Kansalaisten tiedusteluihin vastaava yksikkö (Ask EP) 

Voit pyytää lisätietoja Euroopan parlamentista ja sen kannoista ja toiminnasta, organisaatiosta ja säännöistä sekä toimivaltuuksista ja menettelyistä kansalaisten tiedusteluihin vastaavalta yksiköltä (Ask EP) käyttäen tätä lomaketta.

Ota yhteyttä

Tällä sivulla on joitakin aiheita, joita Euroopan parlamentille viime aikoina kirjoittaneet kansalaiset ovat pitäneet erityisen tärkeinä, sekä vastauksemme näitä aiheita koskeviin kysymyksiin.

 • Kansalaisten Euroopan parlamentille vuonna 2019 esittämät tiedustelut 

  Ihmiset eri puolilta unionia ja muualta maailmasta ottivat vuoden 2019 aikana runsain mitoin yhteyttä Euroopan parlamenttiin pyytääkseen tietoja, ilmaistakseen mielipiteensä tai esittääkseen ideoita mitä erilaisimmista aiheista. Kansalaisten tiedusteluihin vastaavan yksikön (Ask EP) tehtävänä on antaa selkeitä vastauksia heidän kysymyksiinsä.

  Euroopan parlamentille tai sen puhemiehelle esitettiin vuonna 2019 yli 68 000 kysymystä, kommenttia ja ehdotusta.

    
 • Euroopan nuorisotapahtuma 

  Euroopan parlamentti saa kansalaisilta jatkuvasti kysymyksiä Euroopan nuorisotapahtumasta. Oletko sinäkin kiinnostunut siitä? Ota selvää, miten voit osallistua! Euroopan nuorisotapahtuma (EYE) on Euroopan parlamentin päätoimipaikassa Strasbourgissa järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma, johon osallistuu tuhansia nuoria eurooppalaisia.

    
 • Yhteydet Euroopan parlamenttiin 

  Euroopan parlamentti saa kansalaisilta jatkuvasti tiedusteluja siitä, miten Euroopan parlamenttiin, parlamentin jäseniin ja eri yksiköihin voi ottaa yhteyttä. Keneen siis pitäisi ottaa yhteyttä, jos on kysyttävää?

    
 • Euroopan parlamentin rooli komission jäsenehdokkaiden kuulemisissa vuonna 2019 

  Euroopan parlamentti saa kansalaisilta jatkuvasti tiedusteluja siitä, miten parlamentti osallistuu uuden Euroopan komission valitsemiseen. Euroopan unionista tehdyn sopimuksen mukaisesti se osallistuu komission valintaan prosessin kahdessa eri vaiheessa.

    
 • Kääntäminen ja tulkkaus Euroopan parlamentissa 

  Euroopan parlamentti saa kansalaisilta jatkuvasti tiedusteluja siitä, miten kääntäminen ja tulkkaus on järjestetty Euroopan parlamentissa. Euroopan unionilla on 24 virallista kieltä: bulgaria, englanti, espanja, hollanti, iiri, italia, kreikka, kroaatti, latvia, liettua, malta, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, sloveeni, suomi, tanska, tšekki, unkari ja viro.

    
 • Saat koko tekstin haluamallasi EU:n virallisella kielellä ottamalla yhteyttä kansalaisten tiedusteluihin vastaavaan yksikköön (Ask EP) tällä lomakkeella.