skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 
31/08/2012

Številka 66

 
Če ne vidite vsebine, kliknite tukaj

Teme 66. številke:

  • Kaj še čaka letos evropske poslance?
  • Filmska nagrada LUX na festivalu v Benetkah
  • Zbiramo prijave za pripravništvo v Evropskem parlamentu
  • Ta teden izbrano za vas na EuroparlTV
 
Poletje se počasi bliža koncu in poslanci se že pripravljajo na nove izzive, ki jih čakajo do konca leta. Za nami je
EuroparlTV

Poletje se počasi bliža koncu in poslanci se že pripravljajo na nove izzive, ki jih čakajo do konca leta. Za nami je "zeleni" teden, namenjen delovanju poslancev v svojih volilnih okrožjih, sledi pa mu "rožnati" teden, ko se bodo poslanci ponovno sestali v parlamentarnih odborih v Bruslju. Teden kasneje pa se bodo parlamentarci že srečali na prvem popočitniškem plenarnem zasedanju v Strasbourgu. Prve popočitniške so tudi tokratne spletne novice, ki bodo odslej ponovno z vami vsak petek. V tokratni izdaji si lahko preberete, kaj bo poslance zaposlovalo v prihajajočih mesecih, napovedujemo pa tudi finaliste filmske nagrade LUX Evropskega parlamenta in razpis za opravljanje plačanega pripravništva v Parlamentu. Vabljeni k branju!

 

Kaj še čaka letos evropske poslance?

V tednu, ki je pred nami bodo poslanci ponovno sedli v poslanske klopi, kjer jih do konca leta čaka še veliko dela. Kriza evra bo, tako kot v prvi polovici leta, tudi naprej zaposlovala evropske poslance. Kako naprej, bo predsednik Komisije Barroso spregovoril na septembrskem zasedanju, v okviru letnega nagovora o stanju EU. Nato se bodo do konca leta zvrstile še razprave in odločanje o proračunu za naslednje leto, finančnem okviru Unije za obdobje med letoma 2014 in 2020 ter o reformi skupne kmetijske politike, ki naj bi v veljavo vstopila leta 2014. Že tradicionalno pa bodo proti koncu leta razglasili tudi dobitnike nagrad LUX in Sakharov.

Po počitnicah delo v Evropskem parlamentu s polno paro naprej
 

Filmska nagrada LUX na mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah

Tudi letošnji 69. mednarodni filmski festival v Benetkah bo v znamenju filmske nagrade LUX Evropskega parlamenta. Med 3. in 6. septembrom bodo namreč letošnji trije finalisti - Csak a szél (Madžarska, Nemčija Francija), Io sono Li (Italija, Francija) in Tabu (Portugalska, Nemčija, Francija, Brazilija) - predstavljeni in prikazani obiskovalcem beneškega festivala. Vsi trije finalisti bodo nato med 16. oktobrom in 20. novembrom prikazani v kinodvoranah po celotni EU (tudi v Sloveniji) v okviru Dnevov filma LUX. Letošnji dobitnik nagrade bo razglašen 21. novembra na plenarnem zasedanju Parlamenta v Strasbourgu.

Več o letošnjih finalistih
O filmski nagradi LUX (v angleščini)
 

Začetek zbiranja prijav za opravljanje plačanega pripravništva v Evropskem parlamentu

Vas zanima delovanje EU in njenih institucij? Želite iz prve roke spoznati delo Evropskega parlamenta in si pridobiti delovne izkušnje? Do 15. oktobra se lahko prijavite na razpis za opravljanje plačanega pripravništva v Evropskem parlamentu, v okviru splošne ali novinarske usmeritve. Plačano pripravništvo je namenjeno dopolnjevanju znanja, pridobljenega med študijem, in seznanjanju z dejavnostmi Evropske unije, predvsem Evropskega parlamenta. Nanj se lahko prijavijo posamezniki z univerzitetno izobrazbo ali enakovredno stopnjo izobrazbe.

Podrobne informacije o pripravništvu EP in prijavni obrazec
 

Ta teden izbrano za vas na EuroparlTV

Poletje se počasi bliža koncu in poslanci se že pripravljajo na nove izzive, ki jih čakajo do konca leta. Za nami je
Prispevek na EuroparlTV

Kako deluje britanski popust?

Vse države članice niso deležne enake obravnave, ko gre za proračun. Združeno kraljestvo ima koristi od popusta že več let. Zakaj in kako dolgo še?

 

Grega Jug
tiskovni predstavnik
Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji
+386 1 2528 842
grega.jug@ep.europa.eu

Če spletnih novic in novic med plenarnim zasedanjem ne želite prejemati, se prosim odjavite s klikom na spodnji link: