3

eredmény(ek)

Szó/szavak
Kiadványtípus
Szakpolitikai terület
Kérdésfeltevő
Kulcsszó
Dátum

Közös biztonság- és védelempolitika

01-02-2018

A közös biztonság- és védelempolitika (KBVP) az Európai Unió politikai és katonai struktúráinak, valamint külföldön végrehajtott katonai és civil misszióinak és műveleteinek kereteit határozza meg. A 2016-os európai globális stratégia határozza meg a KBVP stratégiáját, míg a Lisszaboni Szerződés tisztázza az intézményi vonatkozásokat, és megerősíti az Európai Parlament szerepét. A biztonságot illető kihívásokkal szemben és az egyre több európai uniós szintű válasz iránti erősödő igényre való tekintettel ...

A közös biztonság- és védelempolitika (KBVP) az Európai Unió politikai és katonai struktúráinak, valamint külföldön végrehajtott katonai és civil misszióinak és műveleteinek kereteit határozza meg. A 2016-os európai globális stratégia határozza meg a KBVP stratégiáját, míg a Lisszaboni Szerződés tisztázza az intézményi vonatkozásokat, és megerősíti az Európai Parlament szerepét. A biztonságot illető kihívásokkal szemben és az egyre több európai uniós szintű válasz iránti erősödő igényre való tekintettel a közelmúltban a KBVP komoly stratégiai és műveleti változásokon esett át.

Transzatlanti kapcsolatok: az Amerikai Egyesült Államok és Kanada

01-02-2018

Az EU, az Egyesült Államok és Kanada osztozik a demokrácia, az emberi jogok, a gazdasági és politikai szabadság értékein, és a kül- és biztonságpolitikával kapcsolatos aggályaik sok tekintetben azonosak. Az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás és a stratégiai partnerségi megállapodás 2017-ben lépett ideiglenesen hatályba. Az EU–USA transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerségről folyó tárgyalásokat 2017-ben felfüggesztették. A Tanács 2019. április 15-én tárgyalási ...

Az EU, az Egyesült Államok és Kanada osztozik a demokrácia, az emberi jogok, a gazdasági és politikai szabadság értékein, és a kül- és biztonságpolitikával kapcsolatos aggályaik sok tekintetben azonosak. Az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás és a stratégiai partnerségi megállapodás 2017-ben lépett ideiglenesen hatályba. Az EU–USA transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerségről folyó tárgyalásokat 2017-ben felfüggesztették. A Tanács 2019. április 15-én tárgyalási irányelveket fogadott el az ipari vámok megszüntetésére.

Külpolitika: célok, eszközök és eredmények

01-01-2018

Az Unió közös kül- és biztonságpolitikáját (KKBP) 1993-ban hozták létre, és azóta több egymást követő szerződéssel is megerősítették. A Parlament ellenőrzést gyakorol a KKBP felett és hozzájárul fejlesztéséhez, különösen azáltal, hogy támogatja az Európai Külügyi Szolgálatot (EKSZ), az Unió különleges képviselőit és az Unió küldöttségeit. A Parlament költségvetési hatáskörei révén meghatározza a KKBP kereteit és hatókörét, valamint azokat az uniós pénzügyi eszközöket, melyekkel a külpolitikai tevékenységet ...

Az Unió közös kül- és biztonságpolitikáját (KKBP) 1993-ban hozták létre, és azóta több egymást követő szerződéssel is megerősítették. A Parlament ellenőrzést gyakorol a KKBP felett és hozzájárul fejlesztéséhez, különösen azáltal, hogy támogatja az Európai Külügyi Szolgálatot (EKSZ), az Unió különleges képviselőit és az Unió küldöttségeit. A Parlament költségvetési hatáskörei révén meghatározza a KKBP kereteit és hatókörét, valamint azokat az uniós pénzügyi eszközöket, melyekkel a külpolitikai tevékenységet támogatják.

Következő események

21-01-2020
Outlook for the MENA Region: What future for stabilisation and reconstruction?
Egyéb esemény -
EPRS

Partnerek

Kövessen minket!

email update imageE-mailen küldött friss hírek

Az elektronikus előrejelző rendszer, amely közvetlenül az ön elektronikus címére küldi a legfrissebb információkat, lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjen a Parlamenttel kapcsolatban álló minden személyt és eseményt, többek között a képviselőkre vonatkozó legfrissebb híreket, az információs szolgáltatásokat vagy a Think Tanket.

A rendszer mindenütt hozzáférhető a Parlament weboldalán keresztül. Ahhoz, hogy bejelentkezzen és megkapja a Think Tank értesítéseit, elég, ha megadja elektronikus címét, kiválasztja a témát, amely érdekli, megadja a gyakoriságot (naponta, hetente vagy havonta), valamint rákattintva az e-mailban küldött hivatkozásra, megerősíti jelentkezését.

RSS imageRSS-hírfolyamok

Az RSS csatorna segítségével ne maradjon le a Parlament weboldalán közölt semmilyen információról vagy a frissítésekről.

Csatornája beállításához kattintson az alábbi hivatkozásra.