Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Folders en lesmateriaal

 

Folders:

Het Verdrag van Lissabon, wat heb ik eraan?

De samenwerking tussen de landen in de Europese Unie wordt sinds 60 jaar vastgelegd in verdragen. Daarin staan de "spelregels" die gelden voor de lidstaten, de instellingen van de Europese Unie en de burgers. Deze Verdragen worden van tijd tot tijd vernieuwd omdat de maatschappij en de Europese Unie veranderen. Zo is de EU de laatste jaren gegroeid van 15 naar 28 lidstaten. Om beter te kunnen samenwerken hebben de EU-lidstaten in 2007 het Verdrag van Lissabon ondertekend. Het Verdrag is op 1 december 2009 in werking getreden. Het Verdrag is erop gericht om de Europese Unie beter bestuurbaar en democratischer te maken.
Wat er precies veranderd is met het Verdrag van Lissabon en wat jij eraan hebt, lees je in deze brochure.

 

Welkom bij het Europees Parlement

Een publicatie over de organisatie en werking van het Europees Parlement.

 

Troebel water

Een spannend verhaal in stripvorm rond wetgeving in het Europees Parlement op milieugebied

 

Eurofabels

De grootste misverstanden over Europa...

 
 .

Posters:

Europese vlag

Formaat: 70 x 59 cm

 

Kinderen van Europa

Formaat: 60 x 45 cm

 

Video

Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar, wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.

 

Lesmateriaal

Een brug slaan tussen Europa en uw leerlingen? Meedoen aan een uniek programma met prachtig lesmateriaal?
Meldt u dan aan op: epdenhaag@ep.europa.eu onder vermelding van alle adresgegevens van uw school en van uzelf. Tevens dient u aan te geven welke functie u op school bekleedt.
Contactpersoon: Anne-Marie Eekhout, 070 - 313 54 00

 

Europese Unie: hoe zit dat?

Deze uitgave is bestemd voor leerlingen in het middelbaar onderwijs die meer willen weten over de Europese Unie.
Het is ontwikkeld in het kader van het European Parliament Ambassador School programma in samenwerking met het programma EU Back to School van Buitenlandse Zaken. Deze uitgave is ook gratis aan te vragen in drukversie via epdenhaag@ep.europa.eu