Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Welkom!

 .

EUROPESE VERKIEZINGEN: 23-26 MEI 2019

Europese verkiezingen in mei 2019
Ga naar www.ikstemdezekeer.eu
 .

23-26 MAY 2019 EUROPEAN ELECTIONS

European elections: 23-26 May 2019
 .

VOTING FROM OUTSIDE THE EU

Click on 'Permanent Registreren'
 .
 .

Bekijk hier het laatste nieuws en video´s uit Brussel en Straatsburg

Klik hier
 .

Stagiair/trainee gezocht in Den Haag!

Stageplaatsen
 .
 .

ACTIVITEITEN

Op 13 mei organiseren het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen een verkiezingscollege in Nijmegen om jou klaar te stomen voor de aankomende verkiezingen!
Please find here two new open calls for tender for provision of external expertise
Tussen 23 en 26 mei 2019 zijn de Europese verkiezingen en op 23 mei kun je in Nederland stemmen. Ga jij ook naar de stembus? #EP2019 #ikstemdezekeer #thistimeimvoting #EUverkiezingen2019
Kom op vrijdag 17 mei naar Den Haag voor dit debat georganiseerd door Clingendael Institute, het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland.
Karel de Grote Prijs voor Jongeren 2019
Ben je tussen 16 en 30 en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote prijs en win een reis naar Aken en meer.
Europrofiel 2019
Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa en democratie? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd! Win een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs.
Een EU-pubquiz organiseren voor studenten of een debat over de EU met lokale partijen, als vrijwilligers op de markt flyeren, mkb activeren die ook over de grens actief zijn, tips uitwisselen via een WhatsApp-groep... Dit zijn een paar ideeën van vrijwilligers die zoveel mogelijk mensen in hun eigen omgeving willen motiveren om ook te gaan stemmen volgend jaar. Het hoeft niet groot te zijn: een Facebookbericht is al heel fijn!
Citizen0s Prize.
Voor de zomer werd bekend dat Nederland dit jaar twee winnaars van de Prijs van de Europese Burger erbij heeft. In de afgelopen maanden vonden de lokale uitreikingen van deze prijs van het Europees Parlement plaats. Stichting De Aldenborgh kreeg de prijs in Kessenich (B). Jacques Akerboom nam de prijs in Haaren in ontvangst. BeideN kregen de penning uit handen van een Nederlandse Europarlementariër.  
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Hoe breng je als journalist de Europese Unie beter onder de aandacht? De persafdeling van het Liaisonbureau organiseert regelmatig Europamiddagen op scholen van Journalistiek door heel Nederland. Het afgelopen jaar namen scholen uit Utrecht, Zwolle en Ede deel aan het programma.
Volg ons op Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en ook hier in Nederland?   Volg ons op Twitter (@EPinNL), Instagram (EPinNL), Snapchat (EPinNL) en Facebook (Europees.Parlement.Nederland)!
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
vlaggen.
Het Europees Parlement biedt de mogelijkheid om een praktijkstage te lopen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten kandidaten vóór de uiterste indieningsdatum van de stageaanvraag in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat toegang verleent tot een universitaire studie, of gelijkwaardig hoger of technisch onderwijs hebben gevolgd. Deze stages zijn in de eerste plaats bedoeld voor personen die stage moeten lopen in het kader van een opleiding en op de eerste dag van de stage de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
Alle activiteiten

NIEUWS

status van het Caribisch gebied binnen de Europese Unie
Op deze pagina van onze site vindt u meer informatie over de status van het Caribisch gebied binnen de Europese Unie
De nieuwste Eurobarometer van het Europees Parlement, die precies één jaar voor de Europese verkiezingen van mei 2019 wordt gepubliceerd, bevestigt een toenemende steun voor de Europese Unie.
Waar gaat de EU-financiering heen en waar komt het vandaan? Om u te helpen begrijpen, hebben we ons budget tool met de meest recente cijfers van 2013 jaarlijks financieel verslag van de Europese Commissie bijgewerkt. Hoeveel besteedt de EU in uw land, over wat en hoe werkt het in vergelijking met andere landen? En waar komt het geld vandaan? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze vernieuwde multimedia-applicatie