Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
Het Europees Parlement
Het Europees Parlement
 

Eerdere activiteiten

You are cordially invited to the special screening of The Trial: The State of Russia vs. Oleg Sentsov at the Movies that Matter Festival. This special event is part of a collaboration with the European Parliament to honour the winner of the 31st Sakharov Prize.
Deelnemer Nanja tijdens The City is Ours-workshop in Molenwijk, Amsterdam. Foto (c) Dalal El Ouariachi
Kom op vrijdag 8 maart tijdens de internationale vrouwendag naar de opening van de expositie “The City is Ours” in de Molenwijk in Amsterdam
Op donderdag 8 november en vrijdag 9 november 2018 vindt in Leiden de derde editie van de Brave New World festival plaats.
Kom ook en ga in gesprek met Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD, Tweede Kamer) en Bas Eickhout (Groenlinks, Europees Parlement).
Limburg, centraal gelegen in de Euregio met buurlanden België en Duitsland vlakbij, kampt al jaren met een grote jeugdwerkloosheid. Europa vindt het belangrijk om te investeren om grensoverschrijdende mogelijkheden voor jongeren te creëren. Daarom organiseert het Europees Parlement Bureau in Nederland op 4 februari 2019 in aanloop naar de Europese verkieizngen van 23 mei 2019 een bijeenkomst over (jeugd)werkloosheid en grensoverschrijdend werken.
Karel de Grote Prijs voor Jongeren 2019
Ben je tussen 16 en 30 en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote prijs en win een reis naar Aken en meer.
Wat wordt er in Nederland en Europa gedaan om verkiezingsbeïnvloeding tegen te gaan? Wat zijn best practices van (digitale) stemsystemen in Nederland en Estland? En: stemmen we in 2030 nog steeds met een rood potlood in Nederland?
State of the Union
This conference is organised by the Clingendael Institute in cooperation with the Netherlands Ministry of Foreign Affairs and the European Parliament.
vlaggen.
Het Europees Parlement zoekt individuen, publieke organisaties en bedrijven met kennis en expertise op het gebied van buitenlands beleid! Daarom is er een aanbesteding geopend voor korte projecten op allerlei terreinen, zoals EU-uitbreiding, Veiligheid en Handel. Deadline voor aanmelden is 19 februari, lees verder voor meer informatie. (Engels)  
Tijdens deze interactieve avond met De Kiesmannen komen vragen voorbij als: Hoe werkt de EU? Welke kant gaan we op? En hoe zit het met de Europese verkiezingen?
Het Europees Parlement steunt film als een manier om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. De drie finalisten van de LUX-Filmprijs 2018 worden ondertiteld in de 24 officiële EU-talen en worden dit najaar vertoond in heel Europa.
Over een half jaar zijn de Europese verkiezingen. De vorige keer zijn maar weinig jongeren gaan stemmen. Gelukkig staan een heleboel organisaties te trappelen om jongeren naar de stembus te krijgen. Voor een bepaalde partij, hun ideaal of gewoon omdat ze willen dat de stem van jongeren gehoord wordt.
Citizen0s Prize.
Voor de zomer werd bekend dat Nederland dit jaar twee winnaars van de Prijs van de Europese Burger erbij heeft. In de afgelopen maanden vonden de lokale uitreikingen van deze prijs van het Europees Parlement plaats. Stichting De Aldenborgh kreeg de prijs in Kessenich (B). Jacques Akerboom nam de prijs in Haaren in ontvangst. BeideN kregen de penning uit handen van een Nederlandse Europarlementariër.  
Hoever moeten we met de Europese Unie nog gaan? Op 12 september vond het#SOTEU debat in het Europees Parlement plaats met de voorzitter van de Europese Commissie Juncker over de Staat van de Unie, het werk & de plannen van de Europese Commissie.
Daags na de oproep van het Europees Parlement om de artikel 7-procedure tegen Hongarije te starten werd er gedebatteerd over het opzwellende anti-migratiegeluid in Europa. Op 13 september gingen Europarlementariërs en experts met elkaar in gesprek over het, in de woorden van de Hongaarse premier Orbán, `anti-migratiefront´. Locatie voor dit debat was het Humanity House in Den Haag.  
Op 23 september ben je welkom bij Het Huis van Europa, de thuisbasis van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Liaisonsbureau van het Europees Parlement in Nederland. Tijdens deze Internationale Open Dag in Den Haag, enkele dagen voor de Europese Dag van de Talen, zullen we ons richten op talen en hoe deze de geschiedenis van Europa hebben gevormd.
We spreken met de Nederlandse Europarlementariërs Kati Piri (PvdA) en Judith Sargentini (GroenLinks), de Hongaar Péter Krekó (directeur van de Hongaarse denktank Political Capital en schrijver van het boek ‘The Hungarian Far-Right’), Paul Scheffer (publicist en hoogleraar Europese Studies) en Tomas Vanheste (journalist bij De Correspondent).
Citizen0s Prize.
Sinds 2008 reikt het Europees Parlement jaarlijks de Prijs van de Europese Burger uit aan projecten, organisaties of burgers die zich inzetten voor de bevordering van wederzijds begrip en een sterkere integratie tussen burgers uit de Europese lidstaten.
Danny de Paepe - Plaatsvervangende Bureauhoofd .
Op 15 juni 2018 organiseren het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland een interactieve discussie “Europees burgerschap in het Nederlandse onderwijs”.
De Europese Beweging organiseert in samenwerking met o.a. de Gemeente Den Haag, het Ministerie van buitenlandse zaken, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland het Sharing Europe Festival op 24 en 25 mei in Den Haag
In het Atrium Den Haag was afgelopen weken de Sacharov Prijs foto-expositie te zien die mogelijk werd gemaakt door het Europees Parlement in samenwerking met Magnum Photos.
Het Europees Parlement vierde op 27 maart in samenwerking met het Movies That Matter Festival het 30-jarig jubileum van de Sacharovprijs met een speciale vertoning van de film Women of the Venezuelan Chaos in het Theater aan het Spui.
Movies that matter
Op dinsdag 27 maart viert het Europees Parlement in samenwerking met het Movies That Matter Festival het 30-jarig jubileum van de Sacharovprijs met een speciale vertoning van de film Women of the Venezuelan Chaos in het Theater aan het Spui.
Vrouwendag debat 9 maart 2018
Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag organiseerde het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland op 9 maart het debat ''Empowerment van vrouwen via digitale inclusie'' in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
Big data
Naar aanleiding van Internationale vrouwendag organiseert het Liaisonbureau van het Europees Parlement een debat over de ‘’Empowerment van vrouwen via digitale inclusie’’. (voertaal:Engels)
Sacharov foto-expositie maart 2018
    Ter ere van het 30-jarig jubileum van de Sacharovprijs voor de Vrijheid van Denken presenteert het Europees Parlement in samenwerking met Magnum Photos een fototentoonstelling over het leven en werk van vier verschillende activisten en Sacharov Fellows.    
Na het succes van EYE 2014 en 2016, opent het Europees Parlement haar deuren voor de derde keer voor dit grootschalige jeugdevenement op 1 en 2 juni 2018.
Op 25 januari vond een conferentie op hoog niveau, "Staat van de Unie’’ plaats in Den Haag. Deze conferentie was mede mogelijk gemaakt door het Europees Parlement Liaison Bureau in Nederland.
Karel de Grote Prijs voor Jongeren 2018
Ben je tussen de 16 & 30 jaar oud en werk je aan een project met een Europese dimensie? Doe mee aan de #ECYP2018 Prijs
vlaggen.
Join us for State of the Union Conference 2018: 'Reflecting on Europe’s Future' on 25 January 2018, 9-18 hrs at Sociëteit De Witte, The Hague.    
Persoonlijke typmachine van Edmund Wellenstein
U bent van harte welkom om onze expositie te komen bezichtigen over Edmund Wellenstein, oud secretaris-generaal van de Hoge Autoriteit van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS). Deze expositie, waar ook de ontstaansgeschiedenis van de Europese Unie wordt toegelicht,  is gedurende drie maanden te zien in het Huis van Europa.      
Schrijf jij jouw profielwerkstuk over Europa en democratie? Doe dan mee met de Europrofielwedstrijd! Win een trip naar het Europees Parlement in Brussel en een ontmoeting met Europarlementariërs.
Op 6 oktober 2017 kwamen 200 leerlingen en 50 leraren van 31 scholen naar Den Haag voor de Junior Dag van de European Parliament Ambassador School programma
De democratische oppositie in Venezuela: de Nationale Vergadering (Julio Borges) en alle politieke gevangenen op de lijst van Foro Penal Venezolano, vertegenwoordigd door Leopoldo López, Antonio Ledezma, Daniel Ceballos, Yon Goicoechea, Lorent Saleh, Alfredo Ramos en Andrea González zijn dit jaar laureaat van de Sacharovprijs, na een beslissing van EP-Voorzitter Antonio Tajani en de fractieleiders.
Op 25 oktober organiseert het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland een unieke bijeenkomst in het kader van de uitreiking van de Sacharovprijs.
Lux Film Prize2017
De drie finalisten voor de Lux Filmprijs 2017 van het Europees Parlement zijn bekend.
Carlo Trojan has been the most important Dutch official in the field of external trade in the EU and was considered to be the most powerful civil servant of the Netherlands
Het festival vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 september van 10:00 tot 17:00 in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs (naast Utrecht CS).
Kom ook naar het Huis van Europa tijdens de Haagse Internationale Open Dag en neem een kijkje achter de schermen in de stad van Vrede en Recht
Het Europees Parlement houdt woensdag 13 september het jaarlijkse Staat van de Unie debat met Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie
Het Europees Parlement organiseert een conferentie over toerisme op 27 september in Brussel op initiatief van Voorzitter Antonio Tajani, met steun van een aantal parlementaire commissies.
Op 25 augustus vond in het Huis van Europa de uitreiking plaats van de Prijs van de Europese Burger aan de organisatie “Brexpats – Hear Our Voice.”
Op 29 juni vond de laatste editie van Reuring!Café van het seizoen 2016/17 plaats. Het onderwerp leende zich voor een verhit debat: het heikele punt van migratie en de rol van de Europese Unie werden aangesneden. De host was Nanda Kellij, ambassaderaad Asiel en Migratie op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU.
Haagsch College
In samenwerking met het Europees Parlement organiseert Nieuwspoort een masterclass voor Kamerleden, fractiemedewerkers en andere Kamerbewoners. Hoe kunnen de Tweede en Eerste Kamers effectief Brusselse regels vormgeven?    
De vertalers van de verschillende instellingen en organen van de EU werken in een uitdagende, multiculturele omgeving en helpen de 500 miljoen Europeanen in alle EU-landen het EU-beleid te begrijpen. Vertalers werken met strikte deadlines en leveren naast zeer uiteenlopende politieke, juridische, financiële, wetenschappelijke en technische vertalingen ook zeer breed taalkundig advies aan collega's.
Het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland organiseert op 3 juli een Pubquiz van 20 tot 22u in Café De Stadsgenoot in Utrecht
ReuringCafe
Donderdag 29 juni 2017 presenteert de Vereniging voor Overheidsmanagement samen met het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland en de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commmissie een Reuring!Café getiteld: Waar schuren migratie, privacy en veiligheid in Europa?
Winnaars en jury 2017
Uit 15 inzendingen voor de Europrofielwedstrijd 2016-2017 werden er 4 profielwerkstukken genomineerd. De genomineerden werden op 12 juni uitgenodigd om naar het Huis van Europa in Den Haag te komen voor de prijsuitreiking.
Are We Europe met Jeroen Lenaers en Agnes Jongerius
Op uitnodiging van het Nederlandse Informatiebureau van het Europees Parlement waren oprichters Ties Gijzel, Kyrill Hartog, Marije Martens en Mick ter Reehorst dinsdag 29 en 30 mei op bezoek bij juryleden en Europarlementariërs Agnes Jongerius en Jeroen Lenaers.