Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

En de winnaar is... Rosan Lubbers: gefeliciteerd!

Uit een kleine tiental inzending voor de Europrofielwedstrijd 2018-2019  werden er 3 profielwerkstukken genomineerd. De schrijvers van de drie genomineerde werkstukken werden op 4 juni uitgenodigd om naar het Huis van Europa in Den Haag te komen voor de prijsuitreiking.

links: Rosan Lubbers, rechts: Margot Smeets
links: Rosan Lubbers, rechts: Margot Smeets
 .

De jury bestond dit jaar uit Jeroen Lenaers (Europarlementarier CDA), Anne-Isabelle Richard (universitair docent aan de Universiteit Leiden) en Veerle Pieters (jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken). Ieder jurylid liet weten dat de werkstukken een hoog niveau hadden en mevrouw Richard merkte het volgende op over het winnende profielwerkstuk: ‘Het werkstuk gaat inhoudelijk in op de wetenschappelijke literatuur en zet daarmee een gedegen wetenschappelijk kader neer vanwaar uit de situatie in Nederland wordt onderzocht’. 

De schrijvers van de profielwerkstukken gaven een heldere presentatie over de inhoud van hun werkstuk en beantwoordden daarna vragen van de toehoorders. Een van de schrijvers liet zich representeren door zijn vader, daar hij op vakantie was in Griekenland. Zijn vader las de verkorte versie van zijn werkstuk op, maar kon natuurlijk geen vragen hierover beantwoordden.

De eerste prijs ging naar:

Rosan Lubbers - De toename van Euroscepsis in Nederland

De tweede prijs ging naar:

Gijs Dingemans en Margot Smeets - De betrokkenheid van jongeren bij de Europese Unie

De derde prijs ging naar:

Nikolaos Psomas - An essay concerning the future of the institutional architecture of the Eurozone

 

Rosan Lubbers wint hiermee een reis naar Brussel én een ontmoeting met een Europarlementariër.

 

Ook mee doen? Hier is meer info.

 .