Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

“The Europeans Podcast” Nederlandse inzending Karel de Grote Prijs voor jongeren 2018

De wekelijkse show “The Europeans Podcast” is dit jaar uitgekozen als Nederlandse inzending voor de Karel de Grote Prijs voor jongeren van het Europees Parlement.

 .

The Europeans Podcast is een podcast waarin twee Britse vrienden, Katy Lee (Parijs) en Dominic Kraemer (Amsterdam), met elkaar in gesprek gaan over Europese onderwerpen. Het doel is om Europeanen dichter bij elkaar te brengen door te praten over Europese identiteit, politiek en cultuur op een toegankelijke manier. Naast de gesprekken met elkaar, bellen ze iedere week (jonge) Europeanen op, verspreid over het hele continent, om te horen wat er in andere landen speelt en elkaars gewoontes te leren kennen.

De jury, die dit jaar bestond uit Europarlementariërs Jeroen Lenaers (CDA/EPP), Caroline Nagtegaal (VVD/ALDE) en jongerenvertegenwoordiger Europese zaken Coco Peet, wezen “The Europeans Podcast” aan als de Nederlandse inzending. De podcast scoorde hoog op het vergroten van internationaal begrip voor elkaar en het creëren van een Europese identiteit.

 

De Europese Karel de Grote Prijs voor jongeren
Het Europees Parlement verleent de jeugd editie van de Karel de Grote Prijs elk jaar aan jonge mensen tussen de 16 en 30 jaar die een project hebben georganiseerd dat het Europees bewustzijn bevordert. Een Europese jury zal drie projecten selecteren uit de nationale inzendingen. De Europese Karel de Grote Prijs zal op 8 mei worden uitgereikt tijdens een ceremonie in Aken.

 

Voor meer informatie over The Europeans Podcast kunt u kijken op www.europeanspodcast.com

Voor meer informatie over de Karel de Grote Prijs voor jongeren klik hier.