skip to content
 
 
 

Skupaj smo

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

Tokratgremvolit

Aktualno

Vir: DVK
Državna volilna komisija je danes objavila končne uradne rezultate volitev v Evropski parlament. Volitev se je udeležilo 28,89% volilnih upravičencev.
Kako bo potekala sestava novega Parlamenta in Komisije?
V nedeljo, 26. maja 2019, smo izvolili nove evropske poslance. Slovenijo bodo v Evropskem parlamentu predstavljali Milan Zver (SDS/EPP), Romana Tomc (SDS/EPP) , Franc Bogovič (SLS/EPP), Tanja Fajon in Milan Brglez (oba SD/S&D), Klemen Grošelj in Irena Joveva (oba LMŠ/ALDE) ter Ljudmila Novak (NSi/EPP). 
Evropski praznik demokracije je mimo. Med 23. in 26. majem smo Evropejci oddali glasove na volitvah v Evropski parlament in tako določili smer, v katero se bo EU razvijala v prihodnje. Tudi po zaslugi vseevropske kampanje Tokrat grem volit se je volitev udeležilo precej več ljudi kot leta 2014, s čimer smo volivci prvič po letu 1979 obrnili konstantno padajoči trend udeležbe na evropskih volitvah.
LJUBLJANA – v nedeljo, 9. junija 2019, bo med 10. in 18. uro v parku Tivoli potekal Čarobni dan, ki v slovensko prestolnico prinaša smeh ter zabavo za otroke in vso družino. Pravljično doživetje bodo pospremili številni nastopajoči, kot so Eva Boto, Anika Horvat, skupina Pepel in kri ter Čarodej Toni. S svojimi ustvarjalnimi in izobraževalnimi aktivnostmi se dogodku pridružuje tudi Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.
Več kot 426 milijonov državljank in državljanov Evropske unije od četrtka do nedelje (od 23. do 26. maja), voli 751 poslank in poslancev devetega sklica Evropskega parlamenta. V nedeljo, 26. maja, bomo ves dan spremljali rezultate glasovanja v Sloveniji in po vsej Evropi. Preverite kdaj in kje bodo objavljeni sprotni izidi.
Vir: EP
Evropski parlament je za lažje medijsko spremljanje poteka volitev v vseh 28 državah članicah pripravil bogat nabor AV gradiva o pripravah ter poteku volitev, dogajanju na voliščih po Evropi, kot tudi posnetke in fotografije glasovanj vodij političnih skupin v Evropskem parlamentu, vodilnih kandidatov ter predsednikov Evropskega parlamenta, Evropske komisije in Evropskega sveta.
Vir: EP/Daina Le Lardic
V zadnjih dneh pred volitvami v Evropski parlament so tudi številni posamezniki, znane osebnosti, podjetja in organizacije po vsej Evropi še okrepili svoje aktivnosti za spodbujanje državljank in državljanov Evropske unije k udeležbi na volitve. V minulih mesecih ter v dneh volitev med 23. in 26. majem se bo po vsej EU v organizaciji nevladnih organizacij, podjetij, aktivnih posameznikov ter partnerjev Evropskega parlamenta zvrstilo več kot 2000 dogodkov.
V sredo, 22. maja, smo imeli v Pisarni Evropskega parlamenta čast gostiti naše mlade ambasadorje in njihove mentorje, udeležence projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS), v katerem je letos sodelovalo skoraj 600 slovenskih srednješolcev iz 49 šol.
volitve v Evropski parlament so tako rekoč pred vrati. Že jutri, v torek, 21. maja, se začnejo predčasne volitve, ki bodo potekale do vključno četrtka, 23. maja med 7.00 in 19.00. Hkrati pa lahko do srede, 22. maja, do polnoči vsi tisti volivci, ki na dan volitev, v nedeljo, 26. maja, ne bodo v kraju, kjer imajo stalno bivališče, okrajno volilno komisijo obvestijo, da želijo glasovati v drugem kraju na t.i. volišču OMNIA.
Več