokrat moramo zanjo vsi prevzeti odgovornost. Narediti moramo več, kot le iti na volitve - prepričati moramo tudi druge, da se jih udeležijo. Če vsi volimo, vsi zmagamo. Pridružite se nam!

Tokratgremvolit

Aktualno

Vir: EP
Evropski parlament je za lažje medijsko spremljanje poteka volitev v vseh 28 državah članicah pripravil bogat nabor AV gradiva o pripravah ter poteku volitev, dogajanju na voliščih po Evropi, kot tudi posnetke in fotografije glasovanj vodij političnih skupin v Evropskem parlamentu, vodilnih kandidatov ter predsednikov Evropskega parlamenta, Evropske komisije in Evropskega sveta.
Vir: EP/Daina Le Lardic
V zadnjih dneh pred volitvami v Evropski parlament so tudi številni posamezniki, znane osebnosti, podjetja in organizacije po vsej Evropi še okrepili svoje aktivnosti za spodbujanje državljank in državljanov Evropske unije k udeležbi na volitve. V minulih mesecih ter v dneh volitev med 23. in 26. majem se bo po vsej EU v organizaciji nevladnih organizacij, podjetij, aktivnih posameznikov ter partnerjev Evropskega parlamenta zvrstilo več kot 2000 dogodkov.
V sredo, 22. maja, smo imeli v Pisarni Evropskega parlamenta čast gostiti naše mlade ambasadorje in njihove mentorje, udeležence projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS), v katerem je letos sodelovalo skoraj 600 slovenskih srednješolcev iz 49 šol.
volitve v Evropski parlament so tako rekoč pred vrati. Že jutri, v torek, 21. maja, se začnejo predčasne volitve, ki bodo potekale do vključno četrtka, 23. maja med 7.00 in 19.00. Hkrati pa lahko do srede, 22. maja, do polnoči vsi tisti volivci, ki na dan volitev, v nedeljo, 26. maja, ne bodo v kraju, kjer imajo stalno bivališče, okrajno volilno komisijo obvestijo, da želijo glasovati v drugem kraju na t.i. volišču OMNIA.
V sredo, 15. maja, je v Evropskem parlamentu potekalo zadnje soočenje vodilnih kandidatk in kandidatov glavnih evropskih strank za naslednjo predsednico oziroma predsednika Evropske komisije (tako imenovanih Spitzenkandidatov) pred prihajajočimi evropskimi volitvami 26. maja.
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji bo aktivno prisostvovala na Dnevih medgeneracijskega sožitja na Gospodarskem razstavišču od 14. do 16. 5. 2019. Tam bo potekal tudi zadnji v seriji dogodkov EU ni hec, kateremu bo sledila debata o Evropski uniji z javnostjo.
Slovenski zmagovalec tekmovanja za nagrado Karla Velikega za leto 2019 je Društvo evropski mladinski parlament s projektom "Ljubljana 2018 - 4. nacionalna konferenca EYP Slovenija.    
Evropska komisija v Sloveniji in Evropski parlament Slovenija v partnerstvu z RTV Slovenija organizirata veliki koncert ob dnevu Evrope.
Pred bližajočimi se volitvami 26. maja, v Pisarni Evropskega parlamenta pripravljamo številne dogodke, nekatere tudi v sodelovanju s partnerji. Različne dogodke pripravljajo tudi naši prostovoljci. Dan Evrope bomo praznovali z velikim koncertom, srečali nas boste na pohodih, na Škisovi tržnici, na Čarobnem dnevu in še kje. Vabljeni!  
Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas vabi na okroglo mizo Od ideje do pravice – knjige in avtorske pravice, ki bo potekala danes, 6. maja 2019, ob 16.30 v Hiši EU na Dunajski cesti 20.  
Več