skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 
28/01/2016

Evropska nagrada Karla Velikega 2016

Ste avtor projekta, ki prispeva k oblikovanju evropske identitete ter združevanja in razumevanja med ljudmi iz različnih evropskih držav ter ste stari med 16 in 30 let? Potem je Evropska mladinska nagrada Karla Velikega prava za vas. Trije zmagovalni projekti bodo prejeli 5000, 3000 in 2000 evrov.

Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vabita mlade, stare med 16 in 30 let iz vseh držav članic EU, da sodelujejo na tekmovanju na temo razvoja EU, povezovanja in vprašanj evropske identitete.

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega se podeli projektom, ki:
─ spodbujajo evropsko in mednarodno razumevanje,
─ krepijo občutek skupne evropske identitete in povezanosti,
─ so zgled mladim v Evropi ter prikazujejo konkretne primere Evropejcev, ki živijo kot pripadniki ene skupnosti.

Med nekdanjimi dobitniki nagrade so tako programi mladinskih izmenjav, kot tudi umetniški in spletno zastavljeni projekti s širšo evropsko dimenzijo.

Trije zmagovalni projekti ─ izbrani bodo izmed 28 projektov, ki jih bodo predlagale nacionalne žirije vsake izmed držav članic EU ─ bodo prejeli 5000, 3000 oziroma 2000 evrov. Poleg tega pa bodo nagrajenci lahko obiskali Evropski parlament v Bruslju ali Strasbourgu.

Rok za prijavo je podaljšan do 15. februarja 2016. Prijavnice so na voljo na spletnem mestu:

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega

 

Dodatne informacije o tekmovanju dobite na e-naslovu ECYP2016@ep.europa.eu.

Twitter: @EUYouthPrize #ECYP2016

Vabljeni k sodelovanju!