skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 
 

Evropski parlament

Obiščite spletne strani Evropskega parlamenta

www.europarl.europa.eu
 
 

Pokroviteljstvo

Za Evropski parlament je pokroviteljstvo priložnost, da se poveže z neko prireditvijo in ji zagotovi moralno podporo. Parlament vsako leto prevzame pokroviteljstvo le za omejeno število prireditev.

Pokroviteljstvo se lahko dodeli za različne nepridobitne prireditve z jasno evropsko razsežnostjo, kot so konference, razprave, seminarji, poletne univerze, nagrade, tekmovanja ali festivali.

Pokroviteljstvo >>
 

Evropski poslanci

 

Ozrite se po plenarni dvorani: Parlament v 360 stopinjah

Vas zanima kako izgleda Evropski parlament od znotraj? Vabljeni k malo drugačnemu virtualnemu ogledu Evropskega parlamenta. Za vas smo posneli fotografijo plenarne dvorane Parlamenta v Strasbourgu, ki jo lahko ne le povečate ali pomanjšate, ampak tudi obrnete za 360 stopinj.

Za to priložnost so se v dvorani skupaj s predsednikom Parlamenta Martinom Schulzem zbrali skoraj vsi poslanci, prisotni so bili tudi predstavniki Evropske komisije. Kliknite na spodnjo povezavo in si oglejte fotografijo!

V plenarni dvorani poteka odločanje o večini evropske zakonodaje, a kljub temu le malo ljudi ve, kako izgleda od znotraj. Upamo, da od sedaj temu ne bo več tako.

 
 .
Prispevek na Youtube: Parlament v 360 stopinjah
 .
Povezava na spletno stran Evropskega parlamenta, kjer lahko dobite informacije o vseh 754 evropskih poslancih
 
 .

Slovenski poslanci in poslanke v Evropskem parlamentu (2014-2019)

Na tej strani vam predstavljamo vseh osem slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu. Tukaj lahko najdete njihove kontakte, delovne odbore ter politične stranke, katerim pripadajo. Poslanci Evropskega parlamenta se združujejo glede na svoje politično prepričanje in ne glede na svojo narodnost.

Evropske poslanke in poslanci iz Slovenije - brošuro najdete tukaj:

Vas zanima kako izgleda Evropski parlament od znotraj? Vabljeni k malo drugačnemu virtualnemu ogledu Evropskega parlamenta. Za vas smo posneli fotografijo plenarne dvorane Parlamenta v Strasbourgu, ki jo lahko ne le povečate ali pomanjšate, ampak tudi obrnete za 360 stopinj.Na tej strani vam predstavljamo vseh osem slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu. Tukaj lahko najdete njihove kontakte, delovne odbore ter politične stranke, katerim pripadajo.

Poslanci Evropskega parlamenta se združujejo glede na svoje politično prepričanje in ne glede na svojo narodnost.
Slovenski poslanci EP (2014-2019)
 .