5

tulos(ta)

Hakusana(t)
Julkaisutyyppi
Toimiala
Hakusana
Päivämäärä

Commitments made at the hearing of Kadri SIMSON, Commissioner-designate - Energy

22-11-2019

The commissioner-designate, Kadri Simson, appeared before the European Parliament on 03 October 2019 to answer questions from MEPs’ in the Committees on Industry, Research and Energy. During the hearing, she made a number of commitments which are highlighted in this document. These commitments refer to her portfolio, as described in the mission letter sent to her by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: - Safe, secure and sustainable energy; - Empowering people ...

The commissioner-designate, Kadri Simson, appeared before the European Parliament on 03 October 2019 to answer questions from MEPs’ in the Committees on Industry, Research and Energy. During the hearing, she made a number of commitments which are highlighted in this document. These commitments refer to her portfolio, as described in the mission letter sent to her by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: - Safe, secure and sustainable energy; - Empowering people and regions.

Politiikkayksiköiden palvelut (Asiakkaana ITRE)

14-06-2019

Politiikkayksikkö A tarjoaa korkealaatuista asiantuntemusta, ajantasaisia analyyseja ja riippumattomia tutkimuksia seuraaville valiokunnille: ECON, EMPL, ENVI, ITRE ja IMCO. Tässä esitteessä keskitytään politiikkayksikön palveluihin ITRE-valiokunnalle.

Politiikkayksikkö A tarjoaa korkealaatuista asiantuntemusta, ajantasaisia analyyseja ja riippumattomia tutkimuksia seuraaville valiokunnille: ECON, EMPL, ENVI, ITRE ja IMCO. Tässä esitteessä keskitytään politiikkayksikön palveluihin ITRE-valiokunnalle.

Energiatehokkuus

01-02-2018

Energiankulutuksen ja -tuhlauksen vähentäminen on Euroopan unionille yhä tärkeämpi tavoite. EU:n johtajat asettivat vuonna 2007 tavoitteeksi leikata unionin vuosittaista energiankulutusta 20 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Energiatehokkuustoimet tunnustetaan yhä yleisemmin hyväksi keinoksi varmistaa kestävä energiahuolto, vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, lisätä energian toimitusvarmuutta ja vähentää tuontikustannuksia sekä toisaalta lisätä EU:n kilpailukykyä. Energiatehokkuus on energiaunionin ...

Energiankulutuksen ja -tuhlauksen vähentäminen on Euroopan unionille yhä tärkeämpi tavoite. EU:n johtajat asettivat vuonna 2007 tavoitteeksi leikata unionin vuosittaista energiankulutusta 20 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Energiatehokkuustoimet tunnustetaan yhä yleisemmin hyväksi keinoksi varmistaa kestävä energiahuolto, vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, lisätä energian toimitusvarmuutta ja vähentää tuontikustannuksia sekä toisaalta lisätä EU:n kilpailukykyä. Energiatehokkuus on energiaunionin strateginen painopiste, ja EU edistää energiatehokkuus etusijalle -periaatetta. Vuoden 2030 jälkeisen ajan toimintakehys on parhaillaan käsiteltävänä.

Uusiutuvat energialähteet

01-01-2018

Tuulivoima, aurinkoenergia, vesivoima, valtamerienergia, maalämpö, biomassa ja biopolttoaineet ovat uusiutuvia energialähteitä, jotka ovat vaihtoehtoja fossiilisille polttoaineille. Ne auttavat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä, monipuolistamaan energian tarjontaa ja vähentämään riippuvuutta epäluotettavista ja vaihteluille alttiista fossiilisten polttoaineiden ja etenkin öljyn ja kaasun markkinoista. Uusiutuvaa energiaa edistävä EU:n lainsäädäntö on kehittynyt merkittävästi viime vuosina. Vuoden ...

Tuulivoima, aurinkoenergia, vesivoima, valtamerienergia, maalämpö, biomassa ja biopolttoaineet ovat uusiutuvia energialähteitä, jotka ovat vaihtoehtoja fossiilisille polttoaineille. Ne auttavat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä, monipuolistamaan energian tarjontaa ja vähentämään riippuvuutta epäluotettavista ja vaihteluille alttiista fossiilisten polttoaineiden ja etenkin öljyn ja kaasun markkinoista. Uusiutuvaa energiaa edistävä EU:n lainsäädäntö on kehittynyt merkittävästi viime vuosina. Vuoden 2030 jälkeisen ajan toimintakehys on parhaillaan käsiteltävänä.

Energiapolitiikka: yleiset periaatteet

01-01-2018

Euroopan unionilla on energia-alalla monia haasteita: lisääntynyt tuontiriippuvuus, energialähteiden monipuolistamisen tarve, korkeat ja vaihtelevat energian hinnat, energian kasvava kysyntä maailmanlaajuisesti, tuotanto- ja kauttakulkumaihin vaikuttavat turvallisuusuhat, ilmastonmuutoksen kasvava uhka, energiatehokkuuden hidas parantuminen, uusiutuvan energian osuuden lisäämisen haasteet sekä tarve lisätä energiamarkkinoiden avoimuutta, integroitumista ja yhteenliitäntöjä. EU:n energiapolitiikan ...

Euroopan unionilla on energia-alalla monia haasteita: lisääntynyt tuontiriippuvuus, energialähteiden monipuolistamisen tarve, korkeat ja vaihtelevat energian hinnat, energian kasvava kysyntä maailmanlaajuisesti, tuotanto- ja kauttakulkumaihin vaikuttavat turvallisuusuhat, ilmastonmuutoksen kasvava uhka, energiatehokkuuden hidas parantuminen, uusiutuvan energian osuuden lisäämisen haasteet sekä tarve lisätä energiamarkkinoiden avoimuutta, integroitumista ja yhteenliitäntöjä. EU:n energiapolitiikan ytimen muodostavat erilaiset toimet, joilla pyritään integroituihin energiamarkkinoihin, energian toimitusvarmuuteen ja energia-alan kestävyyteen.

Tulevat tapahtumat

17-02-2020
The Dilemma of Disinformation: How should democracies respond?
Muu tapahtuma -
EPRS

Kumppanit

Pysy ajan tasalla

email update imageSähköpostipäivitykset

Voit seurata ihmisiä ja asioita parlamentissa suoraan sähköpostiisi lähetettävien päivitysten avulla. Näin saat tuoreimmat uutiset muun muassa EP:n jäsenistä, valiokunnista, uutispalveluista ja Think Tank -osioista.

Järjestelmään pääsee miltä tahansa sivulta parlamentin verkkosivustolla. Se on helppo ottaa käyttöön: anna sähköpostiosoitteesi, valitse aihe, josta haluat saada ilmoituksia, ja ilmoita, kuinka usein haluat saada tietoa (päivittäin, viikoittain vai kuukausittain). Hetken kuluttua saat sähköpostin, jossa olevaa linkkiä napsauttamalla voit vahvistaa rekisteröitymisesi.

RSS imageRSS-syötteet

Voit seurata verkkosivustomme uutisia ja päivityksiä RSS-syötteiden avulla.

Napsauta alla olevaa linkkiä syötteiden konfiguroimiseksi.