skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Skupaj smo

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

Skupajsmo

Aktualno

LJUBLJANA - V soboto, 21. septembra, med 10. in 17. uro vas vabimo na posebno doživetje – tekmovanje iz fotoorientacije po Ljubljani. Štart bo 21. septembra na Dunajski 20 pred Hišo EU v Ljubljani, najbolje uvrščene ekipe pa prejmejo diplome in zanimive praktične nagrade.
LJUBLJANA - V soboto in nedeljo, 14. in 15. septembra 2019, bo na Gospodarskem razstavišču potekal Otroški bazar, največji izobraževalno-sejemski dogodek za družine pri nas. Letos se na njem predstavlja tudi multimedijski center Doživi Evropo.
Vabimo vas, da v šolskem letu 2019/20 sodelujete v prenovljenem izobraževalnem programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, namenjenem ozaveščanju in izobraževanju dijakov in učiteljev o EU in z njo povezanih temah ter usposabljanju dijakov za aktivno državljanstvo.
Ob začetku novega mandata Evropskega parlamenta vabimo urednike, novinarje in predstavnike medijev na spoznavno SREČANJE S POSLANKAMI IN POSLANCI EVROPSKEGA PARLAMENTA IZ SLOVENIJE, ki bo v petek, 13. septembra 2019, ob 10. uri v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani.
Evropski parlament je danes v Strasbourgu z aklamacijo izvolil pet kvestorjev za dve in polletni mandat. V sredo so poslanci izvolil 14 podpredsednikov ter glasovali o velikosti 20 odborov in dveh pododborih. 
Evropski poslanci so danes za novega predsednika Evropskega parlamenta izvolili Davida Sassolija, ki je v drugem krogu glasovanja prejel 345 od 667 veljavnih glasov.
Evropski parlament je na mobilni aplikaciji Citizens' App zagnal serijo podcastov z naslovom Moja zgodovina, v katerih se srečujejo zgodovina in življenja evropskih državljanov. Kot prva bo v 24 uradnih jezikih Evropske unije objavljena pripoved 91-letne Elze Mavrič Kumar iz Goriških Brd.
Danes začenja delo 9. sklic Evropskega parlamenta po prvih neposrednih volitvah 1979. Izvoljeni poslanci prihajajo iz 190 političnih strank v 28 državah članicah, med njimi je 60 % moških in 40 % žensk. Novih poslancev je 61 %.
Vir: DVK
Državna volilna komisija je danes objavila končne uradne rezultate volitev v Evropski parlament. Volitev se je udeležilo 28,89% volilnih upravičencev.
Kako bo potekala sestava novega Parlamenta in Komisije?
Več