Een stap terug in het verleden - de geschiedenis van het Europees Parlement 

De historische archieven bieden een waaier van historische bronnen, artikelen en studies waarin u de geschiedenis van de Europese integratie kunt herbeleven en ontdekken welke rol het Europees Parlement in dit proces heeft gespeeld.

De verzameling bevat ongeveer vijf miljoen elektronische opnames, die de periode bestrijken vanaf 1952, het jaar waarin de Gemeenschappelijke Vergadering van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal - de voorloper van het Europees Parlement - werd opgericht, tot de recente parlementaire zittingsperiodes.

Deze documenten hebben betrekking op de wetgevende, politieke en administratieve werkzaamheden van de instellingen. Het gaat om foto's, posters en geluidsopnames die een weergave zijn van de gebeurtenissen in de plenaire vergaderingen, de werkzaamheden van de commissies en de relaties van het Parlement met de andere Europese instellingen.

Iedereen kan deze documenten raadplegen, overeenkomstig EG-Verordening 1049/2001 U kunt schriftelijk documenten aanvragen of inschrijven voor een studiebezoek in onze gebouwen in Luxemburg.

Meer informatie vindt u op onze website.

Contact: 

  • Het archief van het Europees Parlement 
    Contact data: